asfalton Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 No widze ze niezle ci idzie, jakbys zmapowal to czy moglbym cie prosc o render z szachownica_? Ø)
_michal Napisano 12 Maj 2005 Autor Napisano 12 Maj 2005 Jasne, nie ma sprawy, ale to jeszcze trochę potrwa.
_michal Napisano 12 Maj 2005 Autor Napisano 12 Maj 2005 asfalton: narazie zamapowałem ciałko na trzy texturki - głowa, ciało, skrzydełka. Jeszcze nie jestem pewien jakie texturki będą duże, ale myślę że 2000x2000 starczy...
_michal Napisano 15 Maj 2005 Autor Napisano 15 Maj 2005 Nałożyłem podstawowe kolorki: teraz malowanie :)
RA Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 Nooo... swietnie sie zapowiada. Ciekaw jestem jak Ci wyjda skrzydelka. ;) Padam... dobranoc...
Ania Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 zamiast zoltych kropek na koncach skrzydelek sproboj dac tam opacity map, mysle ze dodaloby skrzydelkom lekkosci.
Baldack Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 hehe...nawet spoko .. mi to wyglada na ta od Piotrusia Pana:D...
lpshinoda Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 skrzydełka wydają się chyba troszeczkę za "ciężkie" poza tym jest spoko pozdro
ZiBi_PL Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 moim zdaniem do takiej fajnej babki sa one zdecydowanie za male (przy jej posturze).
_michal Napisano 17 Maj 2005 Autor Napisano 17 Maj 2005 Ania C - ja robię te skrzydełka na podstawie prawdziwych skrzydeł motyla, ale chcę w renderze zrobić jakieś transcluency/SSS to powinno dodać fajnego klimatu. lpshinoda & ZiBi_PL - to są ze duże czy za małe? ;) thx za odpowiedzi.
polka dot Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 fajne to ciałko mniam :) moze troszke bys rozmazal te wzory na skrzydlach tzn. jakis blur malutenki, wtedy sss bedzie elegancke :)
_michal Napisano 18 Maj 2005 Autor Napisano 18 Maj 2005 wzorki to tylko podmalówka. Będę je ciągnąć dalej i zrochę zróżnicuję kolory w kierunku żółtego na krawędziach i czerwonego przy plecach. SSS też chcę dodać, ale nie wiem jak mi wyjdzie bo nie renderowałem jeszcze takich rzeczy.
razor Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 skrzydła --- > Praca jest autorstwa Stevena Stahlberga Edit: Jeśli nie widać obrazka to kiliknijcie tu -> http://dhost.info/razor/prv/fairy2.jpg
RK Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Porządkując moje śmieci znalazłem coś takiego- Achilleos oczywiście. Nie wiem czy Ci się przyda ale zawsze lepiej mieć i nie skorzystać niż nie mieć i cienko śpiewać.
wesoledi Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 mnie sie wydaje ze jak na takiego elfa to kapke przygruba, ale to moje osobiste odczucie :P oglnie ciekawie i moze byc fajny efekt na koncu
Salvator Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 dawno mnie nie było. co do postury to sądzę że za pomocą odpowiedniej pozy i ujęcia można zdziałać cuda zachowując realizm postaci. RK wyszperał niebrzydką inspirację. Jeśli czepiacie się tego że skrzydła nei poniosą to musze was zmartwić, bo jakichkolwiek skrzydeł człowiekowi nie zamontowali to i tak nie poleci, więc nie rozumiem zarzutów ;] Jeśli empeck twierdzi że poleci, to poleci :D To on to renderuje ;] Dobra, lecę jak znajdę więcej czasu to więc pokomentuję.
lpshinoda Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 empeck, nie chodzi mi o to, że skrzydełka są za duże, bo rzeczywiście mogły być większe, ale po prostu sprawiają wrażenie masywnych, którymi ciężko byłoby machać, a co dopiero latać przy ich użyciu pozdro
_michal Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Mam nadzieję że po dodaniu SSS i lekkiej przezroczystości będzie lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi