Napisano 11 Maj 200519 l No widze ze niezle ci idzie, jakbys zmapowal to czy moglbym cie prosc o render z szachownica_? Ø)
Napisano 12 Maj 200519 l Autor asfalton: narazie zamapowałem ciałko na trzy texturki - głowa, ciało, skrzydełka. Jeszcze nie jestem pewien jakie texturki będą duże, ale myślę że 2000x2000 starczy...
Napisano 15 Maj 200519 l Nooo... swietnie sie zapowiada. Ciekaw jestem jak Ci wyjda skrzydelka. ;) Padam... dobranoc...
Napisano 16 Maj 200519 l zamiast zoltych kropek na koncach skrzydelek sproboj dac tam opacity map, mysle ze dodaloby skrzydelkom lekkosci.
Napisano 16 Maj 200519 l skrzydełka wydają się chyba troszeczkę za "ciężkie" poza tym jest spoko pozdro
Napisano 16 Maj 200519 l moim zdaniem do takiej fajnej babki sa one zdecydowanie za male (przy jej posturze).
Napisano 17 Maj 200519 l Autor Ania C - ja robię te skrzydełka na podstawie prawdziwych skrzydeł motyla, ale chcę w renderze zrobić jakieś transcluency/SSS to powinno dodać fajnego klimatu. lpshinoda & ZiBi_PL - to są ze duże czy za małe? ;) thx za odpowiedzi.
Napisano 18 Maj 200519 l fajne to ciałko mniam :) moze troszke bys rozmazal te wzory na skrzydlach tzn. jakis blur malutenki, wtedy sss bedzie elegancke :)
Napisano 18 Maj 200519 l Autor wzorki to tylko podmalówka. Będę je ciągnąć dalej i zrochę zróżnicuję kolory w kierunku żółtego na krawędziach i czerwonego przy plecach. SSS też chcę dodać, ale nie wiem jak mi wyjdzie bo nie renderowałem jeszcze takich rzeczy.
Napisano 18 Maj 200519 l skrzydła --- > Praca jest autorstwa Stevena Stahlberga Edit: Jeśli nie widać obrazka to kiliknijcie tu -> http://dhost.info/razor/prv/fairy2.jpg
Napisano 18 Maj 200519 l Porządkując moje śmieci znalazłem coś takiego- Achilleos oczywiście. Nie wiem czy Ci się przyda ale zawsze lepiej mieć i nie skorzystać niż nie mieć i cienko śpiewać.
Napisano 18 Maj 200519 l mnie sie wydaje ze jak na takiego elfa to kapke przygruba, ale to moje osobiste odczucie :P oglnie ciekawie i moze byc fajny efekt na koncu
Napisano 19 Maj 200519 l dawno mnie nie było. co do postury to sądzę że za pomocą odpowiedniej pozy i ujęcia można zdziałać cuda zachowując realizm postaci. RK wyszperał niebrzydką inspirację. Jeśli czepiacie się tego że skrzydła nei poniosą to musze was zmartwić, bo jakichkolwiek skrzydeł człowiekowi nie zamontowali to i tak nie poleci, więc nie rozumiem zarzutów ;] Jeśli empeck twierdzi że poleci, to poleci :D To on to renderuje ;] Dobra, lecę jak znajdę więcej czasu to więc pokomentuję.
Napisano 21 Maj 200519 l empeck, nie chodzi mi o to, że skrzydełka są za duże, bo rzeczywiście mogły być większe, ale po prostu sprawiają wrażenie masywnych, którymi ciężko byłoby machać, a co dopiero latać przy ich użyciu pozdro
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Mam nadzieję że po dodaniu SSS i lekkiej przezroczystości będzie lepiej.