Bzyku Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 bo caly model jest z meshem lowquality i polowa wogle nie polaczona wiec takie bugi jakos nie lubie czekac na przeliczanie jakis dobrych siatek Marcin wiesz kwestia gustu tez mi sie niezbyt podobal :D ale po hym ntym ogladnieciu zdjec chyba juz go lubie :) a szczegolnie silniczek vtec-a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Maj 2005 Autor Share Napisano 31 Maj 2005 nom to juz blizej konca niz poczatku :) tyleczek jeszcze tylko spoilerek a moze bardziej lotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 no ładnie sobie poczynasz ;) powiedz długo już siedzisz w rożcu ? ps sprzedaj go do reklamy nfs : mw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2005 hindus hym no juz troche moze 3 moze 4 lata choc no tak naprawde to nie jestem pewien, ale na powaznie od Citroena C2 :) czyli 17-03-2004 minus powiedzmy 4 dni ;) dobra tyle omnie :) czas na update... wycieraczki ukradlem z meganki ale pasuje wiec jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 tyleczek piekny:) przod tez ale nie podobaja mi sie te wypuklosci na swiatlach:) ale pewnie tak musi byc.......... ogolnie super sprawa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 ja pieprze normalnie następnym razem jak nie zrobisz jakiegoś tutka o tworzeniu samochodu to dowiem sie gdzie mieszkasz i podjedziemy z kumplami ;) normalna paranoja :/ powiedz bzyku ile godzin trwa gdzieś stworzenie np przedniego zderzaka, maski i błotników w takiej bryczce jak ta ? bo jak narazie to stoje na ukończonej masce ;) magią jest dla mnie zrobić błotniki :/ nie wyobrażam sobie na jakiej zasadzie jest to robione :P nie ma sensu pisac czegokolwiek na temat modelu ;) sam wiesz jaka była by treśc postu. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 a ja cały czas czekam na "kapcie" :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2005 hindus nieda sie powiedziec ile to ile tamto bo nie licze sam zderzak dosc szybciutko troche wolniej jego spoilerek a maska no niewiem wykonczeniowka znaczy filletowanie itp to moze z 10 0 15 min majac wczesniej wszystkie surfy oczywiscie :) zasada :D prosta 4 krzywe 2 rail i czasami match a czasami ST. oj Loozack juz jest moze nie kapec a sama felga ale jest :P juz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 obłęd :o po prostu obłęd.... może zapodasz dla odmiany 19calowe do modeliku :] ? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 No cóz słów mi brak. Model piękny z resztą jak zawsze, wiem iż grzesze ale uważam że felgi nie pasuja do tego auta. Nie moge się doczekać kolejnych update'ów. Powodzenia i wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seremiak Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 oszzz kurcze praca normalnie piekna .........Jak ty to robisz .ten tutek to mosi byc????????????jak ty tak szybko nauczyles sie robic takie wozki??????to dla mnie szokkkk piekna sprawa czekam na wiecej Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Czy będzie kolejny wpis do Złotej galerii? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoPardo Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Small update jak tam blotnik sie styka z tylnia szyba to przez lowquality mesh normalnie wszedzie szczelina jest 2mm no to teraz pokrywa bagarznika ... witam, raczej nowy jestem w temacie :) 1) co potem robisz z ta 2mm szczelina? jak ja "zalepiasz"? ;] 2) widzialem, ze juz masz felge. a co z opona? powiedz mi jak ja robisz, bo ja raz sie pokusilem o zrobienie ze szczegolami i przy renderach trwalo to wiecznosc zanim cos sie pokaze, tyle srf bylo itp, normalnie koszmar :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Nie będe po raz kolejny pisał jakie to piękne bo to już wiesz dawno;) lecz mam pytanie: wnętrze będzie w poly czy także w nurbsach? LeoPardo--> a bawiłeś się w poly czy także w NURBS'ach bo to wielka różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoPardo Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Tzn ja robie w Rhino, czyli nurbsy, poly to masz na mysli 3ds? A jaka bedzie odp na moje pyt? :) Rozwazajac przypadek poly i nurbs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 piekna felga :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2005 Hindus-> hymm narazie bedą tylko orginaly a moze przydalo by sie zrobic dodatkowe ale Rtypowe AGmakonts-> przeciez są piekne moim zdaniem swietnie tu pasuja Seremiak-> szybko no nie wiem normalnie najpierw nurbsy kontrolowaly mnie a teraz zaczynam ja je ;) przez ponad rok to samą teorie sobie wciskalem w glowe potem sie uczylem topologi poly i po zlozeniu wszystkiego w calosc zaczelo wychdzoc wreszcie DraB-> starczy :) a pozatym tu nie bedzie zadnego wymyslnego rendera ani nowych testów jak zmienie kompa i bedzie to wszystko lepiej smiagac to bede tostowac dalej a tak to zostaje HDR szybko milo i przyjemnie LeoPardo-> proste o odlugosci 5 mm do wewnatrz nadwozia po katem 90stopni do powierzchni i 1rail potem pipe 2.5mm i 2rail troche zabawy ale nienawidze filletedgesa ktory jest w rhino nawet w 4 bedzie nieciekawie dalej te same bledy tylko ze juz z "distance from edge" a opona pewnie poly bo nurbsowe rzecz jasna musza troche wazyc ale zato jaki efekt :) kome->TNX a teraz update juz jest honda i tylnia wycieraczka jeszcze tylko spryskiwacze jakies wnetrze nurbsowe ale bardzo uproszczone choc az kusi by zrobic dokladne bo jest calkiem mile do modelowania no i podokanczac niektore elementy aaaa wycieraczka bedzie z drugiej strony nadwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 W sumie nie wiadomo co powiedziec ^^' ale najlepiej nie mowic nic, tlyko po prostu podziwiac, nio i czekac na kolejne update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Czerwiec 2005 Share Napisano 7 Czerwiec 2005 chyba bym się nie odważył na zrobienie wycieraczki w Rhino, bardzo ładnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Czerwiec 2005 Share Napisano 7 Czerwiec 2005 jest jakaś oficjalna data przerzucenia z rhino do maxa :D a co za tym idzie jakies renderki ? btw ładnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mergan Napisano 7 Czerwiec 2005 Share Napisano 7 Czerwiec 2005 Naprawde piękne autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2005 TNx wszystkim Hindus juz powoli zaczynam a narazie pierwsza czesc do przeniesiona do maxia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 7 Czerwiec 2005 Share Napisano 7 Czerwiec 2005 Bzyku - Ja wiem że sa piękne a jeszcze piękniej wymodelowane chodziło (ZWAŻ NA CZAS PRZESZŁY) o to że ja je widze bardziej w mercedesie, ale to kwestia gustu, mojego, spaczonego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Czerwiec 2005 Share Napisano 7 Czerwiec 2005 render nie daje wiele do życzenia.. prawie fotorealistyczny...prawie bo w dolnej części widać jakies malutkie bugi...ale do reklamy by sie nadawało co dopiero do modelu - 6/6 a teraz patrzcie na tą felge i wiecie jak ma wyglądać dla mnie model żeby dostać taką note ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2005 AGmakonts-> dobrze mowisz kwestia gustu a o gustach sie nie dyskutuje :) hindus->dzieki co do bugów to przez optymalizacje mialo byc dobrze wmiare i malo trinaglesów i w tej wersji felga ma 32tys niestety cos za cos ale ze ona nie bedzie pokazywana w takiej rozdzialce moze cala acurohonda w tej nie wiekszej poleci w finale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Czerwiec 2005 Share Napisano 11 Czerwiec 2005 nie śpij ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2005 hindus spoko powoli przenosze i cos tam dorabiam a na koncu bedzie wnetrze dodam jak juz wczesniej pseudo narazie takie dwa claye tego co juz przenioslem i 300.000 tri + oczywiscie 4*30.000 na felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 wow! Zaje***cie to wyglada! Super gladziutko i rowno. Z niecierpliwoscia czekam na finalne renderki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 bzyku daj jeszcze dzisiaj jakies render tego co masz na górze z lakierkiem ;) ps good work ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 No w końcu render:) Planujesz to zrobić jako zdjęcie studyjne czy może jakaś scenka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2005 brak bedzie studia choc juz cos tak testowalem ale znajac poczatki to by dlugo trwalo by dojsc do efektu takiego jaki bym chcial wiec tu bedzie czyste hdri by sie nie meczyc i zrobic w kilku kolorach kilka wersji.hindus z lakierowaniem bedzie problem chwilowy bo gdzies mi sie przerwal kabel od monitora i niemam RGB tylko GB :( a ostatnio jakos nie czuje sie na silach elektronicznych by rozebrac monitor i podlutowac drugi : bo wogole przestanie dzialac i bedzie ...pi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 swietnie ci to wychodzi, zamierzasz robic silnik i zawieszenie itp. rzeczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2005 Vetis zapomnij :) najpierw trzab miec odpowiedni sprzet potem odpowiednie chceci no i na koncu jakies odpowiednie zboczenie ;). no to jak z lakierem to zlakierem troche unowoczesniony stary dobry lakier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 No i całe piekno kolor skopał:) (joke) Nie no ładnie ale jak juz testowe shaderki to mogły by być także na kloszach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2005 czy testowe nooooo niewiem a co mialem dac na klosze :) skoro za nimi jeszcze nic niema :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 przecierz modelowałeś środek. Czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2005 co wcale nie = temu ze mam je zmeshowane ba nawet jeszcze ich nie dokonczylem a dokladniej niemam skonczonych lampek bo wnetrze to juz final byl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 a to sory zwracam honor. i czekam na kolejne rendery bądź screeny z rhino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 skopany kolor ale rzeczywiście z lakierkiem extra wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 holy shit model doskonały :o :edit: ale te plastiki na przednim spoilerze na dole to chyba za malo czarne sa, powinnny chyba byc duzo ciemniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 będziesz sie bawił w jakiś malutki tuning optyczny ? nalepki, jakies tribale cos takiego czy zostawisz takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Moim zdaniem jak robić tuning to taki hardcor only, a jak robić tylko lekki to lepie juz w ogóle nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 a ja mam pytanie:) jak sie nazywa te hdri ktore masz na lakierze??(jesli to nie tajemnica):) model idelany poporstu perfekt!!bez dwoch zdan pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 a ja mam pytanie:) jak sie nazywa te hdri ktore masz na lakierze??(jesli to nie tajemnica):) po tym (chyba) śniegu na drzwiach wnioskuje że to bridge color ;) ale poczekajmy co powie mistrzu. Bzyku nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym cie poznac ;) wymiatasz i to na całej długości... Mozesz zapodac jakis screen z krzywymi jak zaczynałes na poczatku przed surfami , czy nie masz juz ? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Bzyku nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym cie poznac ;) wymiatasz i to na całej długości... To już jest nieprzyzwoite :> Ja podziwiam tego faceta nie za to co robi, tylko za to że robi to na jakimś mikroskopijnym monitorku RGB bez R i archaicznym kompie wolniejszym od przeciętnej maszyny do pisania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 koleś jest naprawde nie do opisania, nie oszukujmy sie - żeby uzyskać taki poziom trzeba nie trenowac, takim trzeba sie chyba urodzić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Heh, Bzyku niebawem sukrzycy dostanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2005 tnx wszystkim... Kolor skopany pewnie tak zaraz ide zobaczyc jak to wyglada :) A hdr tak jak hindus mowi sachform "bridge color". Sens sprzet moze ograniczac ale nie calkowicie zatrzymac i dzieki poprostu staram sie jak moge i wiem ze nie moge przesadzac niestety :( teraz byle tylko monitor na poczatku zmienic bo na wersji daltonistycznej ciezko sie cos robi :D. hindus jeszcze raz ty :D - wiec mi sie wydaje ze to nie tak tez zaczynalem od zera iii wydaje mi sie ze mozna sie urodzic z czyms wiekszym lub mniejszym naco niema czlowiek wplywu reszte mozna wycwiczyc :). AGmakonts- spoko :D Mysle ze teraz kolor bedzie bardziej niebieski choc ja mam od H 150- 230 niebieski moj blad teraz powinno byc lepiej, wiec narazie klosze i znaczy Acururowskie co znaczy amerykanskie gdzie kierunek jest hym czerwony mam nadzieje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 No teraz to jest auto:D lampy to tekstura prawda? A i ładnie tłumik się prezętuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 i za to kocham nurbsy - gładziutkie surfy.....ahhhhhhhhhhhhh......pytanko - szyby będą trochu przeźroczyste czy raczej niet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi