max_1989 Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 No więc zaczynam kolejny model. Tym razem będzie to telefon sony ericsson K710i. Bardzo mi się spodobał i postanowiłem go wymodelować. Poniżej mój obecny progress. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 Bardzo ladnie. :) Dodalbym jedynie kilka slice plane'ow by uwydatnic zaokraglone rogi. hehe... ja mam w planach k750. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 cos sie tak na te telefony wzial? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 DraB Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 14, 2005 Author Share Posted May 14, 2005 taka moda :). Trzeba być trendy :). Apel do wszystkich: róbcie telefony będziecie modni :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonVito Corleone Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 to moze zrobimy nowy dzial na forum....Telefony, bo w takim tepie to zaraz tylko telefony beda na forum :) a tak ogolnie to ladnie, ale za wiele powiedziec nie mozna (jeszcze) powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 No zrobmy najlepiej Bitwe Temat: Telefon / Komórka Ps: Aha max jak zrobiles to wglebienie na dzojsticzke ( bez skrotow myslowych prosze :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Badyl Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 no pieknie! :) ja tez, idac za ogolnym trendem, sprobowalem mojego pieknego t 630 wymotac, ale jakos mi nie idze za dobrze ;/ ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 14, 2005 Author Share Posted May 14, 2005 do Drab ---> ta dziurka to były zwyczajne poustawiane vertexy, następnie zaznaczyłem edge składające się na te vertexy i trzymając szift przeciągnełem w dół, następnie zeskalowałem je "R" i włala :). -- edit -- Oj badyl coś kręcisz tobie wszystko zawsze dobrze wychodzi :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knysha Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 Hehe nie no kurde - wiedzialem, ze tak bedzie ;). t610 juz wymodelowany przez ciebie, wiec go nie bede modelowal ;). Jak narazie ladnie :). Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 to iles ty tych vertexow zrobil zeby taki okragly ksztalt uzyskac? :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 14, 2005 Author Share Posted May 14, 2005 No to daje update ... do DraB: jutro dam siatki low poly to zobaczysz ile gdzie czego trzeba dać ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chveti Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 trend komórkowy się rozwija ;) w rogu (gdzie wyswietlacz) chyba za duzy odstep miedzy klawiszem a resztą Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 oj wlasnie sie kapnalem że edge tez mozna smothowac ... ... ... Po 6 miesiacach maxa ... Chyba zaczne robic moje cacuszko motke e398 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 19, 2005 Author Share Posted May 19, 2005 Ostatnio miałem drobną przerwe spowodowana zrobieniem małej animki na potrzeby "szkolne" :). Zamieszczam to co mi się w między czasie udało wyskrobać: Czekam na wasze komentarze .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Bardzo ładnie, ale co do mody na telefony, to jest o wiele lepsza niz moda na samochody :P... (no offence) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Max ziomuś siateczka w bialym kolorze plis :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Eee... max, to wkoncu ktora komorke robisz? Ta, tematu, czy ta ktora jest na ostatnim renderze??? :) Zagubilem sie... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 19, 2005 Author Share Posted May 19, 2005 do RA ---> robie sony ericsson k750i :). Ten nowy update to tył tejże komórki ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 heh... to zmien temat watku, bo myli. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 20, 2005 Author Share Posted May 20, 2005 Wyjaśnienie: robie komórke z tematu. Tyle tylko że ona tak po prostu wygląda, ma dość specyficzny tył jak na "sony ericssony". Daje update który mam nadzieje wyjaśni co nieco :). i siateczki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Kolejny wypasiony modelik sie szykuje :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Ra miał chyba na myśli, że w temacie jest SE K710i, a na obrazkach podpisujesz K750i :D Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgas Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Gratuluje umiejętnosci, kapitalnie ci te telefoniki wychodzą, jescze raz gratuluje i powodzenia w dalszej częsci modelowania :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Bajerancko... siateczka miejscami troche poplatana, ale to na plaskiej powierzchni, wiec w sumie nie ma sie czego czepiac... :) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Ile chamferow nalożyłeś na krawędź tej dziury z tylu? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnZi Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 bardzo fanie ci to wyszlo , jak juz skonczysz robic modelik i zabierzesz sie za ewentualna scene, warto zrobic tez logo 3d ericssona i umiescic je obok telefoniku, wiesz ta kuleczke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Daje nowy obrazek, coprawda nie ma tam za wiele nowych rzeczy zrobiłem ze dwie dziurki ale za to pobawiłem się texturkami i po prostu musiałem to pokazać ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnZi Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 troszke za duzo noise na tej obudowie, ale to pewnie nie jest ostateczny material... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalton Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 material podoba mi sie sam w sobie ale penie jest tak jak mowi Lonek16, na komorkach sie nie znam, i (na gramatyce tez, jak zobaczycie jakies blledy to poprawcie minie pchosze:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraB Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 A nie za gruby troche? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 26, 2005 Author Share Posted May 26, 2005 No więc troszke mnie nie bylo i daje tyle ile zrobiłem. Model jest już właściwie skończony zostało jeszcze kilka szczegułów jednak takich prościutkich :). Teraz właśnie kończe rzecz która była jedynie kwestią czasu (modeling), jednak przychodzi i czas na materiały. Powoli próbuje zabaw z shaderem poniżej na obrazku jedna z tych prób. Licze na waszą pomoc i mam pytania. Oto i one: ilość poly: 120 tys. 1. Bump = mapa wypukłości a mapa wklęslości = ???. Na obrazku poniżej widać że jest tam kilka szczególików w postaci jakiś znaczków chce zrobić mapke która zrobi "wklęsłość" w moim modelu. 2. Co do shadera ma może ktoś jakieś propozycje? Poniżej zamieszczam próbe. Chciałbym uzyskać mniej więcej taki efekt jak na obrazku poniżej, miejmy nadzieje że choć w połowie się uda :). PRÓBY: czas renderingu: ok. 1 min 3. Jeśli coś nie tak w modelu to wytykajcie teraz bo później pewnie nie będzie mi się chciało tego poprawiać :). Siatki poniżej :). PS: na noc zarzucam renderowanie skromnej animacji zobaczymy jak to wyjdzie. PS2: coś ustały updejty telefonów na forum, RA pewnie coś przygotowywuje z drabem :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 27, 2005 Author Share Posted May 27, 2005 update w postaci animacji http://s21.yousendit.com/d.aspx?id=2LFL2MFRMFAJS2X9DYSH3UGNRC PS: widze że strasznie duże zainteresowanie wątkiem :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
MF Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Masz piracka wersje vraya 1.09 bo tak obraz mruga :) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hindus Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 max strasznie duże to ono nie jest - ale zauważyłem że ostatno jakoś na forum mały ruch, no i co mamy ci wkółko pisać że jest fajnie :] jak będziesz dzisiaj to gg3607029 ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 27, 2005 Author Share Posted May 27, 2005 A czy ktoś mi odpowie na pytania z 32 postu? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hindus Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 alob ujemny bump albo displacement ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max_1989 Posted May 29, 2005 Author Share Posted May 29, 2005 Troszke popracowałem nad całym modelem i wyrenderowałem taką krótką animke. Czekam na wasze komentarze. PLIK | ok. 4 mb | spakowany winrarem | LINK: http://sr2.mytempdir.com/40150 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts