Napisano 14 Maj 200519 l No więc zaczynam kolejny model. Tym razem będzie to telefon sony ericsson K710i. Bardzo mi się spodobał i postanowiłem go wymodelować. Poniżej mój obecny progress.
Napisano 14 Maj 200519 l Bardzo ladnie. :) Dodalbym jedynie kilka slice plane'ow by uwydatnic zaokraglone rogi. hehe... ja mam w planach k750. ;)
Napisano 14 Maj 200519 l Autor taka moda :). Trzeba być trendy :). Apel do wszystkich: róbcie telefony będziecie modni :).
Napisano 14 Maj 200519 l to moze zrobimy nowy dzial na forum....Telefony, bo w takim tepie to zaraz tylko telefony beda na forum :) a tak ogolnie to ladnie, ale za wiele powiedziec nie mozna (jeszcze) powodzenia
Napisano 14 Maj 200519 l No zrobmy najlepiej Bitwe Temat: Telefon / Komórka Ps: Aha max jak zrobiles to wglebienie na dzojsticzke ( bez skrotow myslowych prosze :)
Napisano 14 Maj 200519 l no pieknie! :) ja tez, idac za ogolnym trendem, sprobowalem mojego pieknego t 630 wymotac, ale jakos mi nie idze za dobrze ;/ ;]
Napisano 14 Maj 200519 l Autor do Drab ---> ta dziurka to były zwyczajne poustawiane vertexy, następnie zaznaczyłem edge składające się na te vertexy i trzymając szift przeciągnełem w dół, następnie zeskalowałem je "R" i włala :). -- edit -- Oj badyl coś kręcisz tobie wszystko zawsze dobrze wychodzi :).
Napisano 14 Maj 200519 l Hehe nie no kurde - wiedzialem, ze tak bedzie ;). t610 juz wymodelowany przez ciebie, wiec go nie bede modelowal ;). Jak narazie ladnie :). Pzdr
Napisano 14 Maj 200519 l Autor No to daje update ... do DraB: jutro dam siatki low poly to zobaczysz ile gdzie czego trzeba dać ...
Napisano 14 Maj 200519 l trend komórkowy się rozwija ;) w rogu (gdzie wyswietlacz) chyba za duzy odstep miedzy klawiszem a resztą
Napisano 15 Maj 200519 l oj wlasnie sie kapnalem że edge tez mozna smothowac ... ... ... Po 6 miesiacach maxa ... Chyba zaczne robic moje cacuszko motke e398 :)
Napisano 19 Maj 200519 l Autor Ostatnio miałem drobną przerwe spowodowana zrobieniem małej animki na potrzeby "szkolne" :). Zamieszczam to co mi się w między czasie udało wyskrobać: Czekam na wasze komentarze ....
Napisano 19 Maj 200519 l Bardzo ładnie, ale co do mody na telefony, to jest o wiele lepsza niz moda na samochody :P... (no offence)
Napisano 19 Maj 200519 l Eee... max, to wkoncu ktora komorke robisz? Ta, tematu, czy ta ktora jest na ostatnim renderze??? :) Zagubilem sie... :)
Napisano 19 Maj 200519 l Autor do RA ---> robie sony ericsson k750i :). Ten nowy update to tył tejże komórki ...
Napisano 20 Maj 200519 l Autor Wyjaśnienie: robie komórke z tematu. Tyle tylko że ona tak po prostu wygląda, ma dość specyficzny tył jak na "sony ericssony". Daje update który mam nadzieje wyjaśni co nieco :). i siateczki:
Napisano 20 Maj 200519 l Ra miał chyba na myśli, że w temacie jest SE K710i, a na obrazkach podpisujesz K750i :D Pozdro!
Napisano 20 Maj 200519 l Gratuluje umiejętnosci, kapitalnie ci te telefoniki wychodzą, jescze raz gratuluje i powodzenia w dalszej częsci modelowania :]
Napisano 20 Maj 200519 l Bajerancko... siateczka miejscami troche poplatana, ale to na plaskiej powierzchni, wiec w sumie nie ma sie czego czepiac... :) pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200519 l bardzo fanie ci to wyszlo , jak juz skonczysz robic modelik i zabierzesz sie za ewentualna scene, warto zrobic tez logo 3d ericssona i umiescic je obok telefoniku, wiesz ta kuleczke?
Napisano 22 Maj 200519 l Autor Daje nowy obrazek, coprawda nie ma tam za wiele nowych rzeczy zrobiłem ze dwie dziurki ale za to pobawiłem się texturkami i po prostu musiałem to pokazać ...
Napisano 23 Maj 200519 l troszke za duzo noise na tej obudowie, ale to pewnie nie jest ostateczny material...
Napisano 23 Maj 200519 l material podoba mi sie sam w sobie ale penie jest tak jak mowi Lonek16, na komorkach sie nie znam, i (na gramatyce tez, jak zobaczycie jakies blledy to poprawcie minie pchosze:)
Napisano 26 Maj 200519 l Autor No więc troszke mnie nie bylo i daje tyle ile zrobiłem. Model jest już właściwie skończony zostało jeszcze kilka szczegułów jednak takich prościutkich :). Teraz właśnie kończe rzecz która była jedynie kwestią czasu (modeling), jednak przychodzi i czas na materiały. Powoli próbuje zabaw z shaderem poniżej na obrazku jedna z tych prób. Licze na waszą pomoc i mam pytania. Oto i one: ilość poly: 120 tys. 1. Bump = mapa wypukłości a mapa wklęslości = ???. Na obrazku poniżej widać że jest tam kilka szczególików w postaci jakiś znaczków chce zrobić mapke która zrobi "wklęsłość" w moim modelu. 2. Co do shadera ma może ktoś jakieś propozycje? Poniżej zamieszczam próbe. Chciałbym uzyskać mniej więcej taki efekt jak na obrazku poniżej, miejmy nadzieje że choć w połowie się uda :). PRÓBY: czas renderingu: ok. 1 min 3. Jeśli coś nie tak w modelu to wytykajcie teraz bo później pewnie nie będzie mi się chciało tego poprawiać :). Siatki poniżej :). PS: na noc zarzucam renderowanie skromnej animacji zobaczymy jak to wyjdzie. PS2: coś ustały updejty telefonów na forum, RA pewnie coś przygotowywuje z drabem :).
Napisano 27 Maj 200519 l Autor update w postaci animacji http://s21.yousendit.com/d.aspx?id=2LFL2MFRMFAJS2X9DYSH3UGNRC PS: widze że strasznie duże zainteresowanie wątkiem :(
Napisano 27 Maj 200519 l max strasznie duże to ono nie jest - ale zauważyłem że ostatno jakoś na forum mały ruch, no i co mamy ci wkółko pisać że jest fajnie :] jak będziesz dzisiaj to gg3607029 ;)
Napisano 29 Maj 200519 l Autor Troszke popracowałem nad całym modelem i wyrenderowałem taką krótką animke. Czekam na wasze komentarze. PLIK | ok. 4 mb | spakowany winrarem | LINK: http://sr2.mytempdir.com/40150