Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No więc zaczynam kolejny model. Tym razem będzie to telefon sony ericsson K710i. Bardzo mi się spodobał i postanowiłem go wymodelować. Poniżej mój obecny progress.

18tu.th.jpg 30xj.th.jpg 7jpg2nu.th.jpg 84qx.th.jpg

• Odpowiedzi 37
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ladnie. :) Dodalbym jedynie kilka slice plane'ow by uwydatnic zaokraglone rogi.

hehe... ja mam w planach k750. ;)

Napisano

No zrobmy najlepiej Bitwe Temat: Telefon / Komórka

Ps: Aha max jak zrobiles to wglebienie na dzojsticzke ( bez skrotow myslowych prosze :)

Napisano

no pieknie! :)

ja tez, idac za ogolnym trendem, sprobowalem mojego pieknego t 630 wymotac, ale jakos mi nie idze za dobrze ;/ ;]

Napisano

do Drab ---> ta dziurka to były zwyczajne poustawiane vertexy, następnie zaznaczyłem edge składające się na te vertexy i trzymając szift przeciągnełem w dół, następnie zeskalowałem je "R" i włala :).

-- edit --

Oj badyl coś kręcisz tobie wszystko zawsze dobrze wychodzi :).

Napisano

Hehe nie no kurde - wiedzialem, ze tak bedzie ;). t610 juz wymodelowany przez ciebie, wiec go nie bede modelowal ;). Jak narazie ladnie :). Pzdr

Napisano

oj wlasnie sie kapnalem że edge tez mozna smothowac ... ... ... Po 6 miesiacach maxa ... Chyba zaczne robic moje cacuszko motke e398 :)

Napisano

Ostatnio miałem drobną przerwe spowodowana zrobieniem małej animki na potrzeby "szkolne" :). Zamieszczam to co mi się w między czasie udało wyskrobać:

sdf5hk.th.jpg

Czekam na wasze komentarze ....

Napisano

Bardzo ładnie, ale co do mody na telefony, to jest o wiele lepsza niz moda na samochody :P... (no offence)

Napisano

Eee... max, to wkoncu ktora komorke robisz? Ta, tematu, czy ta ktora jest na ostatnim renderze??? :)

Zagubilem sie... :)

Napisano

Wyjaśnienie: robie komórke z tematu. Tyle tylko że ona tak po prostu wygląda, ma dość specyficzny tył jak na "sony ericssony". Daje update który mam nadzieje wyjaśni co nieco :).

7jpg2nu.th.jpg

i siateczki:

21lf.th.jpg

30jz.th.jpg

Napisano

Bajerancko... siateczka miejscami troche poplatana, ale to na plaskiej powierzchni, wiec w sumie nie ma sie czego czepiac... :)

pozdrawiam

Napisano

bardzo fanie ci to wyszlo , jak juz skonczysz robic modelik i zabierzesz sie za ewentualna scene, warto zrobic tez logo 3d ericssona i umiescic je obok telefoniku, wiesz ta kuleczke?

Napisano

Daje nowy obrazek, coprawda nie ma tam za wiele nowych rzeczy zrobiłem ze dwie dziurki ale za to pobawiłem się texturkami i po prostu musiałem to pokazać ...

86ev.th.jpg

Napisano

material podoba mi sie sam w sobie ale penie jest tak jak mowi Lonek16, na komorkach sie nie znam, i (na gramatyce tez, jak zobaczycie jakies blledy to poprawcie minie pchosze:)

Napisano

No więc troszke mnie nie bylo i daje tyle ile zrobiłem. Model jest już właściwie skończony zostało jeszcze kilka szczegułów jednak takich prościutkich :). Teraz właśnie kończe rzecz która była jedynie kwestią czasu (modeling), jednak przychodzi i czas na materiały. Powoli próbuje zabaw z shaderem poniżej na obrazku jedna z tych prób. Licze na waszą pomoc i mam pytania. Oto i one:

ilość poly: 120 tys.

1. Bump = mapa wypukłości a mapa wklęslości = ???. Na obrazku poniżej widać że jest tam kilka szczególików w postaci jakiś znaczków chce zrobić mapke która zrobi "wklęsłość" w moim modelu.

k063fp.th.jpg

2. Co do shadera ma może ktoś jakieś propozycje? Poniżej zamieszczam próbe. Chciałbym uzyskać mniej więcej taki efekt jak na obrazku poniżej, miejmy nadzieje że choć w połowie się uda :).

164ys.th.jpg

PRÓBY:

98eh.th.jpg

czas renderingu: ok. 1 min

3. Jeśli coś nie tak w modelu to wytykajcie teraz bo później pewnie nie będzie mi się chciało tego poprawiać :). Siatki poniżej :).

119hh.th.jpg

PS: na noc zarzucam renderowanie skromnej animacji zobaczymy jak to wyjdzie.

PS2: coś ustały updejty telefonów na forum, RA pewnie coś przygotowywuje z drabem :).

Napisano

max strasznie duże to ono nie jest - ale zauważyłem że ostatno jakoś na forum mały ruch, no i co mamy ci wkółko pisać że jest fajnie :] jak będziesz dzisiaj to gg3607029 ;)