Napisano 20 Maj 200519 l Witam, jest to moj pierwszy wip na forum :). Narazie brakuje kilku blaszek na plecach i jest kilka bledow ktore w najblizszym czasie poprawie. Aha i 3 pierwsze nozki sa do wymiany. W ogole nie mam pomyslu na scene :(, myslalem zeby go wlazyc do zdjecia stolu i go potraktowac dof-em. Prosze mnie nie popedzac, bede pracowal w swoim tempie :)))) pozdro
Napisano 20 Maj 200519 l miale cos takiego Płaszczkę bodajrze:P ale chyba rozwalilem ja po pewnym czasie petardami:] a model niezly:) wyróżnia sie napewno
Napisano 20 Maj 200519 l Ja bym sprzedał projekt firmie produkującej zabawki na twoim mscu.. ostatnio czytałem w Ozonie o kolesiu, który takie robi.. rozważ to! :D
Napisano 21 Maj 200519 l swietny pomysl. powiedz mi czy ty masz rzeczywiscie taki modelik, czy tez sam go stworzyles. Pewnie pracujesz na splajnach, czy sie nie myle??
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Fajnie ze wam sie podoba :). lonek16: Tak, mam taki modelik w domu, lezy nad komputerkiem :). Ksztalt robie splainem, potem extrude, przerabiam na editable poly i chamferem robie brzegi. A potem tylko texturki dac.
Napisano 21 Maj 200519 l jak nie masz pomysłu na scene to zrób mu prawą reke albo ogon z normalnego skorpiona, bedzie to fajnie zchizowato wyglądac
Napisano 21 Maj 200519 l mój avatar jest chroniony patentem #1243145236568 i musiałbyś mi zaplacic :]
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Upadate: no wlasciewie model juz jest gotowy. Teraz tylko jakos scenke trzeba zrobic. Juz nie mialem sily postawic go na ziemie :( .
Napisano 21 Maj 200519 l zmus sie jescze i postaw go na drewnianym stole a w tle daj opakowanie z niego, jakies wystające folie ze srodka, okladka z nim lekki dof i będzie wypas
Napisano 24 Maj 200519 l Autor No to zaczalem scenke. Narazie takie probu oswietlenia. To ze model lata to jest moja wina bo rzeczywiscie on jest nad stolem :(. Takie male przeoczenie. Te 3 boxy z tylu zrobilem zeby bylo lepiej widziec dof-a. Taki dof jest wystarczajacy? I jeszcze textura samego stolu, moze taka byc? Tu zaznaczylem co chce jeszcze zrobic.
Napisano 24 Maj 200519 l Modelik ładny ;) Tam po prawej możesz dać kawałek opakowania żeby było widać. Aha i czego akurat telewizor i głośnik? :P pzdr
Napisano 24 Maj 200519 l No bardzo fajny skorpion, tylko zebyś czasem przy dodawaniu do sceny telewizora,drzwi, itp. nie popsuł proporcji. Powodzenia
Napisano 27 Maj 200519 l Autor Wstalem o 9:30, zaczalem robic o 10:00 i skonczylem 15 min temu. Ja juz nie moge na to patrzec :(. Teraz calkowicie trzeba zmienic koncept scenki bo chce miec dwa modele na jednym obrazku. Wszystkie komentarze i pomysly na scenke mile widziane. ---edit--- Dodalem drugi render.
Napisano 27 Maj 200519 l ulala niezle to robisz te drewniaki, ja bym tam sceny nie zmienial (na stole obok opakowan a z tylu ten telewizor itp)... scorpion mi sie bardziej podoba ale i scorpion i osa stoja na takim samym poziomie (czyt. wysokim poziomie)...
Napisano 27 Maj 200519 l Kurcze nieźle... wogle fajny pomysł.. Przy tym skorpionie tylko cienie rzucane są za bardzo rozmazane i wydaje się przez to że ten skorpion lewituje nad powierzchnią... Ta pszczoła to chyba nie render? Jeżeli render to mnei całkowicie zagiołeś...
Napisano 27 Maj 200519 l Autor Tak na poczatek, dzieki za komentarze :) SCORPI: heh, a jednak render :) Postaram sie niedlugo cos wrzocic
Napisano 1 Czerwiec 200519 l Autor Zabawa ze scena. Oczywiscie narazie poczatek. Napewno zmienie kolor sciany, bo drzwi w ogole nie wiedac. W PS poprawilem lekko kontrast i dodalem ziarno. pozdro
Napisano 1 Czerwiec 200519 l Autor Spoko :) CZemu nie wrzucisz do Finished? :) No bo jeszcze nie jest "finished"
Napisano 2 Czerwiec 200519 l Autor No to jeszcze kilka rzeczy zrobic i koniec. Scenka będzie taka sama dla obydwoch modeli. Na poczatku chcialem je miec na jednym renderku, ale komp mi nie wyrabia :(. Aha nozyczki troche lataja, bo zauwazylem to po wyrenderowaniu i nie chcialo mi sie tego robic drugi raz ;) Komentarze mile widziane.
Napisano 2 Czerwiec 200519 l Bardzo zabawny pomysł i dobre wykonanie -dodaj jeszcze kawałki sklejki z której to wyciałes:)albo postaw pszczole na słoiku z miodem:)