Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

jest to moj pierwszy wip na forum :). Narazie brakuje kilku blaszek na plecach i jest kilka bledow ktore w najblizszym czasie poprawie. Aha i 3 pierwsze nozki sa do wymiany.

W ogole nie mam pomyslu na scene :(, myslalem zeby go wlazyc do zdjecia stolu i go potraktowac dof-em.

Prosze mnie nie popedzac, bede pracowal w swoim tempie :))))

pozdro

tapeta3pj.jpg

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dla mnie jest wypasiony :) Tylko wyglada jakby nie stal na ziemi ...

Napisano

miale cos takiego Płaszczkę bodajrze:P ale chyba rozwalilem ja po pewnym czasie petardami:]

a model niezly:) wyróżnia sie napewno

Napisano

Ja bym sprzedał projekt firmie produkującej zabawki na twoim mscu.. ostatnio czytałem w Ozonie o kolesiu, który takie robi.. rozważ to! :D

Napisano

swietny pomysl. powiedz mi czy ty masz rzeczywiscie taki modelik, czy tez sam go stworzyles. Pewnie pracujesz na splajnach, czy sie nie myle??

Napisano
  • Autor

Fajnie ze wam sie podoba :).

lonek16: Tak, mam taki modelik w domu, lezy nad komputerkiem :). Ksztalt robie splainem, potem extrude, przerabiam na editable poly i chamferem robie brzegi. A potem tylko texturki dac.

Napisano

Świetny pomysł- nieskomplikowane a robi fajne wrażenie. Kciuki w górę.

Napisano

jak nie masz pomysłu na scene to zrób mu prawą reke albo ogon z normalnego skorpiona, bedzie to fajnie zchizowato wyglądac

Napisano
  • Autor

Upadate: no wlasciewie model juz jest gotowy. Teraz tylko jakos scenke trzeba zrobic. Juz nie mialem sily postawic go na ziemie :( .

skor1ag.jpg

Napisano

zmus sie jescze i postaw go na drewnianym stole a w tle daj opakowanie z niego, jakies wystające folie ze srodka, okladka z nim lekki dof i będzie wypas

Napisano
  • Autor

No to zaczalem scenke.

Narazie takie probu oswietlenia. To ze model lata to jest moja wina bo rzeczywiscie on jest nad stolem :(. Takie male przeoczenie.

Te 3 boxy z tylu zrobilem zeby bylo lepiej widziec dof-a. Taki dof jest wystarczajacy?

I jeszcze textura samego stolu, moze taka byc?

skorscena39sr.jpg

Tu zaznaczylem co chce jeszcze zrobic.

skorcoijak0xj.jpg

Napisano

Modelik ładny ;)

Tam po prawej możesz dać kawałek opakowania żeby było widać. Aha i czego akurat telewizor i głośnik? :P

pzdr

Napisano

No bardzo fajny skorpion, tylko zebyś czasem przy dodawaniu do sceny telewizora,drzwi, itp. nie popsuł proporcji.

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Wstalem o 9:30, zaczalem robic o 10:00 i skonczylem 15 min temu. Ja juz nie moge na to patrzec :(.

Teraz calkowicie trzeba zmienic koncept scenki bo chce miec dwa modele na jednym obrazku.

Wszystkie komentarze i pomysly na scenke mile widziane.

---edit---

Dodalem drugi render.

pszczola0kt.jpg

pszczola22si.jpg

Napisano

ulala niezle to robisz te drewniaki, ja bym tam sceny nie zmienial (na stole obok opakowan a z tylu ten telewizor itp)... scorpion mi sie bardziej podoba ale i scorpion i osa stoja na takim samym poziomie (czyt. wysokim poziomie)...

Napisano

Kurcze nieźle... wogle fajny pomysł.. Przy tym skorpionie tylko cienie rzucane są za bardzo rozmazane i wydaje się przez to że ten skorpion lewituje nad powierzchnią... Ta pszczoła to chyba nie render? Jeżeli render to mnei całkowicie zagiołeś...

Napisano
  • Autor

Tak na poczatek, dzieki za komentarze :)

SCORPI: heh, a jednak render :)

view9mp.jpg

Postaram sie niedlugo cos wrzocic

Napisano
  • Autor

Zabawa ze scena. Oczywiscie narazie poczatek. Napewno zmienie kolor sciany, bo drzwi w ogole nie wiedac.

W PS poprawilem lekko kontrast i dodalem ziarno.

pozdro

scena2qq.jpg

Napisano
  • Autor
Spoko :) CZemu nie wrzucisz do Finished? :)

No bo jeszcze nie jest "finished"

Napisano
  • Autor

No to jeszcze kilka rzeczy zrobic i koniec. Scenka będzie taka sama dla obydwoch modeli. Na poczatku chcialem je miec na jednym renderku, ale komp mi nie wyrabia :(.

Aha nozyczki troche lataja, bo zauwazylem to po wyrenderowaniu i nie chcialo mi sie tego robic drugi raz ;)

Komentarze mile widziane.

scena37th.jpg

Napisano

Bardzo zabawny pomysł i dobre wykonanie -dodaj jeszcze kawałki sklejki z której to wyciałes:)albo postaw pszczole na słoiku z miodem:)