KoMic Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 witam ostatnio nic nie robie w maxie, za to postanowilem nauczyc sie ciekawego programu graficznego Unigraphics NX3, prawdopodobnie wielu z was go nie zna no bo po co to komu: ], nie mozna robic w nim ciekawych fotorealistycznych scen, nie ma swiatel, i dobrych textur, ale za to wszytko mozna sobie zmiezyc i wyliczyc czy wytrzyma: ], a oto moje dzilo projekt z pokemona V, (PKM V), Przedstawiam--> Piasta dwulopatowa smigla ogonowego do smiglowca... po kolei najpierw rysunek zlozeniowy, a nastepnie wyliczenie kilku elementow w MES pozdro ps.. sory za bledy, jestem D
RA Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Podoba mi sie. Lubie te cadowskie "renderki". :) pozdrawiam
HEKTOR Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Witam! Mnie się podoba, lubię takie Renderki. A mam pytanko bo nie jestem obeznany w grafice, w tym programie co to zrobiłeś to się trudno modeluje? Tak jak w max-sie? Pozdrawiam!
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Cóż przeczytaj jeszcze raz post RA i jego zawartość potraktuj jako mój post:)
SansSerif Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 KoMic jesteś mechanikiem? Fajnie to kontrastuje z Twoimi bardzo plastycznymi pracami :)
arev Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 fajnusie :) mialem podobne z Maxwell'a (to do obwodow magnetycznych, glownie : ) tylko ze 2D pozdrawiam
KoMic Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 SansSerif-->z racji studiow i poczesci zamilowania, ale i tak max is 4ever: ] hehe jutro zdaje projekt mam nadzieje ze zalicze: ]
ChaoSMakeR Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 fajna ciekawostka, troche mi przypomina gre budowanie mostow 3d :D:D
Ser Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 coś mi się zdaje że tego MES-a każą ci przeliczyć jeszcze raz - ręcznie :D. pozdrawiam kolege mechanika, ja troch bawie sie w Mechanical-u. Dają wam do liczenia rotor śmigławca na PKM-ie? jestem pod wrażeniem. U nas takie rzeczy daje doktorek człowiekowi jak chce go odsiać :D.
Bzyku Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 KoMic piekne :) he ja to chyba lubie poprostu ooo wlasnie mozesz pokazac jak wyglada ogolnie NX bo jako jedynego jeszcze nie widzialem ??
KoMic Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Napisano 15 Czerwiec 2005 WuJeK-->mowisz o pontiflexie? hehe zajefajna gierka: ] Ser-->naszczescie chyba nie, choc ten mes z NX jest kiepski, szkoda ze nie mam nastrana albo innego modulu: \, co do przedmiotu zainteresowan, to w koncu jestem na wydziale lotniczym i kazda gropa ma inna czesc do zrobienia, smiejemy sie ze koles sklada po kawalku i za kilka lat bedzie mogl opatentowac i spszedac caly smiglowiec: ] Bzyku-->spoko niema sprawy: ]
kruger Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 witam Cię, no widzę że metoda elementów skończonych ! ale powiedz mi czy ty liczyłeś przemieszczenia czy temperaturę ? Apropos bardzo przypomina mi mój programik w którym robiłem dyplom tylko że ty robisz elementy helikoptera a ja wiertło pozdrawiam :)
Master Kiełbaster Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 czemu ten wątek się rozpadł na 5 części?
JohnZi Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 no wlasnie wszystkie sie rozpadaja, jak jest wiecej niz jeden zalacznik :/
illy Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 ale powiedz mi czy ty liczyłeś przemieszczenia czy temperaturę ? Tez jestem ciekaw, nawet nie wiedzialem ze takie madre programy robia.
piotrek Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Oooo, ja tu wyczuwam jakiś całkiem fajny programik :) Finished Works, a zamiast komentować prackę to wdaliście się w polemikę o programie :P
asfalton Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Lubie takie ciekawostki, fajnie ze umiesciles :)
Rekomendowane odpowiedzi