Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :D

Kilka dni temu dołączyłem do grupy tworzącej grę "Burżuazja: Perła Pustkowi" W wątku tym będę zamieszczał swoje próby mierzenia się z low poly, głownie na potrzeby tego projektu :)

Na dobry początek WIP: pierwszy model low poly jaką zrobiłem w życiu. Brakuje jeszcze kilku tekstur (wszędzie tam gdzie jest płaski, jednolity kolor). Przy wykonaniu jej bardzo pomoagał mi Hatred, za co mu teraz wielkie dzięki :)

jako że jest to moje pierwsze podejście do low poly bardzo licze na wasze komentarze i opinie.

następne obiekty w najbliższym czasie.

screen18eg.th.jpg

screen29vc.th.jpg

pozdrawiam

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tylko ze te texturki wygladaja bardziej nabajkowe , tak jak by Burzuazja miala byc robiona w cell shadingu :P , a patrzac po modelach kolegi (mam nadzieje ze sie nie obrazie ze tak powiedzialem ) z Krakowa Hatred'a to raczej bedzie to mialo przypominac real life ;]

Napisano

Jak na pierwszy lowmodel nie jest zle - pod okiem Hatreda szybko sie wyrobisz... jedno mi nie pasuje - rozumiem ze to jest jakis hak // w rece // troche ciezko bedzie z jego uzyciem - nie wydaje Ci sie - ja bym nad tym popracowal - poza tym pierwsze koty za ploty. pracuj dalej

Napisano
  • Autor

Klicek - dzięki :D

kakrotto13 - model ten nie będzie raczej wykorzystany w BZ, prznynajmniej nie w formie jaką teraz widzicie -> to był model zrobiony na próbę, dostałem takie zadanie aby udowodnić swoje umiejętności. Zresztą jak napisałem tekstury to jest WIP. Do Hatreda jeszcze mi daleko :P

Rzuq -> Dzięki :D to jest hak zamiast dłoni, powiedzmy że coś w podobie do pirata z hakiem zamiast ręki :D taki był koncept który dostałem do zrealizowania - ale muszę przyznać że mi osobiście bardzo spodobał się ten pomysł :D

Pozdrawiam, dzięki za komentarze i prosze o więcej :)

Napisano

ahh no tak ten hak jak juz musi byc to raczej skierowany w druga strone i troche chudszy bo pod takim cienzarem to by mu cale ramie oderwalo ;] Popracuj nad nim ... aha jesli to jest twoj pierwyszy model to jest cool ;) qrde pisze troche od konca no ale puzno troche ;D

Napisano

no co mam napisac :) haka nie zmieniaj, to czyma sie konceptu ona i niech tak zostanie :) nie powiedziane ze modele do BZ musza byc superrealistyczne, wiec hak jak hak daje klimat moim zdaniem :)

co do texturki nom to bedzie trzeba popracowac :)

jak by ktos kcial jescze do teamu dolaczyc to zapraszamy :)

Napisano

burzuazja. :) . i wszystko jasne , model--> za zolte rece, i dodaj cos do nich, one sa jednokolorowe, poza tym : PLEAS NAKREC TUTORIAL JAK MALUJESZ UBRANIA!

Napisano

A ja myslalem ze poza ubraniem tam nei ma textury :/ , takze to napewno idzie do poprawki (texturki)

Pozdrawiam

Napisano

rozumiem ze to twój pierwszy model LP i wip texturka, no nic udanej nauki Ci zycze pod okiem znanego i cenionego guru:) nad texturką jeszcze bardzo duzo roboty, proponuje najpierw rozprawic sie z tatuazem bo zepsuje nawet najlepiej dopieszczony modelik,

pozdro

Napisano

Drobne niedociagniecia na siatce, troche poprawek w texturze (proponowalbym przejsc na foto aby utrzymac klimat), i sadze ze to wystarczy. Hatred mnie tez nauczysz jak sie robi low poly?Badz mym Maeostro bo nie kumam jak wy takie fajne rzeczy mozecie robic. Ja tez tak kcem :)

Napisano

wyczuwam tu jakis sarkazm? nikt nie mowil ze tu jakims bossem jestem, sprawdzcie moje watki, 3 modele na krzyz :P

Napisano

hak i połączenie z ręką moim zdaniem do wymiany, bo hak za gróby a mocowanie z ciękie. Jak by się zamachnął to by pewnie haka już nie miał. Koncept konceptem,a życie życiem. Trza czasem od siebie zapodawać coś :]

ps. max3d.pl - nieoficjalne forum grafików Bużrułazyji :P

Napisano

a co? proste ze nasze :P uwazaj z tymi reklamami innych portalow bo bedzie tosamo co z Kolegalkiem :)

Napisano
  • Autor

Prosze o komentowanie modelu, bez jakichś chatowych off-topiców... Od tego macie priv...

Kakrotto13 nie spamuj mojego wątku. :/

Napisano
  • Autor

Witam :)

Dawno nic nie wrzucałem więc postanowiłem odświerzyć nieco wątek :)

Oba modele są jeszcze WIPami, ale niestety w najbliższym czasie nie będę miał czasu przy nich za bardzo majstrować, więc postanowiłem wrzucić takie jakie są.

wip17hl.jpg

i kolejny:

wip34mo.jpg

Dzięki wielkie dla Hatreda i Rzuqa za nieocenioną pomoc :)

Komentarze bardzo mile widziane :)

Pozdrawiam :)

Napisano

pic gorny -> textura troche sie rozciaga na przednich palcach , poza tym wyglada troche bajkowo ;] jesli to do burzuazji to troche nie pasuje ;]

teraz do obu pic :] ... texturki maja za malo detali , co do ilosci poly to wygladaja jalby mialy troche mniej niz jest napisane ;] ... pracuj ziomus dalej z czasem zacznie ci to dobrze wychodzic :] pozdro ;D

Napisano

Ziomus musisz poprawic miejsca laczenia sie nog z tulowiem tego rogacza, poza tym daj mu jakas dirtmpe coby pozbyc sie tego bajkowego widoku, jezyczek troche pod braz podciagnij moze:) no i az sie prosi o alphe zamiast takiej ilosci geometri na wachlazu :)

a co do kolesia z kutaskiem to troche sie uv rozjechaly na kapturach obok glowy, poza tym tez brak jakis odcieni "realistycznych" wszystko jak by z 2 kolorow zrobione z dodgem i burnem

pracuj pracuj :D rob ta lokacje :D

Napisano

spox - rogacz jest calkiem wporzo tylko ze niestety wyglada jak z gry dla dzieci (co samo w sobie nie jest zarzutem - ale jesli to ma byc burzuazja...)

co do gawonta - jak hatred powiedzial - to wydaje sie byc dopiero baza do prawdziwej texturki - nie ma tu wogole detalu tylko pozaznaczane wglebienia/wypuklosci...

i w ogole jakies to takie wszystko matowe - daj mu troche odblyskow/ jakies syfy/ dziwne elementy...

Napisano
  • Autor

Dzięki za comenty, oczywiście zgadzam się z wami w 100%

Jak tylko będę miał trochę czasu (sesja poprawkowa :/) to popracuję nad tymi obiektami :)

Ftorek - co racja to fakt, chyba mam jakieś toonkowe zboczenie, bo wszystko wychodzi mi albo komiksowo, albo toonkowo... No cóż, pracuję nad tym.

Hatred - zlecenie z lokacją przejoł Korzeń - nie wychodziło mi to za dobrze i tak jak mówię na razie nie mam na nic czasu ;( więc oddałem to w bardziej doświadczone ręce :)

Aha - z tym alpha próbowałem cały dzień tak jak mówiłeś i nie potrafię zrobić przezroczystości, szukałem w helpie ale nic nie znalazłem. Jakby ktoś miał linka do jakiegoś tutka jak to zrobić to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam :)