Napisano 24 Czerwiec 200519 l Siema, troche juz siedze w maxie ale nic tak całego nie zrobiłem, a skoro szkoła się skończyła to se robie coś co ma wyglądać jak tachikoma z Gitsa. oto, co narazie wyskrobałem, czekam na konstruktywą krytykę:
Napisano 24 Czerwiec 200519 l a wogole to co to jest to "Tachikoma" ? bo model ładny ale niewiem jak na to patrzec ;)
Napisano 24 Czerwiec 200519 l nie wiem czemu ale mi sie otwiera link do tej samej strony, jakis waleczek ogolnie
Napisano 29 Czerwiec 200519 l jak się nie mylę to są takie roboty z mangi Ghost in the Shell. W googlach tego od cholery :P a model ładny
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor neos się nie myli :] tak to powinno wygladac: http://www.mohorovicic.com/img/photo/wf05win/tachikoma2.jpg http://www.beware-of-art.com/images/journal/2004/10/tachikoma-plan.gif moze teraz będzie dobrze działać
Napisano 30 Czerwiec 200519 l jeeeeeezu rozdz: 1280x1024 OMFG!! jak zmniejszyłem do 800x600 to spoko ale robota to sobie brzydkiego wybrałeś ;)
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor duza rozdziałka z lenistwa była, bo nie planowalem go pokazywac, a tachikoma taka brzydka nie jest, oprócz tego zwisu z przodu dorobiłem jej łapska do końca: łapy
Napisano 1 Lipiec 200519 l jak narazie, z tego co widać, jest tak jak powinno być. Na refkach jest więcej szczegółów, które no trzeba umieścić, bo teraz tachikoma jest goła po prostu. W SAC całkiem ciekawie się prezentowała (jeśli chodzi o model) więc myślę, że po dodaniu tych elementów i przedstawieniu fajnego rendera wyjdzie to całkiem zgrabnie :) pozdrawiam
Napisano 1 Lipiec 200519 l puki co wyglada dobrze, nie udalo mi sie nic zlego znalesc he he, pracuj dalej bo moze wyjsc calkiem zgrabna grafika (tak jak mowi Leru) :) pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 200519 l Na nogach powinna być jeszcz taka klapka zobacz na referke. I wydaje mi sie że tył jest troche za duży i zbyt kwadroatowy lae to może moja wyobrażnia. Świetna praca tak trzymaj czekam na renderki już z teksturkami i może jakąś animacje. Życze sukcesu Pozdro
Napisano 10 Lipiec 200519 l mnie to na kibel wyglada z nogami, dorob mu takie zeby i bedzie klimatycznie wygladal;) nie bijcie mnie ze sie nie znam na tych star warsowych robotach.... Model oka, fajnie swieci. pozdr
Napisano 10 Lipiec 200519 l Autor ciekawe gdzie bym mu te zęby wsadził, a tak poza tym to to jest z anime robot
Napisano 10 Lipiec 200519 l zęby pod ta biala linia dookola takie w dol;) nie no nie zmieniaj jest gut, a robotow z animek tez nie znam wiec mnie nie bic... ja tylko moge powiedziec ze dobrze modelujesz i renderujesz (vrayem nie?)... pozdr
Napisano 10 Lipiec 200519 l ...tylko dlaczego na tyle nie ma meshsmootha ? - te kanty nieco psujaefekt ale ogolnie to spoko wyszlo :)
Napisano 11 Lipiec 200519 l Autor Leleń -> Brazilem eco-> dałem zwykłym smoothem, bo na meshsmoothie coś kiepsko dla mnie wyglądało
Napisano 11 Lipiec 200519 l Eh, Ghost to bylo cos...to ten roboto-pajak z ostatnich minut filmu jest? Jezeli tak to on mial bodajze dwa przeguby na odnozach, moze byc fajnie...
Napisano 13 Lipiec 200519 l a próbowałeś renderować to Toonem (brazliowskim) ? Może wyjść ciekawy efekt :) modelik bardzo ładny, jak wyżej jednak już zostało wspomniane, kanciasta jest ta tylna część. Jeśli byś się zabrał za render CellShadeowy to ta kanciastość na pewno wtedy wyjdzie i będzie bolało ;) powodzenia :)
Napisano 19 Lipiec 200519 l ja bym proponował zreobic scenkę z kilkoma Tachikoma - powstrzymujących tego szalonego naukowca co tensknił za rodzicami - no tego z SAC :) A tak wogóle masz moze shadera - takiego jak w serialu - mangowy klimat by miało:D???? Pozdr giorgione