Jump to content

Moje marne wypocinki

boowa

Recommended Posts

Phantom - Lady Dhampire jest jedną z bohaterek gry, którą projektujemy zatem prędzej czy później umieszczę ją w kolorze oraz jako model LowPoly....

pozatym mimo, że mamy wszelkie prace nad grą utajnione to postaram się wrzucać co jakiś czas szkice :) w kolorze

pozdrawiam[piwo]

niezla, swobodna ale drapiezna kreska :)

z koloryzowaniem daje ciekawy efekt - kojarzy mi sie ze \"stylem projektantow mody\" :) Kreska wskazuje chrakterystyczne dla danych bryl zarysy, rytmy i dynamike, a kolorki sa niejako notatka, uzupelnieneim informacji wizualnej o zapis barwy/deseniu przypisanego danemu materialowi, danej powierzchni, fragmentowi rysowanego obiektu.

pzdr

szymon

hje, zdecydowanie lubisz zywe kolorki, szczegolnie pani wyzej mi sie podoba, super. Jedno mnie tylko razi troche, ze przyciemniasz czarnym, rozjasniasz bialym, szczegolnie na skorze jest to wyrazne i nie zabardzo wyglada, skora ma taka fajna wlasciwosc ze w cieniach saturacja jest wyraznie wyzsza, niz w swiatlach, no i nie bardzo wygladaja biale bliki, mogles uzyc jakiegos cieplego rozu, albo zoltego np. a pani nizej, he kojazy mi sie z ta potworna fioletowo wlosa zaba ktora bywala w ally mcbill.

Oooo szef wrócił... :)

Nooo, rzeczywiście strasznie lubisz kolorki... Ale nie rażą więc jest super.

Tylko właśnie to o czym mówił BigLeb... O ile rozjaśnianie skóry bielą to jeszcze nie jest taka super zbrodnia (w moim odczuciu) o tyle ściemnianie czernią tak.... Po prostu ją brudzisz... Nadajesz wyglądu „górnika”.

Fajna ostra krecha :). Tylko postudiuj anatomię i sposoby jej ukazywania bo wszystko bez tego będzie wyglądać lalkowato. Czekam na więcej!

dzięki za opinie - postaram się popracować nad anatomią - problem w tym, że moja kreska czasami nie chce się słuchać anatomii ;)

... a jeśli chodzi o cieniowanie i rozjaśnianie to macie racje - to taki mały nawyk z węgla, sangwiny i kredy.... ale spokojnie popracuję nad tym mimo, że mi się to podoba :)

czas na mały update i niestety fantasy - jako, że cały czas pracuję nad grą w klimacie Warhammera i jestem na etapie draftów i storyboardów....

zatem ladies i gentelmans - mr TrollSlayer :)

pozdrawiam [piwo]

kurcze... aś mnie brodaczu pojechał ;) ale racja - w małej rozdzielczości kiepsko się prezentuje.... może jak w końcu znajdę jakiś dobry ftp to powrzucam większe....

pozdrawiam

[piwo]

mam na onecie ale coś szwankuje - może to problem z połączeniem...

tak - używam tableta i narazie szkole rękę i oko w synchronizacji....

techniki odreczne takie jak piórko, ołówek czy węgiel lepiej mi wychodzą....

ale nastał czas CG i tablet to mus....

mam prośbe do Bigle... jak widać jestem słaby z kolorowanek i jeśli mógłbym prosić na tym przykładzie o pokazanie jak rozkładać światło na skórze i lateksie...

po tych chmurach poprostu wymiękłem :)

... byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam[piwo]

bardzo fajniutki rysunek, szczegolnie gorne partie ladnie poprowadziles, ale ze przed chwila poszedl szop z gdy go podmalowywalem, wiedz niestety bedziesz musial poczekac az znajde chwilke:), a z checia zrobie, hje, no jak przeczytalem to mnie zatkalo, myslalem ze jaja sobie zrobiles:)

hehe aleś trafił bo właśnie zrobiłem sobie jaja.... tyle, że 3 na twardo i jak przeczytałem to się mało nie zakrztusiłem :) hahahaha

ale prośba jest serio i jak widzisz wykałaczka Gothama też :)

nie moge się doczekać...

pozdrawiam[piwo]