Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

długo się zastanawiałem nad umieszczeniem tego topicu ale cóż - jak się bawić to się bawić ;)

zapraszam do krytyki

• Odpowiedzi 48
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

super...super :D tesh musze dorobić się tabletu...szkoda że damphirka nie jest mocniej pocolorowana :D

pozdro...

Napisano
  • Autor

pokolorowana jest w 3d ;) szkic miał być poprostu szkicem gdyż jeszcze wtedy nie miałem koncepcji na kolorystykę

pozdrawiam[piwo]

Napisano

wiem widziałem...ale równie ciekawie by wyglądała pocolorowana w PSie :D albo w jakimkolwiek innym programie :D

pozdro...

Napisano
  • Autor

Phantom - Lady Dhampire jest jedną z bohaterek gry, którą projektujemy zatem prędzej czy później umieszczę ją w kolorze oraz jako model LowPoly....

pozatym mimo, że mamy wszelkie prace nad grą utajnione to postaram się wrzucać co jakiś czas szkice :) w kolorze

pozdrawiam[piwo]

Napisano

Marne ? Nie jedna osoba chciała by się tak swobodnie posługiwać w 2D :-) [piwo]

Napisano

Cool milo popatrzec ale jak dla mnie troche zajaskrawe kolory i zamalo cienia po prostu za jasno ale to tak btw:).Bardzo mi sie podoba:)

Napisano

Lubie patrzec na takie pracki ... bo jak je widze i porownuje ze swoimi....to uswiadamiam sobie jak duzo mi brakuje do doskonalosci.....:] :] Ogolnie super....!!!

Napisano

Calkiem spoczko. Kolorki troche (bardzo) szybkie i rozmyte, ale zapewne taki byl zamiar. Lady D. mnie powala normalnie, dlatego pozwolilem sobie na mala herezje przy pomocy myszy i paintera:

dha.jpg

Napisano

nie sądzę aby to były marne wypociny:D

mi osobiście bardzo się podobają

Napisano

bardzo mi się podoba kreska...i jej zróznicowanie grubości.

pozdr.

Napisano

właśnie - nie kolorowanka a poza tym jak sam wspomniałeś \"taka maniera\"...i trzymanie sie jej nie musi być złe..a może stac sie niepowtażalnym Stylem..

pozdr.

Napisano
  • Autor

no wielkie dzięki...

właśnie wróciłem z urlopu i zaczynam się wtaczać w pracę... a to pewnie zaowocuje nowymi pracami.....

pozdrawiam[piwo]

Napisano

niezla, swobodna ale drapiezna kreska :)

z koloryzowaniem daje ciekawy efekt - kojarzy mi sie ze \"stylem projektantow mody\" :) Kreska wskazuje chrakterystyczne dla danych bryl zarysy, rytmy i dynamike, a kolorki sa niejako notatka, uzupelnieneim informacji wizualnej o zapis barwy/deseniu przypisanego danemu materialowi, danej powierzchni, fragmentowi rysowanego obiektu.

pzdr

szymon

Napisano
  • Autor

po chwili przerwy cos w innym klimacie :)...

ostatnio mam fazę na kwaśne klimaty lat 58-62 ;)..... To taka nostalgia za No One Lives Forever hehehehe

pozdrawiam[piwo]

Napisano

hje, zdecydowanie lubisz zywe kolorki, szczegolnie pani wyzej mi sie podoba, super. Jedno mnie tylko razi troche, ze przyciemniasz czarnym, rozjasniasz bialym, szczegolnie na skorze jest to wyrazne i nie zabardzo wyglada, skora ma taka fajna wlasciwosc ze w cieniach saturacja jest wyraznie wyzsza, niz w swiatlach, no i nie bardzo wygladaja biale bliki, mogles uzyc jakiegos cieplego rozu, albo zoltego np. a pani nizej, he kojazy mi sie z ta potworna fioletowo wlosa zaba ktora bywala w ally mcbill.

Napisano

Oooo szef wrócił... :)

Nooo, rzeczywiście strasznie lubisz kolorki... Ale nie rażą więc jest super.

Tylko właśnie to o czym mówił BigLeb... O ile rozjaśnianie skóry bielą to jeszcze nie jest taka super zbrodnia (w moim odczuciu) o tyle ściemnianie czernią tak.... Po prostu ją brudzisz... Nadajesz wyglądu „górnika”.

Fajna ostra krecha :). Tylko postudiuj anatomię i sposoby jej ukazywania bo wszystko bez tego będzie wyglądać lalkowato. Czekam na więcej!

Napisano

hej,

bardzo podoba mi się Twoja kreska... I te dwie ostatnie w tym temacie prace (niestety, na fanstasy mam nieuleczalną alergię).

pozdrawiam

Napisano

Nie znam się na 2D, ale mi się podoba. A jak podoba się szaremu wyjadaczowi chleba, to spodoba się wszystkim.

P.S. Też lubię No One Lives Forever! :P

Napisano

Z tą postacią na górze to chyba coś jest nie tak z głową ( bo chyba nie da się tak jej wygiąć). Ogólnie jest OK [piwo][piwo][piwo]

Giorgione

Napisano
  • Autor

dzięki za opinie - postaram się popracować nad anatomią - problem w tym, że moja kreska czasami nie chce się słuchać anatomii ;)

... a jeśli chodzi o cieniowanie i rozjaśnianie to macie racje - to taki mały nawyk z węgla, sangwiny i kredy.... ale spokojnie popracuję nad tym mimo, że mi się to podoba :)

czas na mały update i niestety fantasy - jako, że cały czas pracuję nad grą w klimacie Warhammera i jestem na etapie draftów i storyboardów....

zatem ladies i gentelmans - mr TrollSlayer :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Ej... Jest słabszy niż wcześniejsze prace!

Ale... Hmmm, jest ciekawy.

A i tym razem przesadziłeś z tym cieniowaniem bielą i czernią.... Praca na tym wiele straciła.

Napisano
  • Autor

kurcze... aś mnie brodaczu pojechał ;) ale racja - w małej rozdzielczości kiepsko się prezentuje.... może jak w końcu znajdę jakiś dobry ftp to powrzucam większe....

pozdrawiam

[piwo]

Napisano

Oooo dużo lepiej.

Co do FTP to załóż sobie darmowe na onetcie (interia ma głupie ograniczenia).

BTW. Rysujesz tabletem?

Napisano
  • Autor

mam na onecie ale coś szwankuje - może to problem z połączeniem...

tak - używam tableta i narazie szkole rękę i oko w synchronizacji....

techniki odreczne takie jak piórko, ołówek czy węgiel lepiej mi wychodzą....

ale nastał czas CG i tablet to mus....

Napisano
  • Autor

mam prośbe do Bigle... jak widać jestem słaby z kolorowanek i jeśli mógłbym prosić na tym przykładzie o pokazanie jak rozkładać światło na skórze i lateksie...

po tych chmurach poprostu wymiękłem :)

... byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam[piwo]

Napisano

Hi,

Szkic strasznie mi się podoba!

A Bigiemu to daj info na priva bo strasznie zalatany jest... A i jak zapomniał o concpepcie to go utłukę wykałaczką....

Napisano

bardzo fajniutki rysunek, szczegolnie gorne partie ladnie poprowadziles, ale ze przed chwila poszedl szop z gdy go podmalowywalem, wiedz niestety bedziesz musial poczekac az znajde chwilke:), a z checia zrobie, hje, no jak przeczytalem to mnie zatkalo, myslalem ze jaja sobie zrobiles:)

Napisano
  • Autor

hehe aleś trafił bo właśnie zrobiłem sobie jaja.... tyle, że 3 na twardo i jak przeczytałem to się mało nie zakrztusiłem :) hahahaha

ale prośba jest serio i jak widzisz wykałaczka Gothama też :)

nie moge się doczekać...

pozdrawiam[piwo]

Napisano

Oczywiscie nie moglem sie powstrzymac i musialem po swojemu to spaczyc, a ten lateks to moze poprawie jutro bo taki srednio lateksowy narazie

No i takie cos mi wyszlo:

Napisano

Boowa świetniacki szkic- bardzo mi się podoba :D:D:D:D:D

Biglebowsky jak zawsze wspaniale - szczególnie to promieniujące ciepło n askórze - ostro!!!!!!

Giorgione

Napisano
  • Autor

kurcze jak widać szkic to nie wszystko.... ile nabrał obraz po nałożeniu barwy....

czekam na ten latex :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

kurcze, trzeba nad kolorowaniem więcej posiedzieć!! Pięknie podmalowane, BIGU

Napisano

Mastah!

Bigi na prezydenta.

Taka prosba od biednego G3d.

Bylbym niezykle szczesliwy gdybys mogl zrobic jakies 6-9 screenow wipa z kolorowania tej panienki plzplzplz :D

Dla dobra ludzkosci :P