boowa Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 długo się zastanawiałem nad umieszczeniem tego topicu ale cóż - jak się bawić to się bawić ;) zapraszam do krytyki
boowa Napisano 7 Czerwiec 2003 Autor Napisano 7 Czerwiec 2003 na początek szkic Dwarfa Dragon Slayera...
boowa Napisano 7 Czerwiec 2003 Autor Napisano 7 Czerwiec 2003 na początek szkic Dwarfa Dragon Slayera...
Phantom Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 super...super :D tesh musze dorobić się tabletu...szkoda że damphirka nie jest mocniej pocolorowana :D pozdro...
boowa Napisano 7 Czerwiec 2003 Autor Napisano 7 Czerwiec 2003 pokolorowana jest w 3d ;) szkic miał być poprostu szkicem gdyż jeszcze wtedy nie miałem koncepcji na kolorystykę pozdrawiam[piwo]
Phantom Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 wiem widziałem...ale równie ciekawie by wyglądała pocolorowana w PSie :D albo w jakimkolwiek innym programie :D pozdro...
boowa Napisano 7 Czerwiec 2003 Autor Napisano 7 Czerwiec 2003 Phantom - Lady Dhampire jest jedną z bohaterek gry, którą projektujemy zatem prędzej czy później umieszczę ją w kolorze oraz jako model LowPoly.... pozatym mimo, że mamy wszelkie prace nad grą utajnione to postaram się wrzucać co jakiś czas szkice :) w kolorze pozdrawiam[piwo]
RadX Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 Marne ? Nie jedna osoba chciała by się tak swobodnie posługiwać w 2D :-) [piwo]
biglebowsky Napisano 8 Czerwiec 2003 Napisano 8 Czerwiec 2003 Kawal calkiem przyzwoitego rysowania, prosimy o mniej skromnosci i wiecej prac:)
Falcrum Napisano 8 Czerwiec 2003 Napisano 8 Czerwiec 2003 Nieżle...Dobre tylko czy te kolory tak amją wychodzić zaa tych lini ??
Scatmax Napisano 8 Czerwiec 2003 Napisano 8 Czerwiec 2003 Cool milo popatrzec ale jak dla mnie troche zajaskrawe kolory i zamalo cienia po prostu za jasno ale to tak btw:).Bardzo mi sie podoba:)
rebuzz Napisano 13 Czerwiec 2003 Napisano 13 Czerwiec 2003 Lubie patrzec na takie pracki ... bo jak je widze i porownuje ze swoimi....to uswiadamiam sobie jak duzo mi brakuje do doskonalosci.....:] :] Ogolnie super....!!!
Gab3d Napisano 15 Czerwiec 2003 Napisano 15 Czerwiec 2003 Calkiem spoczko. Kolorki troche (bardzo) szybkie i rozmyte, ale zapewne taki byl zamiar. Lady D. mnie powala normalnie, dlatego pozwolilem sobie na mala herezje przy pomocy myszy i paintera:
DarCon Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 nie sądzę aby to były marne wypociny:D mi osobiście bardzo się podobają
sly Napisano 16 Czerwiec 2003 Napisano 16 Czerwiec 2003 bardzo mi się podoba kreska...i jej zróznicowanie grubości. pozdr.
biglebowsky Napisano 17 Czerwiec 2003 Napisano 17 Czerwiec 2003 imo kolorki sa ostre, ale sesownie dobrane. Ze wychodza poza krawedzie?, przeciez to nie kolorowanka:)
sly Napisano 18 Czerwiec 2003 Napisano 18 Czerwiec 2003 właśnie - nie kolorowanka a poza tym jak sam wspomniałeś \"taka maniera\"...i trzymanie sie jej nie musi być złe..a może stac sie niepowtażalnym Stylem.. pozdr.
boowa Napisano 28 Czerwiec 2003 Autor Napisano 28 Czerwiec 2003 no wielkie dzięki... właśnie wróciłem z urlopu i zaczynam się wtaczać w pracę... a to pewnie zaowocuje nowymi pracami..... pozdrawiam[piwo]
Kaszubas Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 niezla, swobodna ale drapiezna kreska :) z koloryzowaniem daje ciekawy efekt - kojarzy mi sie ze \"stylem projektantow mody\" :) Kreska wskazuje chrakterystyczne dla danych bryl zarysy, rytmy i dynamike, a kolorki sa niejako notatka, uzupelnieneim informacji wizualnej o zapis barwy/deseniu przypisanego danemu materialowi, danej powierzchni, fragmentowi rysowanego obiektu. pzdr szymon
boowa Napisano 8 Lipiec 2003 Autor Napisano 8 Lipiec 2003 po chwili przerwy cos w innym klimacie :)... ostatnio mam fazę na kwaśne klimaty lat 58-62 ;)..... To taka nostalgia za No One Lives Forever hehehehe pozdrawiam[piwo]
boowa Napisano 8 Lipiec 2003 Autor Napisano 8 Lipiec 2003 i jeszcze jedno - normalnie malowane na \"kolanie\" ;)
biglebowsky Napisano 8 Lipiec 2003 Napisano 8 Lipiec 2003 hje, zdecydowanie lubisz zywe kolorki, szczegolnie pani wyzej mi sie podoba, super. Jedno mnie tylko razi troche, ze przyciemniasz czarnym, rozjasniasz bialym, szczegolnie na skorze jest to wyrazne i nie zabardzo wyglada, skora ma taka fajna wlasciwosc ze w cieniach saturacja jest wyraznie wyzsza, niz w swiatlach, no i nie bardzo wygladaja biale bliki, mogles uzyc jakiegos cieplego rozu, albo zoltego np. a pani nizej, he kojazy mi sie z ta potworna fioletowo wlosa zaba ktora bywala w ally mcbill.
Gotham Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Oooo szef wrócił... :) Nooo, rzeczywiście strasznie lubisz kolorki... Ale nie rażą więc jest super. Tylko właśnie to o czym mówił BigLeb... O ile rozjaśnianie skóry bielą to jeszcze nie jest taka super zbrodnia (w moim odczuciu) o tyle ściemnianie czernią tak.... Po prostu ją brudzisz... Nadajesz wyglądu górnika. Fajna ostra krecha :). Tylko postudiuj anatomię i sposoby jej ukazywania bo wszystko bez tego będzie wyglądać lalkowato. Czekam na więcej!
malika Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 hej, bardzo podoba mi się Twoja kreska... I te dwie ostatnie w tym temacie prace (niestety, na fanstasy mam nieuleczalną alergię). pozdrawiam
Dycu Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Nie znam się na 2D, ale mi się podoba. A jak podoba się szaremu wyjadaczowi chleba, to spodoba się wszystkim. P.S. Też lubię No One Lives Forever! :P
giorgione Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Z tą postacią na górze to chyba coś jest nie tak z głową ( bo chyba nie da się tak jej wygiąć). Ogólnie jest OK [piwo][piwo][piwo] Giorgione
boowa Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 dzięki za opinie - postaram się popracować nad anatomią - problem w tym, że moja kreska czasami nie chce się słuchać anatomii ;) ... a jeśli chodzi o cieniowanie i rozjaśnianie to macie racje - to taki mały nawyk z węgla, sangwiny i kredy.... ale spokojnie popracuję nad tym mimo, że mi się to podoba :) czas na mały update i niestety fantasy - jako, że cały czas pracuję nad grą w klimacie Warhammera i jestem na etapie draftów i storyboardów.... zatem ladies i gentelmans - mr TrollSlayer :) pozdrawiam [piwo]
Gotham Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Ej... Jest słabszy niż wcześniejsze prace! Ale... Hmmm, jest ciekawy. A i tym razem przesadziłeś z tym cieniowaniem bielą i czernią.... Praca na tym wiele straciła.
boowa Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 kurcze... aś mnie brodaczu pojechał ;) ale racja - w małej rozdzielczości kiepsko się prezentuje.... może jak w końcu znajdę jakiś dobry ftp to powrzucam większe.... pozdrawiam [piwo]
Gotham Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Oooo dużo lepiej. Co do FTP to załóż sobie darmowe na onetcie (interia ma głupie ograniczenia). BTW. Rysujesz tabletem?
boowa Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 mam na onecie ale coś szwankuje - może to problem z połączeniem... tak - używam tableta i narazie szkole rękę i oko w synchronizacji.... techniki odreczne takie jak piórko, ołówek czy węgiel lepiej mi wychodzą.... ale nastał czas CG i tablet to mus....
boowa Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 mam prośbe do Bigle... jak widać jestem słaby z kolorowanek i jeśli mógłbym prosić na tym przykładzie o pokazanie jak rozkładać światło na skórze i lateksie... po tych chmurach poprostu wymiękłem :) ... byłbym bardzo wdzięczny pozdrawiam[piwo]
Gotham Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Hi, Szkic strasznie mi się podoba! A Bigiemu to daj info na priva bo strasznie zalatany jest... A i jak zapomniał o concpepcie to go utłukę wykałaczką....
biglebowsky Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 bardzo fajniutki rysunek, szczegolnie gorne partie ladnie poprowadziles, ale ze przed chwila poszedl szop z gdy go podmalowywalem, wiedz niestety bedziesz musial poczekac az znajde chwilke:), a z checia zrobie, hje, no jak przeczytalem to mnie zatkalo, myslalem ze jaja sobie zrobiles:)
boowa Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 hehe aleś trafił bo właśnie zrobiłem sobie jaja.... tyle, że 3 na twardo i jak przeczytałem to się mało nie zakrztusiłem :) hahahaha ale prośba jest serio i jak widzisz wykałaczka Gothama też :) nie moge się doczekać... pozdrawiam[piwo]
biglebowsky Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Oczywiscie nie moglem sie powstrzymac i musialem po swojemu to spaczyc, a ten lateks to moze poprawie jutro bo taki srednio lateksowy narazie No i takie cos mi wyszlo:
boowa Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Napisano 17 Lipiec 2003 hehe - GURU ticz mi... piknie, piknie.......
giorgione Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Boowa świetniacki szkic- bardzo mi się podoba :D:D:D:D:D Biglebowsky jak zawsze wspaniale - szczególnie to promieniujące ciepło n askórze - ostro!!!!!! Giorgione
boowa Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Napisano 17 Lipiec 2003 kurcze jak widać szkic to nie wszystko.... ile nabrał obraz po nałożeniu barwy.... czekam na ten latex :) pozdrawiam [piwo]
Laser Napisano 1 Sierpień 2003 Napisano 1 Sierpień 2003 kurcze, trzeba nad kolorowaniem więcej posiedzieć!! Pięknie podmalowane, BIGU
WavaMiva Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 Bigle jestes poprostu... aj wez nie wiem co powiedziec... jak ty to robisz?
Gab3d Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Mastah! Bigi na prezydenta. Taka prosba od biednego G3d. Bylbym niezykle szczesliwy gdybys mogl zrobic jakies 6-9 screenow wipa z kolorowania tej panienki plzplzplz :D Dla dobra ludzkosci :P
Rekomendowane odpowiedzi