arturo1980 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 witam.. pozwole zamiescic sobie ponownie swoja pracke po kilku modyfikacjach... wiem ze mialem juz oddzielny post do tej pracki ale jak po tak dlugim czasie zamiescilbym update to pewnie nikt by nie zajzal do setnej podstrony:P wiec postanowilem zalozyc nowy post a na swoje usprawiedliwienie niech bedzie fakt ze ostatnio jest czas na STARWARS'y po premierze kinowe ostatniej czesci sagi wiec niech pracka ta bedzie na 1 stronie jak najdluzej:P wzialem pod uwage slowa krytyki i pozmienialem conieco.. sami ocenicie czy na zle:( czy dobre:) ps: zeby nie bylo ze daje ta sama pracke w nowy poscie dorzucam render mojego stormtroopera( oczywiscie klimat SW:D) a do posmiania sie stara pracke z 2002 roku rozmiez SW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 znowu bym narzekał więc nie będę nic mówił oprócz... a niech wisi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Czy pierwszy zalacznik to Twoja robota? :) pokaz no siateczke ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 pierwszy zalacznik dla mnie bomba.. sam teraz pracuje nad podobnym stateczkiem.. Czy to tylko pojedyncze renderki beda czy moze jakas animke z tego kombinujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 No fota 1 to naprawde pr0 robota. Pozazdrościć talentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 mi sie podoba ten pierwszy jako render. bo greeble zorbil swoje.Technicznie bardzo ładne prace z wyjątkiem 3 która mi się wcale nie podoba , ale mam wrażenie jakbym gdzieś widział tą 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 arturo1980 -> ups i jeszcze zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 ogladając te prace mam wrażenie że 1 i 3 robiły inne osoby. Chyba że przez 3 lata się czegoś nauczyłeś. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 a mi sie twoja pracka podoba starsznie. pierwszy render jest zdecydowanie najlepszy pewnie kosztowal Cie kupe dlubania. no ale efekt jest.... i to bardzo dobry. serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 daj siatke i inne ujęcie to może uwierze w pierwszą prace ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 coś mi się nie chce wierzyć aby pierwszy render był Twój! daj ujęcie na statek patrząc na niego stojąc na samym dziobie. albo daj ten sam render bez tekstur ( ze zwykłymi szarymi ) wtedy uwierze. no i jeszcze siatka!!! pozdrawiam;;--)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 sorry że nie edytuję ale napisałem: "coś mi się nie chce wierzyć" TERAZ SPROSTOWANIE: napewno niewierzę!!!! zrób to co wyżej napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo1980 Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2005 a dlaczego kolega hkropinski jest takim niedowiarkiem... a jaki byłby sens umieszczac w moim poscie pracke nie zrobiana przezemnie.. to by nie mialo sensu w koncu kazdy chce sie pokazac swoje pracki a nie czyjes.. co to by byla za radocha czytac np jakies pochlebne opienie wiedziac ze to nie ja robilem... no ale daje siateczke zeby nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Wow! Piękna robota, pierwszy render miodzio. Jeśli to możliwe to można zobaczyć teksturke tego wielkiego statku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 no, to wszystko zmienia. w takim razie przepraszam za brak zaufania. innymi słowy wynika z tego, że praca jest tak piękna, że wygląda jak prawdziwa. a to powinno byc dla ciebie komplementem, że Twoją pracę można pomylić z prawdziwym zdjęciem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 tak jak wszytkim, takze mi sie podoba ta pracka z pierwszego zalacznika, reszta tez fajne, ale nie robi juz takiego wrazenia. Uzywales moze displacement'a?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 mam wrażenie że już takie coś kiedyś widziałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo1980 Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2005 hindus- widziales to pewnie tu --- http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=11010&highlight=star+wars to moj stary post a to tamta pracka po faceliftingu:P ps: nie uzuwalem displacement'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 mi się też wydaje że to widziałem - w kinie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 qrde! hkropinski po co sie chwalisz, ja mam geforca 2 i 1,5 Ghz i sie mecze, a ty mnie jeszcze przytlaczasz, i wk.asz., a co do pracy : to powiem to co retsza, : 1szy jpg, git, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 tak ja też już to widziałem, własnie w filmie :) czy ty po zrobieniu takiego czegoś pamiętasz jeszcze jak wygląda słońce? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futro Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 takze gratuluje, tylko jedno pytanko: gdzie sa gwiazdy?;P pzdr.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 hindus- widziales to pewnie tu --- http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=11010&highlight=star+wars to moj stary post a to tamta pracka po faceliftingu:P ps: nie uzuwalem displacement'a no wlasnie ! gratki bo praca super pozdro !:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 kurt_hectic -> nie chwalę się tylko piszę takie "swoje dane" - teraz myślę o Nvidia Quadro ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Freakin hot shit! Troopers też nie są tacy najgorsi. Ostatnia praca to jak widać początek przygody z 3dsmax. Postęp wzorowy ;) Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Twoją pracę można pomylić z prawdziwym zdjęciem pokaz mi choc 1 zdjecie takiego statku a bede twoim czarnuchem. ja zawsze myslalem ze takie statki sie robi na komputerze. co do pracki efekt bdb robi wrazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 ja zawsze myslalem ze takie statki sie robi na komputerze. Można zawsze zrobić makiete i pstryknąć fotke :P Co do samej pracki (1) to miażdży !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTROMAG Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 Gratuluje świetnej roboty, bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talllad Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 model pierwsza klasa gratulacje. :) Mam tylko jedno pytanie: jak zrobiles te drobne swiatelka z okien Star Destroyera? Sam robie teraz model duzego statku i nie wiem jak taki efekt uzyskac :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturo1980 Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 Talllad- zeby zrobic takie swiatelka przygotowujesz sobie jpg'a .. cale czarne tlo a na nim rzedy kalych kwadracikow ktore bede imitowac swaitla (dorze dac lekki blur na koniec zeby kwadraciki nie mialy ostrych kantow).. w maxie tworzysz mape typu "MASK" w 1 slot wrzucasz tego jpg i to bedzie faktyczna mapa swiatel a w 2 slot (maska) dajesz rowniez to samo ..to spowoduje ze nie bedzie widoczny czarny kolor a jedynie wymalowane swiatelka (maska powoduje ze kolor czarny jest nie widoczny a bialy widoczny) .. potem wlanczasz selfillumination zeby swaitelka "palily" sie nawet w miejscach zacienionych i gotowe:P PS: ale cos mi sie kojarzy ze ja tak przygotowana mape "MASK" wrzucile bezposrednio w slot illumination.. dzieki czemu w slocie diffuse mozesz zapodac dowolna teksture statuku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talllad Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 arturo1980: dzieki za odpowiedz :) wlasnie nie moglem dojsc do tego jak polaczyc mape diffuse z tym efektem. thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Całkiem całkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 jak chcesz zostać górnikiem miesiąca to musisz się bardziej postarać :* To w załączniku to z filmu jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi