Pionier Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 no calkiem ladnie wyglada, czekam na postepy :) Powodzenia & pozdrawiam Pionier
V!Ru$_ReBeL Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Mam takie pytanie, widze ,żę zbierasz materiały typu oznacenia Afrika Korps. Masz zamiar przyozdobić nimi tą Ciężarówkę?
Lukasz2244 Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Tak mam taki zamiar! a czemu pytasz??....
Lukasz2244 Napisano 19 Lipiec 2005 Autor Napisano 19 Lipiec 2005 Poprawilem opony ale prosze Was nie piscie ze sa do dupy bo juz na nie sily nie mam.Nie wiem cos mi nie wychodza tak jak powinny....:( Napisze moze tak (sa bardzo podobne do orginalu ;P)
V!Ru$_ReBeL Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Ten wóz był używany przez aliantów (Anglików, Kanadyjczyków a nawet Polaków) więc użycie niemieckich oznakowań jest trochę dziwne. Według mnie nie pasują do tego samochodu. Rób jak uważasz w kkońcu to twoje dzieło. Po za tym historycznym mankamentem jestem pewien ,że samochód będzie wyglądał b. ładnie.
Lukasz2244 Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 acha ok dziekuje Ci bardzo. Wiec zmienie to i owo w moich teksturkach. Jeszcze raz dziekuje!!!
Ardeni Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 jak dla mnie to wyrąbane, ja takiego bym nie zrobił, za dużo szczegółów, czekam na textury
nielot007 Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 ardeni--> czyli krotko mowiac masz lenia;) ps. bardzo ladnie pozdro
V!Ru$_ReBeL Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Chciałem Ci pokazać jakich oznaczeń używała Samodzielna Brygada Strzelców Karpackich wchodząca w skład APW (Armia Polska na Wschodzie) ale przeszukałem wiele stron poświęconych militariom i szukałem w wielu wyszukiwarkach grafiki (ixquick ,altavista, ditto itp.) ale nic nie znalazłem. Na pewno jest to gdzieś udokumentowane ale pewnie nie w internecie. {http://www.kki.krakow.pl/piojar/brygad/brygad/cyren/uzbroj.html - tak się składa ,że mam w domu tą książkę ale mało w niej informacji nt. oznaczeń i malowań w polskich jednostkach.} Mam nadzije ,że znajdziesz odpowiednie materiały i skończysz swój model. P.S: Użycie niemieckich oznaczeń nie było by tak dużym historycznym mankamentem (patrz http://www.autogallery.org.ru/k/ca/cmpAfrikakorps_Baydeww2.jpg) ,ale musiałbyś usunąc kabine pasażera ;) raczej odradzam, bo fajnie wyszła :]
Lukasz2244 Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 Dziekuje Ci bardzo za materialy i za poswiecony mojej pracy czasu. Szukam przez caly czas oznaczen, ale jakos nie moge nic znalezc :( Zastanawiam sie czy nie oteksturowac go po swojemu czyli uzyc jakis fajnych oznaczen niekoniecznie zgodnych z orginalem... co o tym myslicie??...
Badyl Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 gdybym to ja mial decydowac to robilbym co chcial :) poookaz go juz z jakimis teksturkami :]
V!Ru$_ReBeL Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Jak nie ma materiałów to nie ma co się męczyć, rób po swojemu. Efekt na pewno będzie ciekawy :) 3m kciuki.
Lukasz2244 Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 Zaczalem bawic sie w teksturowanie celowo pisze bawic bo inaczej tego nie mozna nazwac :) na poczatek chce przedstawic jak to mniej wiecej bedzie wygladac co o tym myslicie - oczywiscie to nie jest finalna wersja i wiele sie zmieni. Glownie chodzi mi o sma zarys calosci
kliment woroszyłow Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 a u mnie nie widać nic...:(....o! juz sie poprawiło..i widać. brudź dalej:) idziesz w dobra stronę.
Lukasz2244 Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 Witajcie po dluuuugiej przerwie (wymiana kompa) powracam i dzis juz cos nowego postaram sie wstawic
Lukasz2244 Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Narazie tak to wyglada. Mam problemy z szyba a mianowicie jak robie z tutkow w v-ray to nic mi nie wychodzi a jak wyjdzie to nie tak samo jak wlasnie wtutku. Moze macie albo znacie jakies dobre sposoby na zrobienie szyby.
Lukasz2244 Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Kolejny maly update. Dopiero teraz widze ile pracy jeszcze mnie czeka :]
Hindus Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 fajnei ale deski to chyba powinny być innego koloru :] ps łańcuch za gruby :P
Lukasz2244 Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Hindus - deski sa innego koloru :) moze w takim ujeciu rendera tego nie widac :p no ale zobaczymy co da sie zrobic. A i lancuch postaram sie zmniejszyc.
Lukasz2244 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Powoli zaczynam zastanawiac sie nad sceneria. Chce umiescic pojazd na pustyni, gdzies na drugim planie bedzie palil sie jakis wrak. Moze Wy wiecie jak zmieszac teksturki by uzyskac dobry material miasku (pustynia) moze znacie jakis tutek ktory mowi o zrobieniu owego terenu?? i jak zrobic nie wiem jak to nazwac ale chodzi mi o pokazanie gdzies w oddali ciepla parujacego - nie wiem czy zabardzo nie namieszalem ;P i czy wiecie o co mi chodz. Pozdrawiam
Lukasz2244 Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Napisano 17 Sierpień 2005 Troszke wymęczyłem model i tak teraz sie prezentuję. Oczywiście jest to tzw. :) faza wstepna i jeszcze wiele może się zmienic. mile widziane komentarze....
miwt Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 nie rob tego dymu od czolgu...juz lepiej zrobic go jakiegos przykrytego piachem:p...ładne teksturki:)
Hindus Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 textura na ziemi sux :P modelk fajny - gorzej z czołgiem :)
MaGuu Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 No fakt ten dym troche bez sensu...bo skoro człog był by tak przysypany to troche musiał by tam leżeć...a wątpię że tak długo by się palił ;) Sam samochud kozak...nawet bardziej niz kozak :)
DraB Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Co do szkla polecam ten -> http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_basic_material_settings_02.htm tutek
Diesel Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 DraB naprawde dobry tut tez polecam, a pojazd jest super!!!:)
kliment woroszyłow Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 ziarno drazni... rozumiem ze to koncept....więc nie bede psiakał o tym ze czołg nie z tej bajki...wstaw jakis z II wś a nie z iraku A.D. 1990:)
Badyl Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 juz nawet pomijajac czolg, to oswietlenie to nieporozumienie :)
Lukasz2244 Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Napisano 19 Sierpień 2005 Dzieki za komentarze. Oczywiscie oswietlenie i czalg w tle sie zmieni. Tylko chcialem pokazac jak scena bedzie wygladac.
Lukasz2244 Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Napisano 19 Sierpień 2005 Zmienilem oswietlenie, dodalem troszke nowych tekstur. Mam nadzieje ze teraz jest juz znacznie lepiej. Scena napewno bedzie w takim klimacie jak poprzednio tylko cos niecos dodam...
javor Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 całkiem ciekawy render ... poza tym że w twojej scenie są dwa światła-słońca :P
Pawelkos Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 jak dla mnie material ciezarkowki za zolty i za malo matowy, no i fakt 2 slonca :P, wylacz w jednym generowanie cieni jak chcesz zostawic ten sposob oswietlenia sceny
Lukasz2244 Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Napisano 19 Sierpień 2005 Dziekuje za Wasze komentarze!!!Koncze ta scene bo juz i sil i mozliwosci sprzetowych brak ;)
Gość mentorr Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 powiem tak nie znam sie na tym....ale lubie sobie podziwiac kroko po kroku prace Lukasza....pomysly moze nie sa jakies magicznie wyszukane ale naprawde trafiaja do mojej wyobrazni, estytka bardzo duza no i bardzo fajne teksturowanie obiektow....he is unbeliveable :)
miwt Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 no no coraz lepiej...widze ze czolgu sie pozbyles:D...teksturka podłoza juz zdecydoawanie lepsza...przypomina wkoncu piasek
Rekomendowane odpowiedzi