Napisano 11 Wrzesień 200519 l Autor na mojej maszynie jeden taki render to 2-3 sek i do tego ja mam manie naciskania F9 nonstop i sprawdzania czy wsio gra P.S.: Dzieki, mi też się podoba 8-)
Napisano 16 Wrzesień 200519 l no w sumie z tymi kratkami to przesadziłem właściwie to przeciez nie musi być wszystko az tak dokładne i zeczywiście cierpliwość to ty masz:)
Napisano 16 Wrzesień 200519 l A mozesz pokazac to co dotychczas zrobiles, ale z jakims GI? Tylko wnetrze. :) pozdrawiam
Napisano 16 Wrzesień 200519 l Autor Nie wiem czy to ma jakikolwiek sens gdyż nie ma jeszcze materiałów, GI nie potrafie zbytnio obsługiwac ale prosze bardzo.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Autor Teścik. Włączone GI, plane nad samochodem i jedno OMNI, efekt jak widac ale czas renderingu 8 minut. Moim zdaniem to chyba za długo żeby potem zrobic z tego animacje.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l a myslales ze z taka iloscia poly i z takimi efektami bedzie Ci sie renderowalo 10 sek ? :) nie ma szans, musisz inaczej pokombinowac, a jak to nie wiem to jest na razie ponad moja wiedze 3d :) pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Autor ta....GI strasznie spowalnia to...nie wiem jak to wykombinuje ale coś wymyślę :P Co do lakieru to taki jest ok ?
Napisano 18 Wrzesień 200519 l lakier nie jest ok.. masz wogole falloffa w reflekcie? a co do gi i animki to cool opcja jest w irr mapie mianowicie "incremental add" przez co nie liczy od nowa tylko dodaje sample do mapy z wczesniejszej klatki chyba ze nie robisz w vrayu to nie ma tematu :P zrob spoiler
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Co do modelu samochodziku nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Lubię Mistubichi... Fajny samochodzik... Ale ciekawi mnie jaki masz sprzęt, że tak szybko się wszystko Ci renderuje...??? Mi to by zajmowało z pół h, albo i więcej... Co do samochodu to życze powodzenia i pozdrawiam ;) Na pewno fajnie wyjdzie.
Napisano 18 Wrzesień 200519 l Diesel , tak tylko ze xyr chce zrobic animacje i hdri wydluzylo by rendering 3x pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200519 l [...] a co do gi i animki to cool opcja jest w irr mapie mianowicie "incremental add" przez co nie liczy od nowa tylko dodaje sample do mapy z wczesniejszej klatki [...]Swiete slowa! To radzilbym Ci xyrion wygrawerowac gdzies na monitorze. ;) Bo bez tego ani rusz z animka. pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Autor hehe thx za help, a co do HDRI to jest jakaś dziwna pomyłka ;p, coprawda to nie będzie potrzebne bo jeszcze zrobie scenę do tego ale i tak coś jest nie tak, co do fresnela to jest wciśnięty do difusse`a. lakieru nie robiłem sam tylko znalazłem gdzieś edit: zapomniałem dopisac ze sprzęt to wcale nie żaden rzeźnik ASUS a7n8x-e deluxe Sempron 2400+ Radek 9600 PRO ADV 256mb 1GB RAM KINGSTON (2x 512 Dual Channel) Windows 2000
Napisano 19 Wrzesień 200519 l hmmm... poobserwuj lakiery mistrzow: Bzyka, Loozacka, kome, Batou... Jak kogos pominalem, mozecie bic.
Napisano 19 Wrzesień 200519 l hmm bez falloffa w reflekcie ani rusz.. bez tego nie robisz nawet plastiku a co dopiero lakier a jezeli chodzi o oswietlenie i hdri, to wywal tego target directa, hdri przeciez ma swoje oswietlenie :) to raz a dwa w gbuffer/color maping ustaw na exponental to nie bedziesz miec takich przepalen wstretnych :) RA - ekhm :>
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Autor Widzę że zaangażowaliścię się...bardzo się cieszę....pomęcze google i jak uda mi się coś sensownego nauczyc i zrobic to wrzucę
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor qrde...dla mnie ciężko jest odróźnic kiedy jest dobry a kiedy zły lakier
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Oddal sie od kompa, wyjdz na dwor i poobserwuj lakiery na samochodach. :)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l mowiles ze masz wszystkie foty lancera ze speedy cars, to ci nie wystarczy do porownania? zaden z lancerowych lakierow nie wyglada jak ten twoj sam tego nie widzisz?
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor i jesteśmy w punkcie wyjscia ktory zaczal sie przy mercedesie wy widzicie cos czego ja nie widze i tu lezy caly problem
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor no jest inny ale nie o to chodzi......zrobie jakikolwiek lakier odbija on otoczenie w jakis tam sposob prawdziwy lakier odbija otoczenie w jakistam sposob no i tyle...ja nic wiecej nie rozrozniam, po prostu tego k**** nie kminie, zamiast udowadniac wasze racje w ktore wam wierze, podalibyście jakis tutorial ktory by mi to rozjasnil
Napisano 21 Wrzesień 200519 l To tak nie trudno znalezc samemu... Na evermotion.org cos znajdziesz... pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor Cholera, posypał mi się router fotki stąd poznikały a teraz jak chce edytowac posty to tak jakby zgubiły się obrazki :P. W każdym razie oznajamiam, że mnie tu ku*ko długo nie było tak samo max mnie nie widział więc ponownie witam wszystkich razem i osobno. Dziś...jutro wracam do modelowania.
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor eeee...masz model o wiele ładniejszy od mojego...pracuj dalej...trzeba to ukończyć
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor cholera...jakimś dziwnym cudem popsuły się save'y.....mam działające tylko z początku robienia wnętrza :(((((((((((((((((((((, damn nie mam ochoty robić wszystkiego od nowa...grrrrr...wyskakuje mi błąd o pamięci jak chce coś ruszyć...czasami przez chwile go nie ma a czasami od razu wyskoczy...może ktoś coś pomoże na ten temat...max 8, 1024 ram edit: olać.....powiedzcie komu i jak udostępnić model by mógl coś z niego zrobić jakby miał ochotę
Napisano 23 Grudzień 200519 l a robiłeś model od początku na maxie 8 czy zaczynałeś na wcześniejszym bo ja kiedyś miałem właśnie przez to problemy
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor ta...robiłem w 6...teraz 8...ale nie ma co...gdzieś zapodziałem 6stkę...niech ktoś da znać czy chciałby model + materiały które mam (referki, blueprinty itp)
Napisano 23 Grudzień 200519 l może dasz komuś model, niech go wyeksportuje do *.3ds i prześle ci z powrotem, może w tem sposób ocalisz przynajmniej sam model. chociaż materiały można zapisać w pliku *.mat ;]
Napisano 23 Grudzień 200519 l ja mam maxa 6 i chętnie pomoge (przekonwertuje) żebyś mógł go skończyć ... chyba że ci się poprostu już niechce :/ ale kończ bo dużo nie sostało a szkda tego co zrobiłeś jak by co zapraszam na gg :)
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Ok modelik oddany. Mam nadzieję, że Javor się nim zaopiekuje. W każdym razie wszelakie prawa autorskie i inne tego typu zagadnienia oddane i należa teraz do Javor'a jakby potem były jakieś niejasności, a z mojego hdd evo znika.