giorgione Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Elo. Ostatnio posiedziałem sobie troszkę nad jednym tutkiem : http://www.xcloud.net/study.htm i w wyniku tego powstało coś takiego: Postać ma 4350 trójkącików (ogólen założenie było 4500, wiec sie udało utrzymać limit :) ). Zajęło mi to jakieś 8 - 10 godzin. Jeszcze sie zastanawiam nad zminą ochraniaczy kolan, na razie pozostawiam tak, jak jest.Jak widzicie jeszcze przed teksturowaniem. Wszelkie krytyki mile widziane :) pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 swietne !! jedynie bym sie przyczepil do tego dziwnego trojkata na tej chuscie i co do szerokosci tych spodni powyzej kolana ;D Nie moge sie doczekac zobaczyc textruki ! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 bardzo ładny model :) bardzo bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 bomba - troszke koles stoi jak sierotka (stopy do srodka, pochylone ramiona) - ale to pewnie w rigu wyjdzie :D pozdrawiam gratuluje i czekam na texturke :D ps. ladniej nawet niz w tutku - super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 wydaje mi sie ze biceps powinien zaczynac sie wczesniej jak i przydalo by sie bardziej uwydatnic miesnie przedramion - teraz kontrastuja z gruboscia ud - koles gdzies traci po drodze sportowa sylwetke i zaczyna byc klockowaty // zbyt rozbudowane nogi w stosunku do korpusu model wyglada ciekawie - ja jak zwykle czekam na texty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 bardzo aldny model, chodz ten trujkat mnei intryguje :D ale wierze w jego celowosc :D jedziesz dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Model imo pierwsza klasa :D thx za linka do tutka, bardzo fajny, szkoda żepo Chińsku (?) XD przetłumaczy go ktoś? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Ja bym przetlumaczyl, ale niestety to po Koreansku. Model super, twarz - mega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Dzięki za uwagi. Co do tego trójkąta - to będzie taki zipperek. Spodnie są takie szerokie, bo to takie ala final fantasy :). Co do barów - wieczorem wrzucę model przed uzbrojeniem i modyfikacjami (golasek :D) to będziecie mogli sobie zobaczyć jak to wyglądało. Jeszcze raz wielkie dzięki za uwagi - wezmę to pod uwagę przy dalszej pracy nad tym modelem. Pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2005 Hejka Tak jak obiecywałem wrzucam model postaci przed przebudową (base-object). Po malutku zaczynam sobie mapowanie. Jak coś bede miał to wrzucę :) Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 trik z kolanem :]. ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 kiedy texta Panie Giorgione? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 Hmmm - w najbliższym zcasie - jak sie go troszkę znajdzie :) Na razie skończyłem unwrapa i jka widać na poniszych obrazkach - raczej nic nie odstaje :) Użyję 2 teksturki - 1024x1024 na ciało i 512x512 na broń i pasy. Poniżej załaczniki. :) Pozdr Giorgione I to z czego będzie teksturka :) Fazy teksturki pokaże już po zriggowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 giorgione uphal by jeszcze te siateczki bardziej na twoim miejscu, pokaz jak wyglada modelek z checkerem na sobie :> :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Trochę dużo tych szwów będzie na teksturze... no ale znając twoje możliwości 2d spodziewam się mega teksturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2005 Prawdopodobnie jeszcze conieco poprawię i może dodam jeszcze kilka obieków - w końcu miejsca jeszcze jest - na razie tyle A poniżej checker na obiekcie - nie za dużo widać no ale na razie więcej nie pokaże :) pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Ludziu Boży ;] Prawdziwie zaprawde zaprawde powiadam ci- model rewelka, tak jak władca fainal fantasy przyżekł, a teksturek nie psuj, choć moce twe wielkie i błogosławieństwo Boże, gdyż sędzia tego świata osobiście gromy wielkie na głowę twą ześle ;D A na serio- super. Jeszcze wiele przedemną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 niewiem czy to pomoze czy nie: hmm czy jest sens dawac wiecej miejsca na texturze dla niektorych obiektow a dla innych mniej?, mam kilku znajomych co tak robia.. moze i neiktore elementy bardziej zwracaja uwage na siebie i mozna tam dawac wiecej miejsca chodz ja tak nie lubie.. sam niewiem czemu niech sie jacys lokalni bonzowie jeszcze wypowiedza na ten temat :) jak tylko bedziesz mial texturke na poziomie podobnym do xclouda to bedzie z tego fajny modelek :) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 No ja tam lubię powiększyć obiekt który wymaga więcej detalu. Końcówki włosów z alpha, medialiony. Więc mamy 1:1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 napisalem bonzowie Krystianie, bonzowie :P (yeah jestem nabijaczem postow :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 30 Sierpień 2005 Share Napisano 30 Sierpień 2005 Przepraszam juz nie będę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 hyhy bardzo fajny model zrobiłeś kojaży mi się z final fantasy choć znam tą gre tylko ze skrinów i 5 min grania, czepiac sie nie ma czego, uvka elegancka, szkoda tylko ze wsjo na 1 texturze ( nie licze broni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi