Napisano 4 Sierpień 200519 l Elo. Ostatnio posiedziałem sobie troszkę nad jednym tutkiem : http://www.xcloud.net/study.htm i w wyniku tego powstało coś takiego: Postać ma 4350 trójkącików (ogólen założenie było 4500, wiec sie udało utrzymać limit :) ). Zajęło mi to jakieś 8 - 10 godzin. Jeszcze sie zastanawiam nad zminą ochraniaczy kolan, na razie pozostawiam tak, jak jest.Jak widzicie jeszcze przed teksturowaniem. Wszelkie krytyki mile widziane :) pozdrawiam Giorgione
Napisano 4 Sierpień 200519 l swietne !! jedynie bym sie przyczepil do tego dziwnego trojkata na tej chuscie i co do szerokosci tych spodni powyzej kolana ;D Nie moge sie doczekac zobaczyc textruki ! ;D
Napisano 4 Sierpień 200519 l bomba - troszke koles stoi jak sierotka (stopy do srodka, pochylone ramiona) - ale to pewnie w rigu wyjdzie :D pozdrawiam gratuluje i czekam na texturke :D ps. ladniej nawet niz w tutku - super :D
Napisano 4 Sierpień 200519 l wydaje mi sie ze biceps powinien zaczynac sie wczesniej jak i przydalo by sie bardziej uwydatnic miesnie przedramion - teraz kontrastuja z gruboscia ud - koles gdzies traci po drodze sportowa sylwetke i zaczyna byc klockowaty // zbyt rozbudowane nogi w stosunku do korpusu model wyglada ciekawie - ja jak zwykle czekam na texty :P
Napisano 4 Sierpień 200519 l bardzo aldny model, chodz ten trujkat mnei intryguje :D ale wierze w jego celowosc :D jedziesz dalej :D
Napisano 4 Sierpień 200519 l Model imo pierwsza klasa :D thx za linka do tutka, bardzo fajny, szkoda żepo Chińsku (?) XD przetłumaczy go ktoś? ;)
Napisano 4 Sierpień 200519 l Ja bym przetlumaczyl, ale niestety to po Koreansku. Model super, twarz - mega.
Napisano 4 Sierpień 200519 l Autor Dzięki za uwagi. Co do tego trójkąta - to będzie taki zipperek. Spodnie są takie szerokie, bo to takie ala final fantasy :). Co do barów - wieczorem wrzucę model przed uzbrojeniem i modyfikacjami (golasek :D) to będziecie mogli sobie zobaczyć jak to wyglądało. Jeszcze raz wielkie dzięki za uwagi - wezmę to pod uwagę przy dalszej pracy nad tym modelem. Pozdrawiam Giorgione
Napisano 5 Sierpień 200519 l Autor Hejka Tak jak obiecywałem wrzucam model postaci przed przebudową (base-object). Po malutku zaczynam sobie mapowanie. Jak coś bede miał to wrzucę :) Pozdr giorgione
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor Hmmm - w najbliższym zcasie - jak sie go troszkę znajdzie :) Na razie skończyłem unwrapa i jka widać na poniszych obrazkach - raczej nic nie odstaje :) Użyję 2 teksturki - 1024x1024 na ciało i 512x512 na broń i pasy. Poniżej załaczniki. :) Pozdr Giorgione I to z czego będzie teksturka :) Fazy teksturki pokaże już po zriggowaniu.
Napisano 30 Sierpień 200519 l giorgione uphal by jeszcze te siateczki bardziej na twoim miejscu, pokaz jak wyglada modelek z checkerem na sobie :> :D
Napisano 30 Sierpień 200519 l Trochę dużo tych szwów będzie na teksturze... no ale znając twoje możliwości 2d spodziewam się mega teksturki :)
Napisano 30 Sierpień 200519 l Autor Prawdopodobnie jeszcze conieco poprawię i może dodam jeszcze kilka obieków - w końcu miejsca jeszcze jest - na razie tyle A poniżej checker na obiekcie - nie za dużo widać no ale na razie więcej nie pokaże :) pozdr giorgione
Napisano 30 Sierpień 200519 l Ludziu Boży ;] Prawdziwie zaprawde zaprawde powiadam ci- model rewelka, tak jak władca fainal fantasy przyżekł, a teksturek nie psuj, choć moce twe wielkie i błogosławieństwo Boże, gdyż sędzia tego świata osobiście gromy wielkie na głowę twą ześle ;D A na serio- super. Jeszcze wiele przedemną!
Napisano 30 Sierpień 200519 l niewiem czy to pomoze czy nie: hmm czy jest sens dawac wiecej miejsca na texturze dla niektorych obiektow a dla innych mniej?, mam kilku znajomych co tak robia.. moze i neiktore elementy bardziej zwracaja uwage na siebie i mozna tam dawac wiecej miejsca chodz ja tak nie lubie.. sam niewiem czemu niech sie jacys lokalni bonzowie jeszcze wypowiedza na ten temat :) jak tylko bedziesz mial texturke na poziomie podobnym do xclouda to bedzie z tego fajny modelek :) powodzenia!
Napisano 30 Sierpień 200519 l No ja tam lubię powiększyć obiekt który wymaga więcej detalu. Końcówki włosów z alpha, medialiony. Więc mamy 1:1 :)
Napisano 30 Sierpień 200519 l napisalem bonzowie Krystianie, bonzowie :P (yeah jestem nabijaczem postow :) )
Napisano 1 Wrzesień 200519 l hyhy bardzo fajny model zrobiłeś kojaży mi się z final fantasy choć znam tą gre tylko ze skrinów i 5 min grania, czepiac sie nie ma czego, uvka elegancka, szkoda tylko ze wsjo na 1 texturze ( nie licze broni)