Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Elo.

Ostatnio posiedziałem sobie troszkę nad jednym tutkiem :

http://www.xcloud.net/study.htm

i w wyniku tego powstało coś takiego:

wire1.jpg

wire2.jpg

wire3.jpg

zelos4.jpg

Postać ma 4350 trójkącików (ogólen założenie było 4500, wiec sie udało utrzymać limit :) ). Zajęło mi to jakieś 8 - 10 godzin. Jeszcze sie zastanawiam nad zminą ochraniaczy kolan, na razie pozostawiam tak, jak jest.Jak widzicie jeszcze przed teksturowaniem.

Wszelkie krytyki mile widziane :)

pozdrawiam

Giorgione

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

swietne !! jedynie bym sie przyczepil do tego dziwnego trojkata na tej chuscie i co do szerokosci tych spodni powyzej kolana ;D

Nie moge sie doczekac zobaczyc textruki ! ;D

Napisano

bomba - troszke koles stoi jak sierotka (stopy do srodka, pochylone ramiona) - ale to pewnie w rigu wyjdzie :D

pozdrawiam gratuluje i czekam na texturke :D

ps. ladniej nawet niz w tutku - super :D

Napisano

wydaje mi sie ze biceps powinien zaczynac sie wczesniej jak i przydalo by sie bardziej uwydatnic miesnie przedramion - teraz kontrastuja z gruboscia ud - koles gdzies traci po drodze sportowa sylwetke i zaczyna byc klockowaty // zbyt rozbudowane nogi w stosunku do korpusu

model wyglada ciekawie - ja jak zwykle czekam na texty :P

Napisano

bardzo aldny model, chodz ten trujkat mnei intryguje :D ale wierze w jego celowosc :D jedziesz dalej :D

Napisano

Model imo pierwsza klasa :D

thx za linka do tutka, bardzo fajny, szkoda żepo Chińsku (?) XD

przetłumaczy go ktoś? ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za uwagi.

Co do tego trójkąta - to będzie taki zipperek. Spodnie są takie szerokie, bo to takie ala final fantasy :).

Co do barów - wieczorem wrzucę model przed uzbrojeniem i modyfikacjami (golasek :D) to będziecie mogli sobie zobaczyć jak to wyglądało.

Jeszcze raz wielkie dzięki za uwagi - wezmę to pod uwagę przy dalszej pracy nad tym modelem.

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano
  • Autor

Hejka

Tak jak obiecywałem wrzucam model postaci przed przebudową (base-object).

zeloslow1.jpg

zeloslow2.jpg

Po malutku zaczynam sobie mapowanie. Jak coś bede miał to wrzucę :)

Pozdr

giorgione

Napisano
  • Autor

Hmmm - w najbliższym zcasie - jak sie go troszkę znajdzie :)

Na razie skończyłem unwrapa i jka widać na poniszych obrazkach - raczej nic nie odstaje :)

Użyję 2 teksturki - 1024x1024 na ciało i 512x512 na broń i pasy.

Poniżej załaczniki. :)

Pozdr

Giorgione

zelos-tex1.jpg

zelos-tex2.jpg

zelos-tex3.jpg

I to z czego będzie teksturka :)

zelos-cialo.jpg

zelos-bron.jpg

Fazy teksturki pokaże już po zriggowaniu.

Napisano

giorgione uphal by jeszcze te siateczki bardziej na twoim miejscu, pokaz jak wyglada modelek z checkerem na sobie :> :D

Napisano

Trochę dużo tych szwów będzie na teksturze... no ale znając twoje możliwości 2d spodziewam się mega teksturki :)

Napisano
  • Autor

Prawdopodobnie jeszcze conieco poprawię i może dodam jeszcze kilka obieków - w końcu miejsca jeszcze jest - na razie tyle

A poniżej checker na obiekcie - nie za dużo widać no ale na razie więcej nie pokaże :)

pozdr

giorgione

zelos-checker1.jpg

Napisano

Ludziu Boży ;] Prawdziwie zaprawde zaprawde powiadam ci- model rewelka, tak jak władca fainal fantasy przyżekł, a teksturek nie psuj, choć moce twe wielkie i błogosławieństwo Boże, gdyż sędzia tego świata osobiście gromy wielkie na głowę twą ześle ;D A na serio- super. Jeszcze wiele przedemną!

Napisano

niewiem czy to pomoze czy nie:

hmm czy jest sens dawac wiecej miejsca na texturze dla niektorych obiektow a dla innych mniej?, mam kilku znajomych co tak robia.. moze i neiktore elementy bardziej zwracaja uwage na siebie i mozna tam dawac wiecej miejsca chodz ja tak nie lubie.. sam niewiem czemu

niech sie jacys lokalni bonzowie jeszcze wypowiedza na ten temat :)

jak tylko bedziesz mial texturke na poziomie podobnym do xclouda to bedzie z tego fajny modelek :) powodzenia!

Napisano

napisalem bonzowie Krystianie, bonzowie :P (yeah jestem nabijaczem postow :) )

Napisano

hyhy bardzo fajny model zrobiłeś kojaży mi się z final fantasy choć znam tą gre tylko ze skrinów i 5 min grania, czepiac sie nie ma czego, uvka elegancka, szkoda tylko ze wsjo na 1 texturze ( nie licze broni)