Filip Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Witam wszystkich.Jest to już mój drugi samochód ,i poraz drugi wybór padł na amerykańskiego klasyka!!!!!. Modeling 3dsmax 7 Rendering vray 1.46.10 Wszelkie sugestie mile widziane.
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 eee... i to sie 5 i 3 minuty renderowalo? Niewiele tego vraya widac. ;) Modelik moze byc (ile to juz tego bylo). :) Za tylna boczna szyba sie cos dzieje. pozdrawiam
Filip Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 Mapa hdri prosty ,lakier i od 2 do 4 godzin czekania :-)
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 I odrazu inna gadka. :) Lakier superancki, moze troche zalatuje sztucznoscia i odcina sie od tla. :) aaa... i cien popraw. pozdrawiam
Pawelkos Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 super!!! moja ulubiona furka i swietnie wykonana, mysle ze jest to jeden z lepszych mustangow jakie sie tutaj pokazywaly, to czarnobiale rzadzi :D, poka siate
JohnZi Napisano 27 Sierpień 2005 Napisano 27 Sierpień 2005 juz to chyba wczesniej widzialem.... hmmmm, ale ladne biorac pod uwage posty kolegow
miwt Napisano 27 Sierpień 2005 Napisano 27 Sierpień 2005 siema Filip...czy mogłbym cie prosic zeby sie odezwał do mnie na gg...jesli chodzi o modelik to jak na drugi to swietny:)
Gość George82 Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 moim zdaniem modelik wyszedl Ci elegancko, jestem pod wrazeniem. Kiedys sam sie do niego zabieralem, ale..... :] Pzdr
dyonizoss Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 hejka. super model i switne materiały. mam pytanko. rozumiem, ze masz w environment HDRI, czy to jest to samo co masz jako tło?? czy to w PS było robione czy jak?? PoZdRo
Diesel Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Wsumie jest ok pasujące otoczenie dobre materiały tylko troche na niektórych renderach razi brak siedzeń
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Tlo to hdri wsadzone w env., a cienie uzyskane sa jak mniemam poprzez material matte/shadowe... pozdrawiam
Filip Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 Czesc.Poparawiłem cien dodałem kilka rzeczy itd.Czekam na ocenę.
Vorek Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 bardzo ładnie :) tylko fotka w tle jakaś taka niewyraźna :) Pozdrawiam
dyonizoss Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 jak dla mnie bomba! baardzo mi sie podoba. swietny klimacik sceny. dzieki RA za odpowiedź gdzie mozna znaleźc podobne HDR ?? ( by do aut pasowały) bo niby na google trzoche pościagałem ale trudno o tego typu, chyba ze źle szukam :/ PoZdRo. Czy vray dobrze renderuje tego typu materiał?? (matte/shadow)
emer Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 ostatni render wypasiony. prawie jak fota. wózek klasa, mozesz probować wstawić w komis :)
Filip Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 dyonizoss Mapa HDRi pochodzi z DVD "Dosh hdri hi res",a jesli chodzi o material matte shadow to vray radzi sobie dosc kiepsko ,ale jest na to sposób wystarczy stworzyć plane później z menu kontekstowego wybrać vray properties zaznaczyć shadow....i gotwe.Nie jest potrzebny żaden materiał.
dyonizoss Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 ogromne dzieki Filip, własnie w rayu z tym materiałem miałem problem(matte renderował sie jak wielka biała tafla :/ mysle, ze teraz juz bedzie wporządku. PoZdRo
Kedzior Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 pewnie co niektorzy powiedza ze czepiam sie na sile, ale Twoje auto po dlugich ogledzinach wydaje sie byc OGROMNE w porownaniu do tla. policzylem jak sie dalo plytki chodnikowe i odleglasc jak widac na zaloczniku od poczatku sceny to ok 50plytek a dlugosc samochodu jakby ustawic go rownolegle do drzew to ok 30 plytek i... po prostu on tym drzewa siega do polowy wysokosci (choc one same niskie sa) przerasta plotek itd.. no chyba ze mam oko zwichrowane he he . Choc przyznaje na pierwszy rzut oka swietna robota,zreszta na drugi tez;) pozdrawiam
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Ale te plytki chodnikowe az tak duze nie sa... chyba. :D imo wygladaja na jakies 15cm. pozdrawiam
JohnZi Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 no wlasnie jak sie przypatrzy to widac jakby samochod byl za duzy, no ale nie mamy pewnosci jak duze sa te plytki:/
Gacu666 Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Mmm... modelik jest świetny, uwielbiam mustangi ^^. Jakbyś Filip zrobił lepsze zdjęcia to wyglądałoby to o wiele lepiej, a mnie też się wydaje, że samochód jest za duzy sądząc po tych parkowych drzewach. Może zeskaluj go tak o 15-20% i zobaczymy jak to wygląda :). Świetna robota naprawde!
miwt Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 ehh chciałbym kiedys tak zrobic:(...najpierw musze sie uporac z instalka v-raya...ehh:(
SoAd Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 Tylko jakby oswietlenie otoczenia nie pasuje do oswietlenia modelu
Tymek Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 Samochód jest zdecydowanie za duży. Gdyby stanął po drzewkiem, to sięgałby chyba prawie do korony, więc miałby jakieś 2 metry wysokości :) Ale może mam po prostu takie wrażenie. Co by jednak nie mówić model świetny :) p.s. A możeby tak mały displace na tablicę rejestracyjną? Wtedy byłby wypas :)
Koniu_PL Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 Pięknie to zrobiłeś... Bardzo ładnie... Mam pytanie: długo robiłeś ten samochód??? ile czasu Ci to zajęło??? Bardzo mi się podoba kolorystyka samochodu. A co do jego wielkości to może być, ponieważ wydaje mi się, że tak chyba jest ujęty, aby pokazać jego prawdziwe...hm... duże oblicze. Pozdrawiam wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi