TrojkaT Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 siemka na tym linku http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=9597 drugie zdjecie nie chodzi mi o model tylko o tlo (wszystko poza modelem) jak to zrobic czy top jest jakas bitmapa a auto postanawione na jakis plane z mapa czy jak>??? i jak kola takie zrobic co wygladaja jak by sie krecily :) dzieki
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Wymodeluj wiadukt i dodaj hdri z chmurkami. A krecace sie kola to motion blur... W tle tez jest motion blur. pozdrawiam
TrojkaT Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 a jak proponujecie swiatlo ustawic ?? bo mam klopot uzywam Vray 1.46
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Ja proponuje testowac. Prawie nikt nie da ci swoich skrycie trzymanych tajemnic oswietlenia. Zeby uzyskac dobry efekt te osoby tez musialy "troche" popracowac, wiec nie bedzie im tak latwo sie tym podzielic z innymi. ;) pozdrawiam
Bacry Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 nie modeluj wiaduktu użyj materiału matte (jak on się nazywa). Znajdź jakieś ładne zdjęcie w necie i lekko zbluruj będzie OK. Ewentualnie wymodeluj wiadukt oblicz (zrenderuj) i użyj jako tła. Jak będziesz chciał policzyć całą scenę z MB to wydłuży się czas obliczenia.
TrojkaT Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 thanks popracuje nad tym ;) Tajemnica :)
TrojkaT Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 jescze jedna na tym linku http://evermotion.org/index.php?unfold=user_gallery&unfold_user_gallery=678 jak zrobic cale te tlo wykluczajac auto oczywiscie mam na mysli ?? o jest plane i co jeszcze ??
TrojkaT Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Napisano 2 Wrzesień 2005 hej jaki jest material na tej podlodze bo nie moge uzyskac takiego efektu http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885&page=7 jak na tym zdjeicu ktore marcin pokazal :)
RA Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 Pierwszego pytania nie rozumiem... a co do drugiego: vraymtl i maly gloss... pozdrawiam
Bacry Napisano 2 Wrzesień 2005 Napisano 2 Wrzesień 2005 na głównym (dużym) obrazku nie ma tła. jest szary kolor więc pewnie materiał mate.... żeby się same cienie utworzyły.
TrojkaT Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 a jak uzyskac ten widok za oknami cos takeigo jAk tu http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=7146 dzieki
streaker Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 Nie chciałem tego mówić, ale ty chyba naprawde jestes... zresztą, nieważne, bana bym dostał za obrażanie, co do pytania, to PS'a umiesz obsługiwać, jak tak, to masz odpowiedź, jak nie to sie naucz.
RA Napisano 3 Wrzesień 2005 Napisano 3 Wrzesień 2005 tak! Moze zanim sie zapytasz sprobujesz sam. To nie jest takie trudne, a swoimi ciaglymi pytaniami ponizej poziomu "noob'a" zniechecasz innych, by ci pomagali... Zastanow sie nad tym.
TrojkaT Napisano 3 Wrzesień 2005 Autor Napisano 3 Wrzesień 2005 jak bym mogl to bym zobaczyl teraz jestem w pracy w domu bede wieczorem to juz bede wiedzial i od razu zrobie
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 hej http://pixelmustdie.com/data/int/tia_maria/d/04.jpg - na tym linku jest taki efekt camery, robilem to depth of field ale nie wychodzi bo poczatk jest tak jakkby rozmyty a ja chce zeby poczatek byl normalny a dalsze rzeczy rozmyte jak na tym zdjeciu z linka P.S. chcem zeby ten pierwszy teapot nie bbyl rozmyty a pozostale 2 tak ;)
streaker Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 stary... straszne... a pomyślałeś o tym żeby troche parametrami pokręcić ?
Damian Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 nie pomyślał... a szkoda, bo teraz nie bedzie wiedział... biedaczek.. chlip...
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 chlopaki jak macie glupio gadac to wcale nie gadajcie, jak nie wiecie jak odpiweidziec na pytanie nie odpowiadajcie
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 no to rusz głową i poeksperymentuj trochę:), poczytaj helpa, pobaw się ustawieniami DoF kamery, to jest kwestia przesunięcia targeta jeżeli masz zaznaczone "use target distance", można się nawet domyślić... Pozdrawiam
streaker Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 No teraz to już muszę odpisać, bo mnie tu o niewiedzę posądzają, otóz cała rzecz jest w parametrz distance, jeżeli masz włączone use target distance, to już Vorek napisał, jeżeli nie to bierzesz sobie helpers/tape i mierzysz odległość od kamerki, do obiektu, który ma być ostry i wpisujesz to do okienka Focal Depth i już.
TrojkaT Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 juz zalatwilem se x-fod i bym byl wdzieczny jak byscie nie pisali jakis glupot na tym forum, bo mi sie wydaje ze mam do czynienia z ludzmi doroslymi
RA Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Tak, ale dochodzimy do wniosku czytajac twoje pytania, ze nie testujesz sam i oczekujesz gotowych rozwiazan... pozdrawiam
Archangel Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 juz zalatwilem se x-fod i bym byl wdzieczny jak byscie nie pisali jakis glupot na tym forum, bo mi sie wydaje ze mam do czynienia z ludzmi doroslymi Odrobine przesadzasz...moze ktos Ci ma jeszcze scene wymodelowac...jesli do czegos dojdziesz sam to zostanie Ci na zawsze.Jesli juz wiesz czym dana rzecz sie robi to troche poeksperymentuj bo chocby ktos chcial to i tak nie jest w stanie wszystkiego Ci powiedziec... a tak BTW to proponowlabym z czasem przejsc na Brazilka, jego DOF jest zdecydowanie lepszy (chociaz dlugo sie liczy)
Bacry Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 dof brasila lepszy? chyba od scanlina. Vray ma bardzo fajnego dofa ale oczywiście trzeba go dobrze ustawić i co najważniejsze nie należy do najwolniejszych:D
TrojkaT Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 pisze to poraz setny,ja zawsze probuje robic samemu zmieniac co kombinowac, no ale jak mi nie wychodzi to prosze was o jakies wskazowki czy podpowiedz, a nie o glupie aluzje zastanowcie sie nad tym
streaker Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Zastanowiłem się..... i doszedłem do wniosku, że lubie głupie aluzje, te niegłupie też lubie, za to ciebie nie. I zastanów sie nad tym.
TrojkaT Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 widze ze nie odpuscisz sobie i bedziesz to swoja gadke ciagnol dalej.. ciagnji dalej powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi