Jump to content

jak to uzyskac?

TrojkaT

Recommended Posts

Ja proponuje testowac.

Prawie nikt nie da ci swoich skrycie trzymanych tajemnic oswietlenia. Zeby uzyskac dobry efekt te osoby tez musialy "troche" popracowac, wiec nie bedzie im tak latwo sie tym podzielic z innymi. ;)

pozdrawiam

nie modeluj wiaduktu użyj materiału matte (jak on się nazywa). Znajdź jakieś ładne zdjęcie w necie i lekko zbluruj będzie OK. Ewentualnie wymodeluj wiadukt oblicz (zrenderuj) i użyj jako tła. Jak będziesz chciał policzyć całą scenę z MB to wydłuży się czas obliczenia.

No teraz to już muszę odpisać, bo mnie tu o niewiedzę posądzają, otóz cała rzecz jest w parametrz distance, jeżeli masz włączone use target distance, to już Vorek napisał, jeżeli nie to bierzesz sobie helpers/tape i mierzysz odległość od kamerki, do obiektu, który ma być ostry i wpisujesz to do okienka Focal Depth i już.

juz zalatwilem se x-fod

i bym byl wdzieczny jak byscie nie pisali jakis glupot na tym forum, bo mi sie wydaje ze mam do czynienia z ludzmi doroslymi

Odrobine przesadzasz...moze ktos Ci ma jeszcze scene wymodelowac...jesli do czegos dojdziesz sam to zostanie Ci na zawsze.Jesli juz wiesz czym dana rzecz sie robi to troche poeksperymentuj bo chocby ktos chcial to i tak nie jest w stanie wszystkiego Ci powiedziec...

a tak BTW to proponowlabym z czasem przejsc na Brazilka, jego DOF jest zdecydowanie lepszy (chociaz dlugo sie liczy)