Napisano 27 Sierpień 200519 l Witam Będe tutaj zamieszczał z życia pewnego punktu wzięte przypowieści na faktach oparte.Bedzie ich setka a może nieskończenie wiele....:) jesli chcesz wrzuc swoje punkty.lecz pamietaj o zasadach: -praca w czerni i bieli(rowniez odpowiednio ich tony) -wymiary jak ponizsze -ramka to element stały -czcionka w podpise (AvantGarde) -punkt nie może mieć innej średnicy od tej która jest tu,czyli 5,779 mm -linie mają grubość 0,706 mm -jesli chcesz umiescic punkt postaraj sie aby byly minimum dwie prace w zalaczniku (preferuje sie raczej imageshack lub cos w tym stylu)
Napisano 27 Sierpień 200519 l Ciekawy pomysł. Dobry sposób na podszlifowanie wyobrażni i własnej kreatywności.
Napisano 27 Sierpień 200519 l no ... wlasnie tak to sobie wyobrazalem, jak o tym gadalismy ... moi faworyci to pesimism i optimism ... hehe ... wpadaj na grilla ... bedzie optmistycznie :D
Napisano 27 Sierpień 200519 l Mi też do gustu przypadł pesimism i optimism najbardziej. Ogólnie pomysł ciekawy, np. jak przedstawić emocje i uczucia gł. bochatera z zastosowaniem tak skromych środków. Będzie można wrzucać swoje pomysły ?:) Pozdrawiam
Napisano 27 Sierpień 200519 l Autor EDI-o to właśnie chodzi mi:) SIEGMAR-mój faworyt to optymizm;) VOREK-jasne wrzucaj:) ale że są następujące ograniczenia: -prac w czerni i bieli -wymiary jak wyżej -ramka to element stały -czcionka w podpise także jest elementem stałym(AvantGarde) -punkt nie może mieć innej średnicy od tej która jest tu,czyli 5,779 mm -linie mają grubość 0,706 mm dzięki za komentarze i pozdrawiam
Napisano 27 Sierpień 200519 l Autor pewnie że w tą:) dawaj dalej! jest jeszcze mnóstwo do opowiedzenia w ten prosty sposób
Napisano 28 Sierpień 200519 l Autor HiNDUS-widze ze tez jestes punktualny;)najlepszy alone in the dark
Napisano 29 Sierpień 200519 l ciekawy pomysl z tymi kropkami. wrzucam cos od siebie. niedlugo pomysle i wymysle cos jeszcze (mam nadzieje:) ) pozdro. ps. nie bede dawal nowego posta to wrzuce nastepne moje pomyślunki tutaj ;)
Napisano 29 Sierpień 200519 l Autor Arturros-zatem gorąco zachecam do myślenia:D niektórzy nazywają je kulami, inni kropkami i okręgami, są tacy którzy zwą je po prostu punktami
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor reszta jeszcze czeka w poczekalni mózgu czyli wyobraźni, więc póki co możecie sobie wyobrazić jakie będą następne:)
Napisano 1 Wrzesień 200519 l smutny cyklop jest moim ulubionym, chyba tez jutro po szkółce cos zapodam:D
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor AGmakonts-w takim razie to juz nie jest on smuynt skoro ma w tobie przyjaciela:) DraB-niesmialy Pan wykracza poza obszar mojego postrzegania rzeczywsitości, super. prosze w przyszlosci pamietac aby nie przekraczac ramki i trzymac sie zasad, rowniez jesli chodzi o typografie;) :)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor Damian-"smutek" cyklopa juz poszedl w niepamiec,moze pora na zmiane...:) Siegmar-ciekawe tylko, czy ta kreska to start czy meta?;)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Podobne cwiczenia robi sie na pierwszych zajeciach projektowania reklamy. Cza wizualizowac abstrakcyjne pojecia. Fajne:)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Dla mnie jak narazie wymiata "na koncercie Irona" hehehe :D Gdyby taki luz był pod sceną....:D Może niedługo też coś wrzucę Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Apollo 13 jest super. :) Ciekawa inicjatywa. Jak wpadnie mi cos do glowy, to wrzucam. :) pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Nie jestem jakos bardzo zdolny, a tez chce sie pobawic. Tak wiec: Moim zdaniem najlepszy jak narazie to "Kameleon"
Napisano 5 Wrzesień 200519 l apollo 13, national geographic, cyklop... kurde, wroce do domu to tez cos wymodze, bo podoba mi sie pomysl : ) a na razie w pracy siedze pozdrowka
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor Deus-ja robie to w CorelDraw Taylor-a jakże:D Robert B.-ech...wielu juz upadło:( ..ech życie życie (*o*)_y-o00...o00 ;) ZAGADKA: Cot to może być? w koło kropki toczy się okręg, tuż obok kula krąży i punkt pewien zatacza pierścienie wątpliwe ?????????????????????????????????????????? Jestem lekko PUNKTnięty ostatnio ;) miłej zabawy:)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l hej, nie przeczytalem regulaminu wczoraj, a w domu nie mam netu i zrobilem pare kropek troche odbiegajacych od zalozen, ale pokaze ;] pozdrawiam
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor wykracza to zdecydowanie poza ograniczenia nałożone przeze mnie, jednak w drodze wyjątku cie nie zdyskfalifikuje... a dlaczego..bo fajne i tyle :P pierwsze najsympatyczniejsze i dżdżownica co ewoluuje:)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Niezly wątek :D To to tez cos wrzuce na rozgrzewke. Troche przegadane i nachalna interpretacja, ale nastepnym razem sie bardziej postaram :)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l tak mi strzelilo do glowy ... idea watku jest o tyle fajna, ze realizacja pomyslow to zaledwie minuty ... a cieszy :D
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Super, tylko bym te napisy zmniejszyl do rozmiaru i koloru jaki narzucil smart. Bo wali po czach od razu a chyba wazniejsza jest tu forma a nie tresc. Interpretacje warto dac, ale niech to bedzie ostatni element na ktory zwracamy uwage. Inaczej calosc jest podana kawa na lawe, nie zmusza do myslenia, nie zaskakuje. I taka ogolna uwaga; przy uzyciu takich skromnych srodkow jak kropki i linie warto tez forme i relacje miedzy elementami doprowadzac do syntezy. Wedle zasad budowania znakow, gdzie niewiele przypadku i haosu. Pod tym wzgledem bardzo mi sie podobaja prace smarta.
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor wazniejsza jest tu forma a nie tresc tak,zgadzam sie,dodam jeszcze tylko ze to cwiczenie polega na szukaniu dominanty i kompozycji w projekcie :)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l ta tylko już widać miały byc tylko linie proste i pod katem 90,46 stopni a tu już sobe imadełka walą itp :/
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor ograniczmy sie do kropek i kresek oraz ewentualnego podziału tła na dwa kolory,natomiast jeśli chodzi o kolory,mysle ze mozna stosowac czarny jak i bialy a dodatkowo ich stopnie nasycenia(tinta)...czyli np. 10% bialego czy 75% czarnego imadełkom i tym podobnym mowimy stanowcze NIE!!! laif is brutal;P EDIT: Leru-tata sie schylajacy jest super,bullseye!;) wykrzyczniczek nie powstał chyba z mieszania zbiorów w kształcie okręgu?:P
Napisano 6 Wrzesień 200519 l THX :D wykrzyknik to rozciągnięta kulka, jakby co - wywalam od razu :) EDIT: wywalilem ;)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Mitów ciąg dalszy :) [EDIT] w przyszlosci bede zamieszczal prace z malymi napisami ... i jeszcze jedno - zamieszczajcie na imageshacku (od razu widac - nie trza klikac) schylajacy sie po mydlo - LOOOL