Napisano 10 Wrzesień 200519 l nie marudzisz swiete slowa, zawsze powtarzaja "ucz sie ucz , nauka to do potegi klucz" czesto jest tak ze te slowa zrozumie sie po fakcie:/. W dzisiejszych czasach "dac z sibie wszystko" to juz za malo. A z tym totkiem to tez racja, pomyslcie sobie jak by sie pracowalo ze swiadomoscia, ze to co akyualnie robisz jest twoja pasja i nie masz zadnej presji nad soba. Pewnie niektorych by to w ogole nie motywowalo, ale osbiscie dla mnie to bylo nalepsze rozwiazanie( jak dla wilu innych :D)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Autor hej tak sobie wlasnie myslałem ze moze by tak pojsc na projektowanie wnetrz itp. co o tym myslicie zna ktos moze uczelnie tego typu w POLAND pozdro
Napisano 10 Wrzesień 200519 l w ogóle nie łapiecie przekazu ;) Przykład: "pędzel". Pędzlem można malować sciany. Pędzlem można torzyć sztukę malując obrazy. Pędzlem można robić podmalówki w tradycyjnej fotografii. Pędzlem można robic makijaż. Pędzlem można malowac bułki w piekarni przed włożeniem do pieca. Pedzlem można czyścić znaleziska archeologiczne. Pędzlem można bawić się w kaligrafię. Pędzlem można projektować wieżowce. Dużym pędzlem można zamiatać ulice. Interesuje się pędzlami, jaką przyszłość powinienem sobie wybrać? :] Poszukiwani są specjalisci w każdej z powyższych dziedzin. Wymagane jest biegłe posługiwanie się pędzlem ale sama taka umiejętność nie jest nikomu potrzebna. Szkoła nie nauczy machania pędzlem ale pomoże zdobyć wiedzę potrzebną do zastosowania pędzla w praktyce. ?? a czemu tu byl moj post jako cytat?? bo nie kumam?? eee jesli chodzi ci o to ze "szkoda ze nie ma grafiki 3d" tak?? to posluchaj nie wiem co ma pedzel do grafiki 3d chyba wiesz co sie w tej dzidzinie robi modeluje,texturuje,renderuje itp i o to mi chodzilo ze szkoda ze nie ma takich studiow i wyjasnij mi co z tymi pendzlami i moim postem jako cytat:)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l ?? a czemu tu byl moj post jako cytat?? bo nie kumam?? eee jesli chodzi ci o to ze "szkoda ze nie ma grafiki 3d" tak?? to posluchaj nie wiem co ma pedzel do grafiki 3d chyba wiesz co sie w tej dzidzinie robi modeluje,texturuje,renderuje itp i o to mi chodzilo ze szkoda ze nie ma takich studiow i wyjasnij mi co z tymi pendzlami i moim postem jako cytat:) Chodzi o to że modelowanie, teksturowanie i renderowanie to tylko proste umiejętności takie jak zwinne machanie pędzlem. Rozmawiamy o pracy twórczej. Kreacja, tworzenie, wymyślanie to nie tylko obsługa narzędzi.
Napisano 10 Wrzesień 200519 l ale przeciez to tak samo jak idziesz na asp tam tez masz prace tworcze, wymyslane a nie rysowanie, malowanie, obsluga olowka wegla...prawda?? a mi chodzi o to samo tylko ze 3d
Napisano 10 Wrzesień 200519 l ale przeciez to tak samo jak idziesz na asp tam tez masz prace tworcze, wymyslane a nie rysowanie, malowanie, obsluga olowka wegla...prawda?? a mi chodzi o to samo tylko ze 3d nie umiem tego inaczej wytłumaczyć :) na każdej uczelni artystycznej są dni otwarte, proponuje przejedź się na filmówkę, powiedz im że interesujesz się 3D i szukasz szkoły w tym kierunku, oni powinni to lepiej wytłumaczyć :D
Napisano 10 Wrzesień 200519 l hehe wyjasnij:) plis:D ci chodzi oto ze na studiach rozwijaja prace tworcz itp.??
Napisano 11 Wrzesień 200519 l jest tu w jednym dziale watwk zwiazany ze studiami architektury, przeczytalem caly i niestety nie zachecil mnie w ogole, wrecz przeciwnie- zniechecil mnie totalnie. Teraz to kompletnie nie wiem gdzie isc:/
Napisano 11 Wrzesień 200519 l Khe, khe, aha, bo jak zwykle w watkach o tym temacie pojawia sie temat "papierka" z uczelni. I jak zwykle trzeba powtorzyc: w kazdej firmie zajmujacej sie grafika beda was pytac o portfolio a nie o papierek. Mozecie miec zdane najlepsze szkoly i pobije was misio, ktory skonczyl tylko piec klas podstawowki, ale ma dobre portfolio. To trudny zawod, ale dobry fachman przebije sie i bez papierka i bez stryja dyrektora. Tkkkkkt. Takie trzy grosze od staruszka na marginesie tej dyskusji. salutt Dziadek Stal
Napisano 11 Wrzesień 200519 l Dziadek troche juz przezyl i wie co mowi :) a uczelnia jest po to zeby rozwinąć wrazliwosc, zmysl, swiadomosc artystyczną...
Napisano 11 Wrzesień 200519 l No kurde ale zeście mi namieszali w głowie ;) mam przynajmniej miałem isc na studia albo cos podobnego o 3D ale jak tak mowicie to bede musiał sie zastanowic, co prawda lepiej jest miec jakis papierek ze jest sie grafikiem.