anji Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 wersja finalna pracy "Kryptonim: RazorBlade" pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia wszystkim uczestnikom ------------------------------------------------------------------------ Witam, pierwszy wpis w bitwie i pierwszy na forum Max3D.pl Praca którą chcę wystawic do bitwy nosić będzie tytuł "Kryptonim: "Razor Blade" Scenka przedstawiać ma roboty bojowe lecące w szyku na początku był szybki szkic mecha lecącego tuż nad taflą wody w kolejnym szkicu dodałem troszkę detali i bardziej opracowałem bryłę mecha. dodałem też drugiego robota poniewaz stwierdziłem że ciekawsza była by scena z robotami lecącymi w szyku kolejne szkice już niebawem, czekam na ew. rady, pochwały ale również krytykę która pozwoli mi wyłapać ewentualne błędy pozdrawiam serdecznie i życzę pozostałym uczestnikom wiele szczęścia w bitwie a widzom wiele zabawy
weedlog Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 Może z tego być coś niezłego :) Ja bym zrobił znacznie szerszy kadr żeby było widać wiecej wody i więcej robotów.
razor Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Na CG talku mam ksywę Blade..... :P No ale co do pracki to naprawdę dobrze się zapowiada, ostanie ujęcie jest świetne nie zmieniałbym go na szersze taj jak sugerował weedlog. Opinia oczywiście nieobiektywna - lubię mechy i japońskie klimaty.
Marduk Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Fajnie się zapowiada. Jesli detal bdzie na dobrym poziomie to ciekawa pracka powinna z tego wyjść. Kadr moim zdaniem jest dobry, chociaż poszerzenie go wcale nie musi oznaczać, że będzie gorzej. Napewno jednak to będzie oznaczać dużo więcej pracy, co może się odbić na jakości...
anji Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 usiadłem chwilkę nad pracą i postanowiłem że, idąc za radą weedlog'a, spróbuję poszerzyć kadr...pozwoliło mi to dodać ciekawy efekt odbicia w wodzie pozdrawiam
anji Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 kolejny update po lekkim "podgłaskaniu" pracy...właściwie tak na szybko włączyłem się do bitwy, a co za tym idzie projekt okazał się nie do końca przemyślany...jednak kolejne godzinki przemyślania dały następujący efekt...poszezenie kadru do czegoś co niebawem śmiało nazwać będzie mozna panoramą :) oraz dodanie kolejnych detali dla rozbudowania dramaturgii (to może za duże słowo ale o coś takiego mi mniej-więcej chodziło :)) sytuacji pozdrawiam
kowalski Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 no fajnie zaczyna to wyglądać (W porównaniu do pierwszego szkicu) - przypomina trochę maszynki z Appleseed
slon Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Widac postep przy pracach ...nie wiem jednak czy ptaszydla z prawej nie sa zbyt blisko prawej krawedzi. Wydaje sie ze jest tam malo powietrza. Praca symptyczna, tylko tak dalej. slon
Tomur Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Z tego co mi się podoba to jest: -Fajny pomarańcz -Pierwszy ciemny szkic -Pomysł Z tego co mnie nie przekonuje to: -Panorama -Fala na wodzie jak od motorówki - Za duzo ognia z dysz Ale suma sumarum to masz szanse aby z twojego DP w tej bitwie coś było :)
weedlog Napisano 8 Wrzesień 2005 Napisano 8 Wrzesień 2005 Naprawdę bardzo fajnie się to rozwija. Pomyślałbym o zróżnicowaniu nasycenia kolorów na obu robotach dla uzyskania przestrzeni.
ZiBi_PL Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 klimacik appleseed ? :D fajnie, podoba mi sie
mnemon Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 podoba mi sie, wiem ze bedzie to świetna praca bo widzialem twoje inne na da:)powodzenia
thirdeye Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Bardzo mi sie podoba twoja pracka. Moze zroznicowal bym troche jeszcze tlo. Morze i niebo i ta wyspa z tylu troche sie zlewaja. Poza tym tlo powinno chyba byc jasniejsze. Bardzo fajny pomysl z tymi mewami - wprowadza oprocz obrazu takze dzwiek do pracy. Super. Bardzo mi sie podoba - bede czekal na kolejne etapy pracy :)
anji Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Napisano 13 Wrzesień 2005 kolejny update po krótkiej przerwie rzucone pierwsze detale na mecha na pierwszym planie...nieco szerszy kadr po prawej stronie i kilka drobnych zmian kolorystycznych dziękuje wszystkim za rady i komentarze...pozdrawiam
Vorek Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Ochłodził bym nieco kolory na najdalszych planach, obrazek nabrał by głębi, poza tym bardzo mi się podoba, dawaj hi-res'a :) Pozdrawiam
weedlog Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Fajnie jest. Tło chyba powinno być sporo jasniejsze.
Marduk Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 "02" na mechu wygląda dosyć sztuczniee... widać ze zmodyfikowany nieco jakiś font. Pozatym detal ogólnie fajny.
geno7 Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Traktuje ten topik jako tutorial rysowania :D swietnie Andżi
bojar Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 Piękane te mechy i tu mi serce staje jak je widze bomba powodzenia i mwy teś cudne :)
anji Napisano 2 Październik 2005 Autor Napisano 2 Październik 2005 to prawie końcowa wersja...dodaję ją przed procesem nominacji tak aby jeszcze jakoś się na nie załapać...może zdąże jeszcze dziś dodac jakiś update
Simple_man Napisano 2 Październik 2005 Napisano 2 Październik 2005 Gdybym powiedział, że jest swietnie to bym poprostu cię obraził. Jest bardzo dobrze, ale jeszcze nie genialnie. Pewne elementy robota na pierwszym planie wyglądają jak kolorowe plamy i trochę brakuje mi tutaj detali. Ale całość jest bardzo dobra i tyle.
slizgi Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 ogolem cale pieknie, ale jedna rzecz mi nie pasi odmienna technika narysownia robotow i tla bo za tlo to masz u mnie 7+ na 6 bo jest poprostu cudowne, roboty fajne ale nie pasuja mi tu ;/
anji Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 wersja ostateczna w pierwszym poście...trzymam za wszystkich kciuki :)
miwt Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 hmm...powiem ci ze od dawna sledzilem ten watek chodz sie nigdy nie wypowiadalem..czekalem na finalna wersje i powiem ci ze sie nie przelizczylem...jest tak jak myslalem czyli swietnie ...cholernie mi sie podoba glownie postac pierwsza od lewej zamykajaca kompozycje i cale tlo oraz przepiekna mewa:D...gorzej jest natomias z 2 postacia po srodku...bo wydaje mi sie mniej atrakcyjna..tzn jest za bardzo jakby za mgla...ale to jest tylko czepianie sie szczegolow...wiec nie bede tego robil...i oczywiscie zycze powodzenia w konkursie... pozdrawiam:)
miwt Napisano 11 Listopad 2005 Napisano 11 Listopad 2005 ehh nie udalo sie ale i tak uwazam ze pracka jest bardzo dobra:)
Baldack Napisano 11 Listopad 2005 Napisano 11 Listopad 2005 jak ty doszedles od tego "szkicu" do tego "finalnego" to ja nie mam zielonego(a nawet dodam niebieskiego etc.) pojecia.:) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi