Ekranjut Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Jaki plugin polecacie? Najlepiej zeby byl darmowy(bo demo vraya uruchomilem i odrazu pisalo ze juz koniec tego dema......). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 scanline. pozdr 3m sie cieplo A ja zawsze uwazalem ze render to render a plugin to plugin... i znowu sie cos nauczylem^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 scanline. pozdr 3m sie cieplo Eeee plugin?! hmmm a to nieznam plugina ktory renderuje:P a czym jest plugin? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 maxwell :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 scanline. pozdr 3m sie cieplo Eeee plugin?! hmmm a to nieznam plugina ktory renderuje:P Cholera, napisz o co ci chodziło, bo albo ja jestem głupi, albo ty, bo z tego bełkotu nic nie zrozumiałem. A co do pytania to masz od maxa 6 mental ray'a, vray (lub vray free), brazil (lub darmowy brazil rio), final render, wspomniany już maxwell. Co do darmowych to sobie nie przypominam nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 a skad mozna posciagac te pluginy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 http://www.chaosgroup.com/ VRAY http://www.splutterfish.com/ Brazil R/S http://www.maxwellrender.com/ Maxwell http://www.finalrender.com/ FinalRender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 hmmm gdzie na tej stronie jest final render do sciagniecia(bo ja tylko do kupienia widzialem..). Mam jeszcze jedno pytanko: gdy chce renderowac z demem vraya to wychodzi mi komunikat : This version of Vray DEMO has expired. O co chodzi??;P Jak temu zaradzic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 wygasła ci licencja na demo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Tylko czemu odrazu wygasla?? :P Od razu po wlaczeniu tak bylo. MOze ktos wie skad mozna sciagnac tego pelna wersje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 pełne wersje są płątne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 A znasz moze jakies inne strony z ktorych mozna sciagnac brazil rio?? Bo ta co podales mi sie cos kopie i nie chce sie ladowac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 innych stron chyba nie ma http://www.splutterfish.com/sf/downloads/max/BrazilRio/Rio_1_2_37__R6.zip?c=1126969936 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Wlasnie ta strona mi sie nie laduje :////// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 masz zaznaczyć do jakiej wersji chcesz ściągnąć (na dole) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Mam prosbe: jesli z tej strony http://www.finalrender.com/ da sie sciagnac fr to mozesz napisac gdzie dokladniej(bo ja jakos nie moglem znalezc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 nie, cebas nie wypuścił dema fR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 hmm nie pamietam ale miałem 'chyba' kiedys jakiegos triala fr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 heh, hindus - albo miałeś triala FR, albo kupiłeś FR. Innej możliwości nie ma :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Eh i nic z tego. CHyba musze nowa przegladarke sobie zalatwic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekranjut Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Sciagnalem nowa przegladarke i tym samym brasila rio. Ale nie chca mi sie pokazywac materialy w material options. Co zrobic, by sie pokazaly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 F10>Render Options> Assign Renderer> Mat Edit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 rowniez zabawiam sie brazilem, ale wyskakuje mi przy renderowaniu ze najwiekszy format mozliwy do uzyskania /renderu/ to 500,300 :-/ mam nadzieje ze da sie to dzies zmienic? czy to sa ograniczenia wersji darmowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 tak, nieda się tego zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 no skoro cebas nie wypuścił dema fr to skad ja miałem triala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 oo79 na tym polega demo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 O ja pierdziele przecierz to oczywiste że dmka mają ograniczenia. Jak chcesz Vray'a to jest jeszcze bardzo obcięta versja Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 no skoro cebas nie wypuścił dema fr to skad ja miałem triala ? przynajmniej na ich stronie demka niema :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 demo fr mozna znalezć na cd nr 2 dołączonym do 3d studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 i po co te spory? jest Mental Ray :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 i po co te spory? jest Maxwell, jaki jest, taki jest ale jest :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 "Plugin do realistycznego renderingu" ????? mysle ze to od umiejetnosci zalezy wynik rederowanego obrazu a nie od rendera. kazdy render jest na swój sposób dobry Jak sobie kupisz FR to i tak ci nic nie da jak nie umiesz posługiwac sie swiatłem i teksturami bo w tym jest problem a nie w Renderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 tak... głównie tekstury i światła grają kluczową rolę w realistycznej scenie, ale renedery tez się przydają. bo jakby bylo tak jak jest napisane post wyżej to po co bylby vray i inne rendery. jezeli to zalezy tylko od tekstur iswiatla to mozemy wszystko renderowac scanlinem, prawda? The Manysh Trafo -> rendery też mają swoje bradzo zrżnicowane i potrzebne możliwości, mają swoje opcje do tworzenia świateł oraz tekstur, to dzięki nim możemy uzyskać taką a nie inną teksturę. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 rendery też mają swoje bradzo zrżnicowane i potrzebne możliwości, mają swoje opcje do tworzenia świateł oraz tekstur, to dzięki nim możemy uzyskać taką a nie inną teksturę. hmm. mówisz o photoshopie? :D ale na serio: masz dużo racji ale pamiętaj, że nawet scanline w rękach starego wyjadacza potrafi więcej zdziałać niż Maxwell w rękach młodego zapaleńca robiącego pierwszy w życiu render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 hkropinski mysle ze scanline jest bardzo dobrym renderkiem ma wady jak kazdy inny ,ale to oczym pisałem wczesiej to podstawy bez których nie bedziesz miał realistyznych efektów ........nie ma do maxa renderów które dały by komus super efekt bez wysiłków, bez wiedzy, bez warsztatu, itp.. prawda? 8-) to nie poser..........8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 8 Styczeń 2006 Share Napisano 8 Styczeń 2006 no skoro cebas nie wypuścił dema fr to skad ja miałem triala ? Był na jednej z 3 cd, na 1 cd - sam max i kilka pluginow, na cd2 tutki, na cd3 znowu pluginy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi