Napisano 12 Październik 200519 l powiem tak, ale sie napalilem ogladajac twoje pracki :) chyba pozycze tego NOSa i przysiade w max'e ;) nad swoim modelem :) Naprawde wnetrze mi sie podoba, blacha mniej ale to wina konstruktorow :)
Napisano 12 Październik 200519 l Sam samochód siakiś taki dresiarski mi się wydaje :) Ale wykonanie bardzo mi się podoba :) Keep it up :)
Napisano 14 Październik 200519 l Autor daj go w jakims otoczneniu Hmm w sumie to chciałem ale jakieś otoczonko= 8768552344 razy więcej poly, a tak jak mówie już mam lagi :/. W sumie to można znaleźć jakieś zdjątko i go tam wkomponować, hmm no pomysle nad tym :)
Napisano 20 Listopad 200519 l ja bym sie cieszyl gdybym taki lakier zrobil...ale szyba cos dziwne daje odbicie:)
Napisano 20 Listopad 200519 l Autor Miwt--> bo szyba jest dziwna ;) Takie otoczenie ;) Kome-->dzia :)
Napisano 21 Listopad 200519 l Autor mrkrzysiek z chęcią bym go już skończył :) Ale jest jeszcze pare rzeczy. Zaniecham już chyba robienie silnika i audio( z tym jeszcze pomyśle;) ) Zrobi jakieś prowizoryczne wnętrze i kończe :) Bo mam takie lagi w viewporcie, że mnie krew zalewa :( Teraz mam pytanko: Czy wielkość bump'a zależy od wielkości sceny/obiektu????????????
Napisano 22 Listopad 200519 l Autor Wiem że pytanie głupie, ale może ktoś mnie w tym uświadomi ;)??????????
Napisano 22 Listopad 200519 l Wielkosc bumpa zalezy od rozdzialki bitmapy, od mapowania, ale nie wiem o co ci dokladnie chodzi.
Napisano 22 Listopad 200519 l Autor Mam swiatło (tylne samochodu)nabazgrałem sobie bumpa (czarno biały oczywiście)zmapowałem światło (dobrze) i dałem tam jakąś wartośc bumpa. Render i klapa nic nioe widać. No to zwiekszam wartość i nic, zatrzymałem sie na 600 :P I go widać, ale jakoś mało wyraźnie, znaczy mało się "uwypuklił"
Napisano 22 Listopad 200519 l Autor Nop i taka jest. NO dobra trudno :) Chyba będzie trzeba modelować :/ Ra wielkie dzięki za zainteresowanie. Spadam obadać to jeszcze :)
Napisano 23 Listopad 200519 l Autor Ra nic się nie stało :) Terza daje 2 ostatnie ujęcia w wipie (chyba) i przenosze go do gallery. Jak coś będe poprawiaqł to jedynie w corelu bo już troszke nie mam siły, a sumie bardziej to drazni mnie moja maszyna która już nie wytrzymuje i mnie dobija :/
Napisano 24 Listopad 200519 l Komp Cie dobija? A na jakim sprzęcie pracujesz? Mój to AMD Athlon XP 2200+, 256 DDR, ATI Radeon 9200 SE i kiedy ostatnio próbowałem wyrenderować mój samochód, to PC sie zwiesił :P Btw. Te tylne światła siakieś takie dziwne, ale ogoolnie to spox :)
Napisano 24 Listopad 200519 l lakier świetny ;] może powiesz coś więcej o nim ;P ? popraw jedynie troszkę materiały tylnych lamp.
Napisano 24 Listopad 200519 l Autor Nobody_Man-->to samo co twój :) jedynie procek to p4 2.4 a reszta identyczna :( mentaller-->dzięki :), ale lakier nie mój :) tylko Majstica (troszkę dłubnięty bo mam inną wersje vr)A z tylnimi światłami mam już dosyć i wogóle to Golfina jest już w FW :)
Napisano 25 Listopad 200519 l Jest to moj pierwszy post i od razu chce pogratulowac. super furka, fajnie zrobina jezeli bedziesz mial chwile to poprobuj inne kolory. zapisalem sobie jednego screena i w photoshopie zrobilem gore zlota a od paseczka na boku blekit, fajnie to wyglada:]pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje
Napisano 7 Luty 200619 l Autor Bez nowego wątku bo niewarto :) To co widać :) mk1 caddy Materiały jeszcze testuje. Światła robione bez pomysłu. Blacha modelowana (dobre to do zabijania kompa :/ ) Siatrka z tyłu plane+mapa+noise. TO narazie tyle :)
Napisano 8 Luty 200619 l Nooo fajne mi się podoba. Nawet bardzo bardzo. Pokaż inne ujęcia :D. Też bym tak chciał robić "bez pomysłu" :D. Gratulejszyn P.S. No to już wiem czemu nie ma updejtu "tej" .... :D. P.S.2 Zbieżnośc z postem powyzej przypadkowa heheh.
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Prosze bardzo :) Mentaller--> NIe wykończyłem zderzaka hmm bo nie mam referek dobrych :/ Mrkrzysiek--> Dzia :) Sqvarec --> nie ma ale nie przez to :) Jetsem na etapie szukania referek wnętrza tego cuda :)
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Mrkrzysiek referki wnętrza to do innego projektu ;) NO ale niedługo kończe caddy'ego :)
Napisano 8 Luty 200619 l Czy ta opony z tylu nie sa zbyt wypukle? Powinny chyba bardziej przypomiać te z przodu. I dawaj znaczek bo łyso jest;D
Napisano 8 Luty 200619 l aj zajebistry masz lakier nie da sie ukryc..modelik tez niczego sobie..bedzie potem render normalnego golfa z poczatku watku z ta bestia?:D
Napisano 9 Luty 200619 l Autor Freedom Fighter--> tylna opona tio idealna kopia przedniej tyle, że troszkę lewituje z tego co tam widze :) miwt-->dzia :D NIe wiem też o tym myślałem, ale komp mi prawdopodobnie tego nie dźwignie bo mam takie lagi w view, że prawie nie mogę obracać :/, a co dopiero jak dorzuce drugie tyle. Hmm no ale zobaczymy :) TYle, ze pewno mósiałbym kopma zostawić na pare ładnych nocek ;) A pewno w połowie by się max wykrzaczył :/Tak jak dziś przy robienieu tego wytłoczenia vw z tyłu :/Robiłem ze 2 godz (a mogłem displace w 5 minut, ale się zaparłem ;) )i zddechł max i do tego nie wiem czemu nie zrobił autoback'a :/ Straciłem przy tym cierpliwość i odebrałem życie kubkowi z kawą który stał w zasięgu ręki po czym znów zabrałem sieza modelowanie ;)
Napisano 9 Luty 200619 l Mi sie tez podoba ostatni render, nie wiem czy Freedom Fighterowi chodzi o znaczek na atrapie ale jesli tak to ja bym zostawil bez tak jest lepiej ;P
Napisano 9 Luty 200619 l bubu-no to jest cholernie wkurzajace w maxie...mnie sie tez co stakiego dzieje i potem wykakuje cos tam z wysylaniem czy cos wyslac ...w sumie nawet nei czytam za bardzo wtedy zdenerwowony jestem....ale znalazlem metode na to:D...zawsze robie sava...a potem odrazu sava as dosc czesto wiec nie ma az tak duzych strat:)...fajny znaczek...a co do tych lagow to gdzies czytalem ze jest metoda wylaczania mesha w viewportach i tylko jest przy renderingu to powinno zalatwic sprawe...:)
Napisano 10 Luty 200619 l Bubu...oj bubu... oj za ładnie robisz za ładnie. Za ładny masz lakier... za ładny. Wszystko za ładne jak na jedną osobę więc powiadam Ci podziel się tym przepychem sesese :D... Fajne rendery, super wykonanie i ten lakier... eh zdradz sekret na lakier :D.... Gratulacje.
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Dzia chompaki ;) MIWT-->jest jest taka opcja (display as box) w zakładce preference jak mnie pamięc nie myli. A kto powiedział że nie urzywam??:> ;) NO ale czasami musze włączyć bo jest mi potrzebne jak to wygląda z resztą i tutaj włąsnie mam pod górka bo wtedy w viewporcie mam coś około 2-4 fps :/ Sqvarek a nie dzieliłem się????:> EEE i tak masz inną wersje v ray'a ;) Jak coś to na G :) Dzia wszystkim za komenty i wogóle :) EDIT:
Napisano 10 Luty 200619 l looo...****....pieknie oj kusisz tym lakierkiem kusisz...co jeszcze zamierzasz dorbic do tego modelu?;)...jeszcze jak by tu bylo jakies mini studio z fajnym oswietleniem to chyba mialbym nowa tapetke:)
Napisano 11 Luty 200619 l a mi się lakier nie podoba :P poza amatorsko nakładanym nie wypolerowanym lakierem to jeszcze nigdy nie widziałem żeby lakier dawał takie rozmyte odbicia :) german style tuning też mi nie przypada do gustu :P ale wykonanie bardzo dobre :)
Napisano 11 Luty 200619 l bardzo ładna stylizacja bez fajerwerków i takich tam innych pierdół... wykonanie też good. mnie jedno denerwóje tylko...te krzyże na lampach przednich.. i gdzie z przodu są kierunkowskazy? :)
Napisano 11 Luty 200619 l Autor Łoj tam lakieru lepszego nie zrobie ;) Aczkolwiek mamj eszcze pomysł :D Kadrować to zabardzo nie umiem :)Kierunki w zderzaku ale jeszcze bez materiału :/
Napisano 12 Luty 200619 l Krzyże musza być ;D to legendarne lampy do golfów mk1 i mk2 tylko nie pamietam jak sie firma od nich zwała.Jak dla mnie lakier to rewelacja.Poprawił bym opony bo wygladaja jakby były za waskie na te felgi i coś ten przedni zderza nie pasi mi tu.
Napisano 12 Luty 200619 l Autor Bo opony są mniejsze niż felgi i się profil spłaszczył automatycznie :) Zderzak to oryginał z mk1 (tylko może troszkę się różni :) )
Napisano 12 Luty 200619 l niooo profil 5 ;D ja bym jednak zmienił zderzaczek jak coś znajde w necie to zarzuce.pozdro
Napisano 13 Luty 200619 l Autor NO to czekam :) Tylko plastiki nie wchodzą tu w gre :) Aha i ma ktoś może referki wycieraczek?? Takich metalowych cieniutkich??