Napisano 19 Wrzesień 200519 l Witam.. chcialbym zrobic scene ukrzyzowania.. wiem ze moze sie to wydawac dziwnym temetem ale... załaczam 3 krzyze..
Napisano 19 Wrzesień 200519 l hmm na zalaczniku to lepiej wygladalo, troche slabe texturki:/ popracuj jeszcze nad tym Witamy na forum
Napisano 19 Wrzesień 200519 l Witam Pomysł mi się podoba tylko zmień tabliczkę na krzyżu napisz na niej "JESUS NAZARENUS REX JUDAEORUM" . w sumie to napis powinien być w trzech językach hebrajskim greckim i po łacinie ale pewnie się nie zmieści. Pozdrawiam.
Napisano 19 Wrzesień 200519 l ta podstawka na stopy... o ile cała ta bajka miała miejsce to raczej podstawki mu nie zamontowali.. :| fajne kamienie, za wesołe niebo.. zdejmij niebieski daj jakies ugry i bedzie git.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Damian - trzeźwy racjonalista :D thorgal: wymodeluj Chrystusa potem Go zriguj, ułóż w odpowiednią pozę. Dopiero potem baw się w otoczenie. Nie zapomnij też o innych: żołnierzach, gapiach członkach rodziny etc. Pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Autor dzieki za rady.. zabiore sie w takim razie najpierw za Jezusa.. niebo i ziemia pojdzie do wymiany a krzyze raczej zostawie.. no moze pozbede sie tego czegos na stopy.. i zmienei lekko teksturke
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Serdecznie witam na furm ;) Zgadzam się z JohnZi... Pomysł jest nietypowy, ale na koniec może wyjść fajnie... Poza tym czekam na renderek Jezusa. Pozdrawiam ;) I życzę powodzenia ;)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Będzie trzeba się trochę natrudzić aby oddać książkowy klimat. Witam i pozdrawiam.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l żeby przekazać własną wizję, też trzeba się natrudzić :p pozatem nikt mi nie wmówi, że ta scena to czyjś własny pomysł - oczywiście pewne "mutacje" jak najbardziej dozwolone ale jednak scena rodem z książki :|
Napisano 20 Wrzesień 200519 l książki popularno-naukowej? nawet taką scene jak ukrzyzowanie można przedstawić na wiele sposobów. przykład trochę z innej beczki: Romeo i Julia jako książka i Romei Julia jako film z akcją w czasach współczesnych :] ok. kończe OT
Napisano 21 Wrzesień 200519 l klimat pracki fajny....ale nad Jezusem to ty sie bedzies zmusial troche natrudzic zeby oddac jege chude i kosciste cialo....ale powodzenia:)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor a skad wiesz ze mial chude kosciste cialo?? przeciez byl stolarzem wiec mogl byc troche przypakowany ;)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l wnioskując po zapisach w bibli i na kartach histori to raczej odpada :P aha i raczej Jezus przez 'J' a nie 'j'
Napisano 21 Wrzesień 200519 l hehe...pracuj pracuj..bo czeka cie ciezkie zadanie...a chudego i tak powinienes zrobic:)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l palce u stóp do wymiany :] bez obrazy ale szybciej to się kojarzy z jakimś alienem niż z Tym co był, jest, itd.
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Z tą podstawką pod nogi to troche inaczej było. Krzyzowanie złoczyńcow jest faktem historycznym - i to nie ulega watpliwosci. Polegało ono na tym ze ręce były rozpostarte (najczęściej przywiazane, a nie przybite)- i człowiek stał na tej podstawce . Potem w "odpowiednim" momencie ŁAMANO mu kolana - i całe ciało pod swojim ciężarem opadało w dół - i śmierć natępowała w wyniku uduszenia :((. To bardzo proste do sprawdzenia - wystarczy w szkole złapać sie drabinek drewnianych na rozpiętych rękach - z opuszczonymi swobodnie nogami - nie da się tak długo oddychać. Co do tematyki - orginalna, ale zeby to dobrze wyglądało , to potrzeba duzo pracy. Powodzenia.
Napisano 21 Wrzesień 200519 l "Krzyzowanie złoczyńcow" :D:D:D:D możesz nie być wierzącym ale żeby od razu złoczyńca?...
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor co zlego jest w tych stopach?? przeciez i tak z daleka ich nie widac.. co dopiero zakrwawione na krzyzu no ale moge zobaczyc co dam rade zrobic :)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l "Krzyzowanie złoczyńcow" :D:D:D:D możesz nie być wierzącym ale żeby od razu złoczyńca?... Twoja wypowiedz nie byla ani smieszna, ani wartosciowa merytorycznie. Tak, dokladnie : "krzyzowanie zloczynciw". -dokladnie tak. - to byla ówczesna kara - funkcjonowała długo przed nasza erą i dlugo po czasach Chrystusa.
Napisano 23 Wrzesień 200519 l Autor zrobilem calkiem nowe stopy.. mam nadzieje ze tym razem sie spodobaja.. poszerzylem rowniez minimalnie klate.. PS.. jezeli chodzi o szczegolowosc tej postaci to mialem to w planach. a to co tu widzicie to jest tylko ogolny zarys.. teraz uloze postac w odpowiednia pozycje i bede ja wykanczal
Napisano 23 Wrzesień 200519 l proporcje troszke siadaja,sproboj uzyskac efekt ciala chudego,ale odrobine umiesnionego,w tym modelu brakuje poprostu szczegolow i chyba glownie przez to wyglada nieciekawie.powodzenia
Napisano 24 Wrzesień 200519 l Autor dodalem troche szczegolow.. zeberka, stopy, szyja, zwerzylem glowe, poprawilem dlonie od wewnetrznej strony.. i lekko zmienilem klate i brzuch.. a i dodalem guza na glowie.. bo jak wiadomo Jezus byl bity :( a tak to sie ma do krzyża wersja 3 ma poprawione oczy.. specjalnie dla pana ponizej
Napisano 27 Wrzesień 200519 l Autor witam.. dopiero dzisiaj znalazlem czas na MAXa i dolaczylem bipeta i probnie ulozylem postac.. przy czym mowie od razu ze to wszystko jest tylko probne.. z chcecia przyjme rady odnosnie ustawienia postaci.. PS. te cos bialego to cenzura, albo jak kto woli chusta oczywiscie tylko chwilowa
Napisano 28 Wrzesień 200519 l postac razi mnie brakiem szczegolow:/naprawde przydaloby sie ich wiecej.bo poki co to ta postac wogole ich nie ma.proponuje zaznaczyc bardziej miesnie,klatke piersiowa,rece,dlonie(czemu takie plaskie i nienaturalne)jedynie co by moglo zostac to szyja i stopy,w nogach rzuca mi sie w oczy linia wzdluz piszczeli a chyba jej nie powinno byc:/ogolnie jeszcze duzo pracy z modelem cie czeka:)zycze powodzenia:)
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Autor kurczaki.. a ja juz bralem sie za teksturowanie :( jesli chodzi o nogi to wydawalo mi sie ze chudzielce maja taka kreche na nogach (kosc) Ok..popracuje nad postacia jeszcze troche
Napisano 28 Wrzesień 200519 l popracuj, popracuj, pomyśl jeszcze nad głową bo ta wogóle nie przypomina Jezusa (porównując z rysunkami itp.) Za wcześnie jeszcze na texturowanie Pozdrawiam
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Autor jesli beda dlygie wlosy i broda i korona na glowie to bedize wygladal jak Jezus tym bardziej ze nikt nie wie jak On wyglada
Napisano 28 Wrzesień 200519 l modele krzyża i tabliczki bardzo słabe, tekstury też nie za dobre. popracuj nad szczegółami, pozdr
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Autor hkropinski - poczatkowo to nie planowalem robic tego wszystkiego szczegolowo.. nie mialo byc nawet postaci. mialy byc tylko 3 krzyze na wzgorzu i jakis tam zachodzik slonca.. dopiero pozniej stwierdzilem ze sproboje zrobic cala scene.. dlatego za porada kogos postanowilem zrobic najpierw postac Jezusa a dopiero pozniej wziasc sie za otoczenie.. dlatego krzyze są takie jak widac.. no to bylo w ramach wyjasnienia.. a teraz czas na maly update postaci
Napisano 28 Wrzesień 200519 l i jak moge juz teksturowac czy jeszcze cos poprawic? jak twoja postac będzie wyglądała tak jak poniżej to wtedy możesz
Napisano 29 Wrzesień 200519 l ok,ok....juz naprawde jest lepiej:)jeszcze tylko 2 male rzeczy do poprawy i bedzie pieknie:) 1)brzuch-linia zeber jest za ostra,powinna byc troche lagodniejsza,bo teraz to sa 2 ostre krechy ktore z cialem ludzkim nie maja za duzo wspolnego,zaokraglij ta linie troche,wycisz i bedzie ok:) 2)nogi-a dokladniej uda,zaznacz bardziej miesien prosty bo teraz udo wogole nie ma rzezby miesni:/ http://www.akupresura.akcjasos.pl/miesnie_przod.html - link do anatomii. mysle ze jak to zrobisz to bedzie gites i mozesz z czystym sumieniem zabrac sie za teksturowanie:D powodzenia:D _________________________________________ dorzucam jeszcze dosc nieudolny szkic tego co bym widzial do poprawy:)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Nie jest tak całkiem źle, jest tylko słabo... Jak juz porywasz sie na taki temat to anatomia jest podstawą, kazdy mięsień ma znaczenie, a Ty je po prostu wymyslasz... Głowa jak u UFOka jakiegoś... No nie wiem może bardziej postudiuj anatomie :)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Autor nie wymagajcie za wiele od czlowieka ktorego przygoda z maxem to tylko kilka miesiecy.. moim zdaniem i tak calkiem niezle mi wyszlo
Napisano 29 Wrzesień 200519 l wyszlo ci niezle,a nawet dobrze ale moglo i wciaz moze wyjsc lepiej:)wiec jesli masz jeszcze sily i chec do pracy nad tym projektem to sie niepoddawaj i pracuj:)do grafiki trzeba byc cierpliwym...zycze powodzenia:]
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Autor nie jestem jeszcze do konca przekonany czy uda mi sie skaczyc ten temat... moze zmienie go na inny, latwiejszy..
Napisano 29 Wrzesień 200519 l a ja ci mowie nie poddawaj sie:)jakby ludzie sie poddawali to bysmy dalej zyli w epoce kamiennej i nawet ognia nie umieli rozpalic "bo sie nie udalo za pierwszym czy drugim razem ":/nawet jesli ci nie wyjdzie "doskonale" to i tak wyniesiesz z tego kupe doswiadczenia ktore ci sie pozniej przyda:)z tego co widze opanowales dosc dobrze sztuke modelowania,sproboj spedzic nad ta pracka jeszcze troche czasu i poprawic bledy(glownie anatomiczne) i upiekszyc ja:)trzymam kciuki:)powodzenia:)