-MW- Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Ostatnimi czasy wziołem udział w bitwie 3d maszyny bojowe, scena renderuje mi się ponad 3 godziny, w miedzy czasie więc postanowiłem nauczyć się zBrusha, poniżej prezentuje moje pierwsze wypociny zainspirowane toturialem z strony pixlogic komputer: athlon 2200 Mha 512 Mb gForce 4 Modelowanie: ZBrush Renderowanie: Maya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 szkoda ze tekstur zabraklo...calkiem ladna praca mogla z tego wyjsc. Model bardzo przyjemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 hehe...rybcia ;) Czemu odrazu do galerii ? z modelu omże coś jeszcze wyjść, popracuj nad nim, nad texturkami, otoczeniem itp. przenieś do WiP :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Zbrush ryba i to z tutka :/ no comments ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip_87 Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Zapodajcie link z tutkiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 ale ma wileeeeeeelkie zęby !! ;) ogólnie spoko model ale jak bys nad nim jeszcze troche posiedział ( texturki, dobry render itp.) to by wyszło o wiele, wiele lepiej :] pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Typowy model z zbrusha. Masa zbędnych fałd które sensu specjalnie nie mają. Nie wydobyłeś nawet połowy możliwości z takiej ilości poly, model jest zwyczajnie „rozwodniony, rozmyty” brakuje zróżnicowanej faktury. Poza tym sama ryba jest raczej koślawa (tutka pamiętam i tam wyglądała jednak „trochę” inaczej) Jak na ćwiczenie i pierwszy model w z brushu to ok. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-MW- Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Jakieś specialne arcydzieło to to nie jest, chodziło mi tylko o poznanie zbrusha, do tego modelu juz nie mam zamiaru wracać, bo to tylko ćwiczenie, tekstur terz nie nałoże bo jeszcze nawet nie wiem jak w tym programie tekstury się nakłada, będzie inny model to i może dojde do nakładania tekstur (bo jak narazie nie bardzo rozumiem ten program) A co do toturiala no coż nie chodziło mi o wierne odtworzenie tego co w toturialu, ale interfejs tego programu jest na tyle dla mnie inny od wszystkiego co znałem do tej pory że bez toturiali ani rusz poniżej link do zipa z tutorialem http://206.145.80.237/zbrush/reg/AnglerMovie_Full.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 szkoda że nie ma tekstur... ale fajnie wyszło... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Dżizus, a ja na początku pomyślałem, że to Vorek... A co do pracki: zapowiada się ciekawie, szkoda tylko, że to tutorial. No, ale wierzę, że następne będą lepsze. Pozdrawiam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 sciagnalem tego tutka i powiem ci ze interesujacy ten program, juz sobie sciagnalem i tez sie w tym pobawie. Widze ze ogon inny dales i nie trzymales sie scisle tutka:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi