Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Ostatnimi czasy wziołem udział w bitwie 3d maszyny bojowe, scena renderuje mi się ponad 3 godziny, w miedzy czasie więc postanowiłem nauczyć się zBrusha, poniżej prezentuje moje pierwsze wypociny zainspirowane toturialem z strony pixlogic

komputer:

athlon 2200 Mha

512 Mb

gForce 4

Modelowanie:

ZBrush

Renderowanie:

Maya

ryba.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe...rybcia ;) Czemu odrazu do galerii ? z modelu omże coś jeszcze wyjść, popracuj nad nim, nad texturkami, otoczeniem itp. przenieś do WiP :)

Pozdrawiam

Napisano

ale ma wileeeeeeelkie zęby !! ;)

ogólnie spoko model ale jak bys nad nim jeszcze troche posiedział ( texturki, dobry render itp.) to by wyszło o wiele, wiele lepiej :]

pozdrawiam !

Napisano

Typowy model z zbrusha. Masa zbędnych fałd które sensu specjalnie nie mają. Nie wydobyłeś nawet połowy możliwości z takiej ilości poly, model jest zwyczajnie „rozwodniony, rozmyty” brakuje zróżnicowanej faktury. Poza tym sama ryba jest raczej koślawa (tutka pamiętam i tam wyglądała jednak „trochę” inaczej)

Jak na ćwiczenie i pierwszy model w z brushu to ok. ;)

Napisano
  • Autor

Jakieś specialne arcydzieło to to nie jest, chodziło mi tylko o poznanie zbrusha, do tego modelu juz nie mam zamiaru wracać, bo to tylko ćwiczenie, tekstur terz nie nałoże bo jeszcze nawet nie wiem jak w tym programie tekstury się nakłada, będzie inny model to i może dojde do nakładania tekstur (bo jak narazie nie bardzo rozumiem ten program)

A co do toturiala no coż nie chodziło mi o wierne odtworzenie tego co w toturialu, ale interfejs tego programu jest na tyle dla mnie inny od wszystkiego co znałem do tej pory że bez toturiali ani rusz

poniżej link do zipa z tutorialem

http://206.145.80.237/zbrush/reg/AnglerMovie_Full.zip

Napisano

Dżizus, a ja na początku pomyślałem, że to Vorek...

A co do pracki: zapowiada się ciekawie, szkoda tylko, że to tutorial. No, ale wierzę, że następne będą lepsze. Pozdrawiam. :)

Napisano

sciagnalem tego tutka i powiem ci ze interesujacy ten program, juz sobie sciagnalem i tez sie w tym pobawie. Widze ze ogon inny dales i nie trzymales sie scisle tutka:>

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.