-MW- Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Ostatnimi czasy wziołem udział w bitwie 3d maszyny bojowe, scena renderuje mi się ponad 3 godziny, w miedzy czasie więc postanowiłem nauczyć się zBrusha, poniżej prezentuje moje pierwsze wypociny zainspirowane toturialem z strony pixlogic komputer: athlon 2200 Mha 512 Mb gForce 4 Modelowanie: ZBrush Renderowanie: Maya
Archangel Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 szkoda ze tekstur zabraklo...calkiem ladna praca mogla z tego wyjsc. Model bardzo przyjemny.
Vorek Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 hehe...rybcia ;) Czemu odrazu do galerii ? z modelu omże coś jeszcze wyjść, popracuj nad nim, nad texturkami, otoczeniem itp. przenieś do WiP :) Pozdrawiam
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 ale ma wileeeeeeelkie zęby !! ;) ogólnie spoko model ale jak bys nad nim jeszcze troche posiedział ( texturki, dobry render itp.) to by wyszło o wiele, wiele lepiej :] pozdrawiam !
Batou Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Typowy model z zbrusha. Masa zbędnych fałd które sensu specjalnie nie mają. Nie wydobyłeś nawet połowy możliwości z takiej ilości poly, model jest zwyczajnie „rozwodniony, rozmyty” brakuje zróżnicowanej faktury. Poza tym sama ryba jest raczej koślawa (tutka pamiętam i tam wyglądała jednak „trochę” inaczej) Jak na ćwiczenie i pierwszy model w z brushu to ok. ;)
-MW- Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Jakieś specialne arcydzieło to to nie jest, chodziło mi tylko o poznanie zbrusha, do tego modelu juz nie mam zamiaru wracać, bo to tylko ćwiczenie, tekstur terz nie nałoże bo jeszcze nawet nie wiem jak w tym programie tekstury się nakłada, będzie inny model to i może dojde do nakładania tekstur (bo jak narazie nie bardzo rozumiem ten program) A co do toturiala no coż nie chodziło mi o wierne odtworzenie tego co w toturialu, ale interfejs tego programu jest na tyle dla mnie inny od wszystkiego co znałem do tej pory że bez toturiali ani rusz poniżej link do zipa z tutorialem http://206.145.80.237/zbrush/reg/AnglerMovie_Full.zip
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 szkoda że nie ma tekstur... ale fajnie wyszło... pozdr
Shogun 3D Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 Dżizus, a ja na początku pomyślałem, że to Vorek... A co do pracki: zapowiada się ciekawie, szkoda tylko, że to tutorial. No, ale wierzę, że następne będą lepsze. Pozdrawiam. :)
JohnZi Napisano 24 Wrzesień 2005 Napisano 24 Wrzesień 2005 sciagnalem tego tutka i powiem ci ze interesujacy ten program, juz sobie sciagnalem i tez sie w tym pobawie. Widze ze ogon inny dales i nie trzymales sie scisle tutka:>
Rekomendowane odpowiedzi