Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

elo , zrobilem ostatnio modelik skromny ale zawsze cos ;] render jednego obrazka trwal ok godziny, standardowo w brazilu. to, co tu widzicie tworzylem w wolnych chwilach , jak mi sie nudzilo , glownie wieczorami. oto efekt .komentujcie =]

http://kokotow.w.interia.pl/scyzory2k5.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nawet fajne, szkoda że nie pokusiłeś sie o ciekawsze otoczenie, ale i tak shadery wyglądają dobrze. napisy to bump czy modelowane? ile ma poly?

Napisano
  • Autor

nom w sumie myslalem zeby jakies otoczenie zrobic do tego ale jak narazie nie wiem jakie. polygonow ma 10 478 + podwojny msmooth do kazdego obiektu prawie, a napisy w bumpie zrobilem. najwiecej czasu na materiałach spedzilem chyba

Napisano

ladny. taki "funkcjonalny":-)

ps. moze by otworzyc dzial z przepisami na rozne materialy ?? wielu ma z tym problem ( w tym ja :P) :D

Napisano

bradzo fajnie, poprosiłbym ładnie o materiał i ustawienie swiatła i renderu :)

Napisano
  • Autor

ok ;) wiec material dalem jako brazil basic mtl. specular level kolo 200, glossines 30,shading: phong. mape diffuse zrobilem w photoshopie, w skrocie na szarym tle dalem noise a potem motion blur i wyszedl mi efekt jakby szlifowania. bump to to samo + ryski ciemniejsze i literki, w maxie bump ustawilem na 15 mniej wiecej ;] co do reflect map zrobilem taki..... mix : faloff ( czarno-szary) + mapa z diffuse , zmixowane na 50... ;]

nom a oswietlenie to brazil area light w formie "disc" , mult. 0.9 kolor bialy, wlaczony focus, oraz w opcjach renderowania skylight lekko szary mult. 0,7 =] nom i chyba tyle

p.s. a... i jeszcze do tego wszystkiego hdri jako environment

Napisano

Ja się do niczego nie przyczepię, rewelacja!

Materiał, światło, białe tło też jest ok.

Pozdrawiam!

Napisano

scyroryk scyzoryk tym za mna rzucaja :] bardzo mnie sie on podoba i model i render i material a szczegolnie ten ostatni jescze jakbys mog napisac ile sie renderowalo

Napisano
  • Autor

dzieki =] render ostatniego trwal o ile pamietam 56 min chyba, czy cos kolo tego

Napisano
  • Autor

hmm wiec moja skromna maszyna to athlon 1900+(1600mhz) 512ddr ramu , GF4 6200 Ti /64 =]

Napisano

naprawdę mi sie podoba, modelik jak i materiały wyglądają świetnie

Napisano

No całkiem fajnie, ale jak dla mnie wszystkie ostrza są nieostre:) Nie wiem jak chciałbyś cokolwiek przeciąć tym narzędziem

Napisano

model ciekawski, jest ok

Keisim -> nie ma sensu odkopywać tak starych wątków tylko po to by nabijać sobie posty! gdyby wszyscy zaczeli tak robić byłoby na forum nie małe zamieszanie

pozdrawiam

Napisano

Fajne podoba mi sie, fajne teksrurki i ten bump z napisami :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności