Napisano 22 Październik 200519 l elo , zrobilem ostatnio modelik skromny ale zawsze cos ;] render jednego obrazka trwal ok godziny, standardowo w brazilu. to, co tu widzicie tworzylem w wolnych chwilach , jak mi sie nudzilo , glownie wieczorami. oto efekt .komentujcie =] http://kokotow.w.interia.pl/scyzory2k5.jpg
Napisano 22 Październik 200519 l nawet fajne, szkoda że nie pokusiłeś sie o ciekawsze otoczenie, ale i tak shadery wyglądają dobrze. napisy to bump czy modelowane? ile ma poly?
Napisano 22 Październik 200519 l Autor nom w sumie myslalem zeby jakies otoczenie zrobic do tego ale jak narazie nie wiem jakie. polygonow ma 10 478 + podwojny msmooth do kazdego obiektu prawie, a napisy w bumpie zrobilem. najwiecej czasu na materiałach spedzilem chyba
Napisano 22 Październik 200519 l ladny. taki "funkcjonalny":-) ps. moze by otworzyc dzial z przepisami na rozne materialy ?? wielu ma z tym problem ( w tym ja :P) :D
Napisano 22 Październik 200519 l bradzo fajnie, poprosiłbym ładnie o materiał i ustawienie swiatła i renderu :)
Napisano 22 Październik 200519 l Autor ok ;) wiec material dalem jako brazil basic mtl. specular level kolo 200, glossines 30,shading: phong. mape diffuse zrobilem w photoshopie, w skrocie na szarym tle dalem noise a potem motion blur i wyszedl mi efekt jakby szlifowania. bump to to samo + ryski ciemniejsze i literki, w maxie bump ustawilem na 15 mniej wiecej ;] co do reflect map zrobilem taki..... mix : faloff ( czarno-szary) + mapa z diffuse , zmixowane na 50... ;] nom a oswietlenie to brazil area light w formie "disc" , mult. 0.9 kolor bialy, wlaczony focus, oraz w opcjach renderowania skylight lekko szary mult. 0,7 =] nom i chyba tyle p.s. a... i jeszcze do tego wszystkiego hdri jako environment
Napisano 23 Październik 200519 l Ja się do niczego nie przyczepię, rewelacja! Materiał, światło, białe tło też jest ok. Pozdrawiam!
Napisano 28 Październik 200519 l scyroryk scyzoryk tym za mna rzucaja :] bardzo mnie sie on podoba i model i render i material a szczegolnie ten ostatni jescze jakbys mog napisac ile sie renderowalo
Napisano 29 Październik 200519 l Autor dzieki =] render ostatniego trwal o ile pamietam 56 min chyba, czy cos kolo tego
Napisano 29 Październik 200519 l jeszcze jakbys mogl napisac na jakim sprzecie chyba ze to tez przeoczylem
Napisano 5 Listopad 200519 l Autor hmm wiec moja skromna maszyna to athlon 1900+(1600mhz) 512ddr ramu , GF4 6200 Ti /64 =]
Napisano 1 Styczeń 200619 l No całkiem fajnie, ale jak dla mnie wszystkie ostrza są nieostre:) Nie wiem jak chciałbyś cokolwiek przeciąć tym narzędziem
Napisano 1 Styczeń 200619 l model ciekawski, jest ok Keisim -> nie ma sensu odkopywać tak starych wątków tylko po to by nabijać sobie posty! gdyby wszyscy zaczeli tak robić byłoby na forum nie małe zamieszanie pozdrawiam