Vetis Napisano 13 Lipiec 2003 Napisano 13 Lipiec 2003 To jest moja pierwsza bitwa, wiec raczej nie spodziewajcie sie rewalcyjnej pracy :( zalaczam pare odnosnikow do tego co juz zrobilem..... ale najpierw rzuty.... http://www.zin.ru/Animalia/Coleoptera/rus/lucan02.htm
beeper Napisano 13 Lipiec 2003 Napisano 13 Lipiec 2003 wrzuc na inny server bo ten nie obsluguje linkowania do konkretnych plikow ;] i nie widac obrazkow ;]
Vetis Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 A oto i dotychczasowy efekt mojej pracy :( ... http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi.html piszczie co o tym sadzicie .... szczerze
Vetis Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 Dlaczego nikt nic nie pisze :( ....... nastepne obrazki: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi2.html skomentujcie wreszcie, musze wiedziec co poprawic...... (pewnie najlepiej wszystko :( )
Vetis Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 Ups[gafa] zapomnialem napisac co wogole mam zamiar modelowac..... No wiec tak hrmmm: Beda to 2 walczace jelonki rogacze na jakiej galazce z ladnym lesnym tlem. Skicow wlasnych nie mam ale znalazlem cos co bardzo ladnie interpretuje moj pomysl a mianowice rysunek 2 walczacych jelonkow: http://www.koleopterologie.de/arbeitsgemeinschaft-rheinischer-koleopterologen/projekte/boppard/fotos06/lucanus-cervus5-foto-koehler.jpg i http://patrice.bonafonte.free.fr/coleos/lucanepj.jpg ten drugi bardziej obrazuje moj pomysl. A oto dotychczasowy efekt mojej pracy: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi3.html pozdroofka i czekam na wasze oceny :) [papapa]
Pit3r Napisano 13 Lipiec 2003 Napisano 13 Lipiec 2003 narazie nie mam zadnych zastrzezen .. pracuj dalej i nie lam sie ze nikt nie pisze :D .. po prostu kontynuj prace .. pozdro
adek Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 dokładnie pracuj dalej ... narazie model wygląda OK. ps. OOO !! PitEr. Dosyć długo nie odzywałeś się :)
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 Dzieki Pit3r :) no jeszcze mi sporo zostalo ..... oto nowe zrzuty: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi4.html orientuje sie ktos moze ile lat ma najmlodszy uczestnik startujacy w bitwie ?? pozdro all dzisiaj zamieszcze kompletny model :) [papapa]
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 tyle juz mam: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi5.html a to juz najnowsze: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi6.html i jak?? chyba niezle jak na 14-sto latka ?? pozdro dla wszystkich nara
roball Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Co ma wiek do rzeczy? :) fajna pracka..tylko maly hint: nie wrzucaj linkow do stronki z pracami a wrzucaj zdjceia :) bedzie latwiej nam pozdrawiam wygodnicki roball
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 roball niech juz tak zostanie..... oto maly update: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi7.html no taki byl moj pomysl :) i jak sie podoba ???? jesli kogos to ciekawi to scenka ma na razie 297600 facesow :) [papapa]
SiD Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Wow praca jest super, dokladna i przjrzysta , podoba mi si eniemam tu nic do powiedzianie , ale powarznie stary , staraysz sie i to widac jak nie wiem co , wiec nie przyrywaj pracy bo chce zoabczyc jak nalorzysz na niego pancerz chitunowy znacyz sie texture ooj nie moge sie doczekac hehehe Good Luck [piwo][piwo]
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 Wielkie dzieki Sid, staram sie jak moge poniewaz 1 raz pokazuje moja prace w sieci, a co dopiero na konkursie...... dzisiaj nieduzo zrobie, teraz jakies wykonczenie modelu a textury..... za pare dni. 3majta sie all next aktuala niebawem ....
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 widzieliscie juz pierwszy render walki 2 jelonkow (taki byl moj pomysl na scene) a teraz pokazuje zdjecie przedstawiajace srodowisko w jakim beda walczyc moje 2 jelonki..... bede to modelowac i rowniez bee pokazywal jak mi idzie. a teraz obrazek: http://www.sns.dk/dyrogplanter/images/egehjort.jpg model jelonka z teksturami ukarze sie niedlugo 3majcie sie all
Pit3r Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 nooo :) .. bardzo ladny i zgrabny modelik ale poki co poczekam na texturki .. duuuuzo od tego zalezy :D ...jedyne co mi sie rzucilo na oczy .. to \"szycie\" jakby na karku i glowie (nie wiem jak to inaczej nazwac :D ) ... ale moze tak mialo byc .. pozdro
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 Pit3r spoko to \"szycie\" to dlatego ze narazie to sa 2 polowy modelu (jedna modelowalem a 2 instance bo tak jest szybciej :) a chcialem widziec caly model... po polaczeniu nie powinno byc nic widac. dzisiaj zabieram sei za textury [papapa]
Tomasz Kucharz Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 może i pierwsza twoja bitwa ale na pewno nie model - podoba mi się pozdrawiam
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 mo model nie pierwszy. Ugrzazlem nie umiem textur nalozyc :( [pomocy] textury to moja pieta achillesowa, nawet pomyslu nie mam jak to robic :( oto wersja modelu ukonczona w 95%:
MIKI Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 przez te zeby wyglada bardzo strzaaaaaaaaaasznie[rotfl2]
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 no niedlugo umieszcze nowe rendery ..... moj model na narazie (1 jelonek) 139016 faces. sami ocencie jak ida prace i co ewentualnie poprawic. trzymajcie sie wszyscy jakby co piszczie na gg. (moj numer - 3328413) papa ps. kto mi pomoze (powie jak moge otexturowac moj model bo mi jakos nie wychiodzi :( ) nara
Blooddragon Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 łooo piękny jest, naprawde, a marudzileś ze modelowac nie potrafisz..... jedyne zastrzerzenie- jelonki z tego co sie orientuje (widze na zdjęciu) ma po jednym długim haczyku na końcu każdej koniczyny a z texturami to spokojnie ja po 4 latach zabawy z 3dmax słabo texturuje... najlepiej pooglądaj tutoriale, np. joanne d\'arc czuje się jak żywa reklama tego tutoriala... :)
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 dziex blood ja dopiero max bawie sie 1.5 roku wiec efekty sa jakie sa ..... a zreszta wszystkiego sam sie uczylem (ksiazki nawet nie mam :( ). nara all
giorgione Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Bardzo piękinie :o:o:o:o:o:o[wow][wow][wow] Giorgione
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 dzix giorgione :) ciesze sie ze komus sie podoba.... a tak beda rozmieszczoe textury:
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 a tak wyglada probny render z texturami. (nie patrzcie na textury bo to tylko ich 1 wersja ale chcialem sprawdzic jak bedzie mniejwiecej wygladac) 3majcie sie all nara
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 no widze ze znow nikt mnie tu nie odwiedza .... :( zamieszczam obrazek przedstawiajacy nowa texture (chyba lesza niz popszednia) a oto i ona:
Viger Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 podobna trochę do tej z żuka adamkosa :) ale to w końcu jedna rodzina nie? , hehe:)
Elrond Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 No już o wiele lepsza teksturka, mógłbyś jeszcze zrobić na tym pancerzu jakieś zadrapania(niby w toku walki powstałe)[mruga]
adamkos Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 jedna rodzina tia. blizniaki z jednej rodziny... - to ten sam zuk :). mamy nawet te same refery ;)
Vorek Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 hmm... jak na moj gust to texturka pancerza jest troche zbyt blyszczaca i \"plaska\" dal bym jakiegos mocniejszego bump\'a i tak jak kolega Elrond powiedzial jakies detale, zadrapania, cos w tym stylu. Powodzenia zycze i pozrawiam
Vetis Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 chcialem umiescic obrazek bezposrednio na forum ale nie bylo by nic widac (dopuszczalne 80kb :( ) ale wrzucam na serw: http://vetis.150m.com/bitwa/4/renderingi9.html piscie, piszcie, piszcie jak wyglada, co poprawic, itp. czekam ... :) pozdro dla all :) do nastepnego uploada (jeszcze dzis - chyba)
Vetis Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 no wiec jak obiecalem ;) nowy update: to jest probny render otexturowanych jelonkow w bitwie :) piszczie co o tym sadzicie...
Vetis Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Napisano 17 Lipiec 2003 a to pojedynczy robal z kawlkiem nowych textur (nie weim czy lepsze) i wstepnym oswietleniem, kamera :) oto i on:
Vetis Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Napisano 17 Lipiec 2003 no wiec tak bedzie wygladala moja koncowa praca (musze jeszcze popraic textury, rozmiescic robale tak jak maja byc inne oswietnenie i kamera i powinno bys spox) to jest probny render z tlem i 2 robalami:
Vetis Napisano 17 Lipiec 2003 Autor Napisano 17 Lipiec 2003 a tak wyglada po nalozeniu glebi ostrosci (trwaja experymenty z renderami) prosze piszcie cos, momozcie z renderami (co mam poprawic i jak) z gory dziex za wszelkie komentarze nara alll a to obrazek:
Blooddragon Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 bardzo ładnie, z żukiem to kawał dobrej roboty!!! \"Przybródź\" jeszcze troche textury. a co do sceny to za ciemna, wyexponuj te robale, ośwetl je, no i ściągnij sobie brazila:D, ops... co ja mówie!!- znacz się \"kup sobie brazila\" ;P
Vorek Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Textury nadal wydaja mi sie zbyt \"plaskie\", przydal by sie bump z duza iloscia szczegolow, tyczy sie to szczegolnie kozenia na ktorem siedza rogacze. I radze tez uzywac textur w wyzszej rozdzielczosci. Co do renderu to podarowal bym sobie tego DoF\'a narazie, rozmywa on oba zuki co calkowicie rozprasza uwage. DoF\'a radze uzyc kiedy bedzie wymodelowane otoczenie, wtedy rozmywasz elementy otoczenia a uwage ogladajacego skupiasz na zukach, to one sa najwazniejszym elementem sceny i powin ny zostac wyeksponowane. Oswietlenie tez trzeba dopracowac, najlepiej jakims bardziej zaawansowanym rendererem (polecam Brazila) Ale zeby nie tylko sie czepiac :) to z modelami zrobiles kawal dobrej roboty, gratulacje [piwo] To by bylo chyba na tyle, zcekam na kolejne update\'y. POWODZENIA !
Tau Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Modele są ok. musiałęś sie naprawdę napracować:) Jeżeli codzi o materiały to fakt tak jak ppowiedział Vortek jesli chodzi o korzeń napewno musissz poprawić, no a jeśli chodzi o rzuczki to trochę zarysowań, obtarć np. na krawedziach i będzie wpożątku.:) Zresztoą raczej to jeszcze nie końec renderów a o końcowym będzie można napewno powiedzieć [wow] [piwo]
Vetis Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 dzieki wszystkim na uwagi (bardzo sie przydadza dzisiaj jeszcze wrzuce update - sprobuje to poprawic zgodnie ze wskazowkami) pozdro all
Vetis Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 no jak widze dzisiaj nie bedzie zadnego uploada (poprawilem troche textury ale i tak to za malo :( ) pomocy skad sciagnac Brazila (za free) dzieki wszystkim ktorzy odwiedzaja moja bitwe a przede wszystkim tym ktorzy cos to pisza i mi przez to pomagaja nara
Sir Valeq Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Może niedowidzę (:P ), ale chyba niewiele odnóży rzeczywiście spoczywa na tej gałęzi (widać to np. po cieniach), a jeżeli oba walczą, to raczej zależy im na dobrym zaparciu o podłoże. ;)
Vetis Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 spokojnie ale to tylko mial byc zarys tego co bedzie :) niebawem pokarze render gdy juz spoczywaja na galezi i walcza ]:-> hehehehe nara all
oxygenn Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 hehe... :D prawdziwa BITWA... no popracuj nad renderami...
Vetis Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 Pomocy !! nie moge nic z moim modelem zrobic !!!! wyskakuje mi blad !! An error occurred and the application will now close. Do you want to attempt to save a copy of the current scece? ok anuluj bede dozgonnie wdzieczny jesli ktos mi powie co mam z tym zrobic zebym mogl dalej robic scenke. papapa
Barył Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 Powiem tylko tyle: hehee witam w klubie :D[rotfl2] mi tez to wyskakuje :( jedynym rozwiazaniem bedzie reinstalacja maxa. -pozdrawiam, Barył
giorgione Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 A spróbuj poszukac scenki w katalogu backup maxa. Giorgione Żuk COOL!!
Vetis Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 kto mi powie skad sciagnac max 5.1 update ( poza kazaa ) a max 5.0 ??
Vetis Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 No wiec przed wyjazdem ostatni update :) wyjezdzam nad morze na 3 tygodnie tzn bede spowrotem 10.8.2003r :) (strace mnostwoa czasu. Jak wroce to zajme sie dopracowaniem sceny nieco zmienie rozstawienie robali i poprawie niektore textury (oraz ruszam z nowym projektem WIP :) ) ale to wszystko dopiero po powrocie !! sami ocence to co zrobilem i bede bardzo wdzieczny za wszelkie rady, krytyke oraz wpisy :) narazie zrobilem z wielkimi problemami (ciagle mam blad z max i posuwam sie bardzo powoli) tyle:
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 fajna scenka - ale sie naparzają jedna rada - są za mało wyeksponowane 1. wieksze zbliżenie na karaluszki 2. wiecej światła na karaluszki 3. ciemniejsza texturka drzewa - ale oczywiścxie to są[email protected] odczucia PS: - wiem że troche ogranicza cie max - jeśli sie wiesza co chwile mozna dostać świra POZDRAWIAM - PS: - teraz czas na dopracowanie scenki
Rekomendowane odpowiedzi