Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

janko - nie wiem czy bombiastego, bo mam z tym czas do jutra (czyli wydziargać co sie da dziś wieczorem). Odcieli mi net w domu...

• Odpowiedzi 391
  • Wyświetleń 55,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
fajne fajne, tylko jak mały przelazł z tymi rogami? :P

Minos to krowojebca ;)

Fajne, choc IMO za maly kontrast :)

Napisano

Dla mnie bomba ! :) Minos -super, dopracowałbym jednak minotaura

Ps. Minosowi się tylko zdawało że jest ojcem ,,rogatego" :P

Napisano
  • Autor

Poprawiłem pare rzeczy, kilka dodałem i finito

minosfinal900ie9.jpg

Napisano

wydaje mi sie ze tamta wersja byla ciekawsza ( z tymi postaciami na 1 planie )

bardzo fajnie wygladaja slady prostokatnego brusza na kolumnach

ale niepotrzebnie powtorzyles je na scianach

Napisano

Super oloweczki ... szczegolnie fajny ten z mieczem - fajnie wlosy mu zrobiles ... hmmm moze zgapie to od Ciebie ;)

Napisano

No i w ogóle skąd Ci Mayk przychodzą takie pomysły do głowy? Patrzeysz się na jakąś starą zdezelowaną , rozkładająca się budę od Łady na swoim osiedlu i myślisz- o! krztałt maski idealny do włosów gościa z mieczem ?:D

niezgorszy skill żes sobie wyrobił, nie ma się co czepiać, jest swietnie i światełko ołóweczka rządzi! :)

ps: no pewnie co poniektórzy by Ci powiedzieli,żebyś zróżnicował krechę na tym gościu wyżej, ale ja Ci tego nie powiem:D

pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

Dzięki ludzie.

Jakoś tak tradycyjnie się zrobiło ostatnio

skan29112007arh7.jpg

Napisano

IMO tradycyjny nie znaczy gorszy ;) ba bardzo mi się podobają Twoje szkicorki ;]. . . Szczególnie ten z mieczykiem ;)...

//Pozdr.

Napisano

Ołówęcie rządzą !! niezłe ! jestem ciekawy jak je wypaćkasz w kolorku ( mam nadzieje :) Pzdr

Napisano

kurde gdzie dorwałeś taki zeszyt czysty z ta spiralą szukałem u mnie nigdzie nie ma może to przez to ze mieszkam poza europom XDD nie no ołóweczki rox

Napisano
  • Autor

shaggi - kupilem w excellent office, na allegro są fajniejsze :)

skan30112007aac2.jpg

skana30112007api0.jpg

kurde straszna ziarnistość wychodzi mi na skanach, za duza czułość skanera? :/

Napisano
  • Autor

plustek opticpro st64+, ustawienia standardowe, skanuje w 200dpi, kontast podkręcam w PShopie.

Napisano

skanuj min 300 'dpi' a najlepiej 800 'dpi' w kolorze lub w skali szarości ale poszukaj opcji 48bit kolor lub 16bit w szarościach. To pomaga, bardzo. Ten skaner ma SilverFast'a postaraj się także tego softu używać do skanowania, polecam.

Napisano

ale szkice, ładnie łapiesz anatomie i to z charakterem, gdzie nie gdzie jest coś nie tak ale widać że to celowe, kreska rządzi i do tego te niedokończenia ciekawe, podziwiam, aż mnie wzięło na szkicowanie ;]

Napisano

Super szkice!

Pierwszy bym zrobił w DP, przerobił w jednym miescu i zatytułował pracę "If anyone will call me CAMELTOE again..."

Napisano

patrze, patrze patrze....... i patrze... i napatrzeć sie nie mogę... świetne rysuneczki :)

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich w nowym roku :)

Na dzieńdobry roboty się namnożyło że hoho.

Wrzucam wip z ilustracji do pewnego projektu RPG, wszelkie uwagi niezmiernie cenne :)

wipmusketman1ux0.jpg

Napisano

Nieźle

ręce, głowa, ok

ale wydaje mi sie że proporcje siadają, koleś ma za małą klatę

albo nogi są ciut za długie

powodzenia

Napisano

hmm rzeczywiscie anatomia kuleje troszke choc postac ladnie namalowana

Napisano

He, faktycznie ma taką minę jak Bruce ;] jednak sama postać kojarzy mi się z niejakim Balthierem ;P Anatomia jak pisał Mr.Pank, siada coś z klatą, może przez to że koleś chyba miał stać tak luźno lekko zgarbiony, jak mniemam. Można by mu korpus trochę wydłużyć albo nóżki skrócić ;]

Napisano
  • Autor

Poprawiłem troszkę okolice prawego barku, z klatą bede kombinował przy finiszu., tera kolor. Pomagać pany bo termin goni...

wipmusketman3xy9.jpg

Napisano
  • Autor

janko - true, true, zastosuję się. z pukawką moze byc problem :/

powróce do pracki jeszcze dziś...

zmiana tematu, ilustracje tuszem & piórkiem, pięcioksiąg TH White'a, świat Królów Artków, Lancelotów i Ginevrów ;) Ilustracje na fronty leżą w rękach Tomka Marońskiego.

page1ru1.jpg

page2py1.jpg

page3dr0.jpg

pozdr.

Napisano

No no, człowieku świetna krecha i balans biel/czerń, robota pierwsza klasa, do tego dobre narzędzie, nawiązuje z lekka do średniowiecznych rycin ;]

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopaki, bedzie tego duużo więcej :)

Tymczasem wrzucam ilustrację w digitalu, niby koniec, ale klient jeszcze chce coś pokombinować, wiec możliwe że jeszcze coś będe zmieniał.

pozdr.

wipmusketman6dx0.jpg

Napisano

Czy te "ozdobniki" są konieczną bo jak dla mnie to szpecą całość ilustracji. Jeżeli już to może je zrobić nieco bardziej delikatne.

Napisano
  • Autor

Kostek- raczej zostaną ;)

Kolejna, 4ta ilustracja do III tomu, złożenie ciała dziewicy po upuszczeniu krwi do magicznej łodzi :)

page4ic5.jpg

Napisano
  • Autor

Ok, finito, klient zaakceptował. Pare rzeczy zrobiłbym inaczej, ale wiadomo jak to jest z komercją ;)

wipmusketmanfin850oo4.jpg

Napisano

Czarnobiala ilustracja piekna - mogles troszke odchylic jej glowe do tylu zeby dac wyraz jej omdlenia oraz przymknac oczy (np. do polowy). Konkwistador juz troche gorzej - mysle, ze powinienes jeszcze cofnac drugi plan, mocniej uderzyc ciemnymi tonami i sprawic, aby kolory byly mniej lokalne. Przyteksturowac by tez nie zaszkodzilo tu i tam (np. poklad). Jest tu tez pole do popisu w roznicowaniu materialow, szczegolnie krawedzi (metal - krawedz ostra, sukno - krawedz miekka). Deski sugeruja, ze horyzont jest wyzej niz w rzeczywistosci. Skoro juz wziales pieniadze i jestes zmeczony dawaj nastepne =) Acha jeszcze cien za malo ciemny :] pzdr.

Napisano
  • Autor

mant-raz, poszło w świat, więc jade dalej

nie wiem czy to juz koniec czy jeszcze słubać, na 102#ChOW.

plaguedoctor950ow9.jpg

Napisano

fajne kolorki i swiatło, orazu mi się skojażyło z Rembrandtem

Napisano
  • Autor

szybki matte - dla sportu i przypomnienia tematu.

bazamatte850er7.jpg

i plate: (centrum Wawy, kros Marszałkowskiej i Alej, fotka ze stocku free).

bazaplate850ey9.jpg

Napisano

102#ChOW. bym już zostawił, ewentualnie wyciągniętą rękę trochę wyostrzył, ale materiał wykroiłeś świetnie i kolory też dają radę ;]

Mate mocne, mi się tam podoba, z tym niebem ma fajny klimat, szkoda trochę że te rondo zasłoniłeś bo coś fajnego można było tam zrobić, i cienie na pierwszym planie idą nie w tym kierunku ;P ogólnie miłe ;]

Napisano
  • Autor

Ciąg dalszy ilustracji do Królów Arturów, finisz (chyba) do tomu III, i pierwszy w fazie wip do tomu I.

pozdr.

page5jd9.jpg

page1asizeyc6.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności