Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

janko - nie wiem czy bombiastego, bo mam z tym czas do jutra (czyli wydziargać co sie da dziś wieczorem). Odcieli mi net w domu...

• Odpowiedzi 391
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No i w ogóle skąd Ci Mayk przychodzą takie pomysły do głowy? Patrzeysz się na jakąś starą zdezelowaną , rozkładająca się budę od Łady na swoim osiedlu i myślisz- o! krztałt maski idealny do włosów gościa z mieczem ?:D

niezgorszy skill żes sobie wyrobił, nie ma się co czepiać, jest swietnie i światełko ołóweczka rządzi! :)

ps: no pewnie co poniektórzy by Ci powiedzieli,żebyś zróżnicował krechę na tym gościu wyżej, ale ja Ci tego nie powiem:D

pozdrawiam:)

Napisano

kurde gdzie dorwałeś taki zeszyt czysty z ta spiralą szukałem u mnie nigdzie nie ma może to przez to ze mieszkam poza europom XDD nie no ołóweczki rox

Napisano

shaggi - kupilem w excellent office, na allegro są fajniejsze :)

skan30112007aac2.jpg

skana30112007api0.jpg

kurde straszna ziarnistość wychodzi mi na skanach, za duza czułość skanera? :/

Napisano

skanuj min 300 'dpi' a najlepiej 800 'dpi' w kolorze lub w skali szarości ale poszukaj opcji 48bit kolor lub 16bit w szarościach. To pomaga, bardzo. Ten skaner ma SilverFast'a postaraj się także tego softu używać do skanowania, polecam.

Napisano

ale szkice, ładnie łapiesz anatomie i to z charakterem, gdzie nie gdzie jest coś nie tak ale widać że to celowe, kreska rządzi i do tego te niedokończenia ciekawe, podziwiam, aż mnie wzięło na szkicowanie ;]

Napisano

Witam wszystkich w nowym roku :)

Na dzieńdobry roboty się namnożyło że hoho.

Wrzucam wip z ilustracji do pewnego projektu RPG, wszelkie uwagi niezmiernie cenne :)

wipmusketman1ux0.jpg

Napisano

He, faktycznie ma taką minę jak Bruce ;] jednak sama postać kojarzy mi się z niejakim Balthierem ;P Anatomia jak pisał Mr.Pank, siada coś z klatą, może przez to że koleś chyba miał stać tak luźno lekko zgarbiony, jak mniemam. Można by mu korpus trochę wydłużyć albo nóżki skrócić ;]

Napisano

Poprawiłem troszkę okolice prawego barku, z klatą bede kombinował przy finiszu., tera kolor. Pomagać pany bo termin goni...

wipmusketman3xy9.jpg

Napisano

janko - true, true, zastosuję się. z pukawką moze byc problem :/

powróce do pracki jeszcze dziś...

zmiana tematu, ilustracje tuszem & piórkiem, pięcioksiąg TH White'a, świat Królów Artków, Lancelotów i Ginevrów ;) Ilustracje na fronty leżą w rękach Tomka Marońskiego.

page1ru1.jpg

page2py1.jpg

page3dr0.jpg

pozdr.

Napisano

Dzięki chłopaki, bedzie tego duużo więcej :)

Tymczasem wrzucam ilustrację w digitalu, niby koniec, ale klient jeszcze chce coś pokombinować, wiec możliwe że jeszcze coś będe zmieniał.

pozdr.

wipmusketman6dx0.jpg

Napisano

Kostek- raczej zostaną ;)

Kolejna, 4ta ilustracja do III tomu, złożenie ciała dziewicy po upuszczeniu krwi do magicznej łodzi :)

page4ic5.jpg

Napisano

Czarnobiala ilustracja piekna - mogles troszke odchylic jej glowe do tylu zeby dac wyraz jej omdlenia oraz przymknac oczy (np. do polowy). Konkwistador juz troche gorzej - mysle, ze powinienes jeszcze cofnac drugi plan, mocniej uderzyc ciemnymi tonami i sprawic, aby kolory byly mniej lokalne. Przyteksturowac by tez nie zaszkodzilo tu i tam (np. poklad). Jest tu tez pole do popisu w roznicowaniu materialow, szczegolnie krawedzi (metal - krawedz ostra, sukno - krawedz miekka). Deski sugeruja, ze horyzont jest wyzej niz w rzeczywistosci. Skoro juz wziales pieniadze i jestes zmeczony dawaj nastepne =) Acha jeszcze cien za malo ciemny :] pzdr.

Napisano

szybki matte - dla sportu i przypomnienia tematu.

bazamatte850er7.jpg

i plate: (centrum Wawy, kros Marszałkowskiej i Alej, fotka ze stocku free).

bazaplate850ey9.jpg

Napisano

102#ChOW. bym już zostawił, ewentualnie wyciągniętą rękę trochę wyostrzył, ale materiał wykroiłeś świetnie i kolory też dają radę ;]

Mate mocne, mi się tam podoba, z tym niebem ma fajny klimat, szkoda trochę że te rondo zasłoniłeś bo coś fajnego można było tam zrobić, i cienie na pierwszym planie idą nie w tym kierunku ;P ogólnie miłe ;]

Napisano

Ciąg dalszy ilustracji do Królów Arturów, finisz (chyba) do tomu III, i pierwszy w fazie wip do tomu I.

pozdr.

page5jd9.jpg

page1asizeyc6.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności