Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam i ja wstawiam pierwsze moje prace w maxwell. dopiero zaczynam robic w maxwell wiec nie smiejcie sie to tyle poniżej fotki.

dzbanek0yu.th.jpgalufa2uy.th.jpg

• Odpowiedzi 150
  • Wyświetleń 13,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

-Rox-No renderek drugi niczego sobie :) a w pierwszym ciecz troszke mi sie nie podoba a dzbanek jakies te scianki ma za grube ;)

Pozdr !

Napisano

No super tylko ze na dual xeon 24H do tego test to naprawde :/ Poczekam jak bedzie szybszy :p

Napisano

xeav: made in pologne? po jakiemu to jest? :]

fajny marker

Amok: jaki sampling level osiagnales?

Napisano
  • Autor

-RoX-: całkiem dobrze jak na początki

Amok: bardzo fajnie!

Chalek: wiem, powinno być fabrique en pologne :} języki mi się po....y :]

Napisano

hej chlopaki! To już ktorys z kolei temat na forum dotyczacy testow maxwella i nurtują mnie pytania: po co? dlaczego? w czym jest lepszy od np. vraya itd.?

Napisano

no nie powiedział bym że aż 3x a pozatym po jakichś 10 min mam piękny podgląd a w vrayu czekam 4 godziny aby okazało się że jednak coś jest nei tak;] chyba lepiej skończyć dyskusje pt dlaczego maxwell a zacząć oceniać pracki

Napisano

za bardzo stawiacie na maxwella, on za was dobrych obrazkow nie zrobi, przedewzsystkim troche baerdziej sie do materialw przykladajcie :)

pozdro

Napisano

xeav use photoshop!!

lampe0vv2.jpg

lampe0vv.jpg

lampe0vv3.jpg

edit:

lepsze zblurowane od takiego ziarna

Napisano
  • Autor

wszystko ładnie gdyby nie tracić na ostrości. Mam nadzieję, że nowy maxwell będzie poozwalał na dodanie przynajmniej 3 sampli.:

Napisano
  • Autor

chodzi mi o to, że w tym samym czasie będę mógł uzyskać o np. 3 samlple więcej (powyżej dziesiątki)

Napisano
  • Autor

DVD Playery

dvdplayerxeav2bx.th.jpg

untitled27rb.jpg

sample : 14

renderer: 1.2

soft: maya 7

Napisano

nie ma źle, popracuj nad modelami bo mi sie na testy wrzucac proste obiekty znudziło(...) no i to złoto nie pasuje :P

Napisano
  • Autor

thx chveti

tu kolejne rendery.

wiem, wiem ziarno :[

untitled27rb.jpg

horloge4ju.th.jpg

schody5hf.th.jpg

untitled27rb.jpg

Napisano

Pytanko odnośnie maxwell rendera - jest on moze dostepny w wersji do Lightwave'a ? :D bo puki nie opanuję mayi to bym go sobie obczajał powoli...

Napisano

Witam.

To ja też coś wrzuce :-)

Mój pierwszy render a w drugim skopałem zupełnie dof ale może jak bym poczekał dłużej to może by to jakoś wyglądało ;-)

Napisano
  • Autor

test nowego maxwella

wersja oryg.

mxcldefault8lh.th.jpg

tuning.

11115rw.th.jpg

time: 31 min

SampleLevel: 7.5

Napisano

tak cieńko?

zanim mi system padł (nocka zarwana). Nie z winy tego maxrzęcha.

loc22kx.th.jpg

ok. 15 min.

fl19ny.th.jpg

ok. 10 min. i ok. 0,5 mln poly

Napisano

Końcowe renderki zaczynają mi się podobać ale w większości jest straszne ziarno precież aby uzyskać efekt wizualności nie potrzeba tyle ziarna pchać,nie jestem asem graficznym ale jak dla mnie ziarno które zauważam nie tylko w niektórych renderach przeraża mnie w jaki sposób to widzicie.Prosiłbym o odpisanie bo może się mylę i ja na to źle patrzę ?

Ps: tyczy to się renderów nie tylko z tego działu

Napisano

Czasem ziarno nadaje pracy tego czegoś. :)

Jeśli chodzi o maxwella, to całkowite pozbycie się ziarna bywa czasochłonne. W nowej wersji już mniej niż w poprzednich, ale jednak.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności