-RoX- Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Witam i ja wstawiam pierwsze moje prace w maxwell. dopiero zaczynam robic w maxwell wiec nie smiejcie sie to tyle poniżej fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 -Rox-No renderek drugi niczego sobie :) a w pierwszym ciecz troszke mi sie nie podoba a dzbanek jakies te scianki ma za grube ;) Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 maxwell test , czas 24 h chyba , na dulal xeon mozna sie zniechecic do niego niestety:( tu oginal http://www.biosfera.pl/fotki/galeria.jpg ale jak komputery będą 10 razy szybsze mozna się będzie przestawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 To się nazywa test... IMO odrobinkę zbyt mocne światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 No super tylko ze na dual xeon 24H do tego test to naprawde :/ Poczekam jak bedzie szybszy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Amok- ladne przepalenie:] do maxwella to jedynie quad opteron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 nom to jest test ;) a nie te smieszne rendery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 xeav: made in pologne? po jakiemu to jest? :] fajny marker Amok: jaki sampling level osiagnales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 chyba doszło do 19stki , na poprzedniej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 -RoX-: całkiem dobrze jak na początki Amok: bardzo fajnie! Chalek: wiem, powinno być fabrique en pologne :} języki mi się po....y :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 hej chlopaki! To już ktorys z kolei temat na forum dotyczacy testow maxwella i nurtują mnie pytania: po co? dlaczego? w czym jest lepszy od np. vraya itd.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Jest bardziej poprawny fizycznie od dotychczasowych rendererów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 pozatym jest wygodniejszy i łatwiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 I renderuje jedynie 3 x wolniej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 no nie powiedział bym że aż 3x a pozatym po jakichś 10 min mam piękny podgląd a w vrayu czekam 4 godziny aby okazało się że jednak coś jest nei tak;] chyba lepiej skończyć dyskusje pt dlaczego maxwell a zacząć oceniać pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Listopad 2005 Autor Share Napisano 14 Listopad 2005 render nie najlepszy ale wrzucam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 Rzeczywiście nienajlepszy... Wygląda jak jakiś tani renderer :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Listopad 2005 Autor Share Napisano 15 Listopad 2005 girandole :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 pozwól maxwellowi pocwiczyc i daj mu wiecej czasu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 za bardzo stawiacie na maxwella, on za was dobrych obrazkow nie zrobi, przedewzsystkim troche baerdziej sie do materialw przykladajcie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 xeav use photoshop!! edit: lepsze zblurowane od takiego ziarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 nie bo robią sie blurowate :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 tak wlasnie wyglada przesadzenie z noise reduction :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 szczerze mówiąc, bardziej podobaja mi się oryginał xeav'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 wszystko ładnie gdyby nie tracić na ostrości. Mam nadzieję, że nowy maxwell będzie poozwalał na dodanie przynajmniej 3 sampli.: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 a kiedy wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 .za 6 dni!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 a po co ty chcesz dodawac sample :| ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 chodzi mi o to, że w tym samym czasie będę mógł uzyskać o np. 3 samlple więcej (powyżej dziesiątki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 a tu oryginał w vrayu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 nie podoba mi sie ten czajnik :) ale ogolnie b.fajjnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 fajny pomysł z tym UI :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 coś się stało że się ze... ...psuło i obrazki się nie ładują :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Listopad 2005 Autor Share Napisano 17 Listopad 2005 u mnie na ff działa, podaję direct linki http://img84.imageshack.us/img84/3558/cutter2qz.jpg http://img84.imageshack.us/img84/2492/menu7gp.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansLeSavoir Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Ten pomysł z UI świetny. Coraz bardziej się mi ten maxwell podoba : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 xeav prosze dawaj mniejsze ziarno a nie 30min renderki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 DVD Playery sample : 14 renderer: 1.2 soft: maya 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 nie ma źle, popracuj nad modelami bo mi sie na testy wrzucac proste obiekty znudziło(...) no i to złoto nie pasuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 26 Listopad 2005 Autor Share Napisano 26 Listopad 2005 thx chveti tu kolejne rendery. wiem, wiem ziarno :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 Shaderki w zegarku leżą... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość evolved Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Pytanko odnośnie maxwell rendera - jest on moze dostepny w wersji do Lightwave'a ? :D bo puki nie opanuję mayi to bym go sobie obczajał powoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 27 Listopad 2005 Autor Share Napisano 27 Listopad 2005 jest dla lightwave [więcej] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 Witam. To ja też coś wrzuce :-) Mój pierwszy render a w drugim skopałem zupełnie dof ale może jak bym poczekał dłużej to może by to jakoś wyglądało ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 fajne materiały, renderki też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansLeSavoir Napisano 3 Grudzień 2005 Share Napisano 3 Grudzień 2005 świetne scenki naprawdę prawie fotorealistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 test nowego maxwella wersja oryg. tuning. time: 31 min SampleLevel: 7.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 tak cieńko? zanim mi system padł (nocka zarwana). Nie z winy tego maxrzęcha. ok. 15 min. ok. 10 min. i ok. 0,5 mln poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 tego nowego maxwella tez trzeba w studio uzywac :/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Końcowe renderki zaczynają mi się podobać ale w większości jest straszne ziarno precież aby uzyskać efekt wizualności nie potrzeba tyle ziarna pchać,nie jestem asem graficznym ale jak dla mnie ziarno które zauważam nie tylko w niektórych renderach przeraża mnie w jaki sposób to widzicie.Prosiłbym o odpisanie bo może się mylę i ja na to źle patrzę ? Ps: tyczy to się renderów nie tylko z tego działu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Czasem ziarno nadaje pracy tego czegoś. :) Jeśli chodzi o maxwella, to całkowite pozbycie się ziarna bywa czasochłonne. W nowej wersji już mniej niż w poprzednich, ale jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi