Napisano 12 Listopad 200519 l Wow szybki jestes jak od wczoraj tyle wymodelowałes ! Jak narazie bardzo fajnie !
Napisano 12 Listopad 200519 l hyhy chcialem byc pierwszy jestem drugi .. hmy kolejna Twoja ładna i czysta praca :D dlamnie cacy ..czekam na reszte :D i jeszcze jedno mam zastrzezenie co do tego progu, nie powinien on byc w 1 kawalQ ?? mam nadzieje ze domyślicie sie o co mi chodzi
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor próg jest dzielony, masz tu fotke http://home.arcor.de/paddiiiii2/bilder%208.5.03%20004.jpg
Napisano 12 Listopad 200519 l kurde nie wiem jak to tak szybko wymodelowales...kurde bardzo mi sie podoba...a ja ciagle w tym 2d tylko trza sie przelamac:D
Napisano 12 Listopad 200519 l UUU ładnie i to drugi dzień dopiero?? A ile godzin?? ;> Który to twój model??
Napisano 12 Listopad 200519 l ladny model. generalnie rto chcialem poslodzic ale to tak gi na mnie dziala :> bo bledy sa, np dzielenie miedzy drzwiami na gorze
Napisano 12 Listopad 200519 l modeling GiT i do tego tak szybko! respect:] ale wybor samochodu... nosisz dresy?
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor Bubu - nie wiem dokładnie ile godzin wczoraj pół dnia i dzisiaj kilka godzinek, a w maxie robie coś około roku więc kilka modeli już zrobiłem :D Dareg - nie nosze dresów heh ale samochód mi sie podoba Mały upik (BSS):
Napisano 12 Listopad 200519 l noo juz mówiłem że ładna felunda ...ale mówie to jeszcze raz :D ....takie troche wczesne pytanko: bedzie lakierek czy komp nie da rady ?? :>
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor kome - na tych drzwiach jest bug bo extrude nie jest jeszcze dokończone niedługo to naprawie :) Litman - no nie wiem zobaczy sie
Napisano 13 Listopad 200519 l no no ładnie ;) Trzymam kciuki za modelik, sam chcialem robić e36 jako pierwszy samochod (jak bym sie keidys zdecydował). Jeżdżę taką trojeczką tylko że sedanem, szkoda ze robisz coupete (czy to compact?) :) Jak by byly jakies detale potrzebne to sluze fotkami (jak Ci bedzie coś potrzebne to zrobię ;) ) Już na koniec prosze w czarnym lakierku i z dedykowaną rejestracją 'HUBI' to wyląduje u mnie na pulpicie :) Tylko dlaczego nie sedan ;(
Napisano 13 Listopad 200519 l Autor Hubi - to jest compact, na początku robiłem sedana ale znalazłem lepsze plany i robie compacta :D hehe a z tym lakierem zobacze na końcu no i mały update (przednia szyba i początki tyłu):
Napisano 13 Listopad 200519 l fajnie Ci to wychodzi :D ja się mecze jużod hohoh ze swoją bryką :-/ i tak mi nie wychodzi . no czekam na update :) P.S. wnetrze bedziesz robił :>?
Napisano 13 Listopad 200519 l jestes bardzo szybki, nigdy nie widziałem żeby ktoś tak szybko modelował ;].
Napisano 13 Listopad 200519 l Autor ajw - nie bede robił środka bo mam za slabego kompa mentaller - a tam wcale tak szybko nie jest :D
Napisano 13 Listopad 200519 l heheh ach ta skromnosc :D ..jestes moim idolem :D :) ....jak to czyściutko jest robione , tez bym tak chcial ....czekam na dupcie tego cacka ...
Napisano 14 Listopad 200519 l Autor No i tył zrobiony: ps. zmniejszyłem wartość smootha bo komp już nie dawał rady :D
Napisano 14 Listopad 200519 l Siatka troche dziwnie się układa... szczególnie na bocznych szybach, ale może być... fajnie fajnie pozdrawiam ;)
Napisano 14 Listopad 200519 l omg jest i dupcia :D ..perfect ...dorob te rozne bajery .. a pozniej, mam nadzieje ze uda Ci sie renderek zrobic :D ludzie co tak malo komentow :/
Napisano 14 Listopad 200519 l no nareszcie update :) no no no ładnie, ładnie chyba wezme u Ciebie jakies korki bo mi ta moja maszyna jakos znowu nie wychodzi :-/. Powodzenia i czekam na następny update.
Napisano 15 Listopad 200519 l Autor Ardeni - rendery z lakierem bedą na końcu bo nie za bardzo umiem renderować no i jak sie zaczne bawić renderem to mi sie modelować odechce :D Światło zrobione, jakoś dziwnie ta krawędź po lewej stronie wyszła na renderze w rzeczywistości jest ostrzejsza
Napisano 15 Listopad 200519 l ejjj no weś zrób coś źle [nierówno itp] bo to już nudne się robi jak zawesze mam pisać, że jest gites ;-) heheh no powodzenia i czekam na koniec :-)
Napisano 15 Listopad 200519 l ojojoooj!!! tak ładnie szło a światełka skopałeś ;( Lampy w srodku są całkowicie okrągłe i te "szkla z odbłyśnikami za kloszami głównymi" są pod kątem prostym do ziemi. masz tu fotke samej lampy: a w starszych modelach (tak jak u mnie) do swiatel mijania są jeszcze w srodku soczewki (tam w tym zewnętrznym odbłyśniku) tak jak tu na zdjęciu: Kierunkowskaz jeszcze ujdzie bo wnętrza i tak z reguły nie widać bo jest za szkłem takim 'kwadracikowym' :) Pozdrawiam i czekam na kolejne updaty ;)
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor No rzeczywiście Hubi skopałem te światła, ale nie miałem takich referków jak ty mi dałeś, wzorowałem sie głownie na tym http://www.smcars.net/forums/index.php?topic=18951.0 Postaram sie to naprawić :D
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor Poprawiłem światło nie wiem czy dobrze, ale narazie takie zostaną
Napisano 16 Listopad 200519 l no no :) ... widze jakies anomali na szybach ...czekam na wyjasnienia :D hyhy :]
Napisano 17 Listopad 200519 l Autor Litman - te "anomalia" to wina oświetlenia Lusterko (odbiega troche od oryginału):
Napisano 17 Listopad 200519 l to ja jeszcze tyko troszeczke sie czepne do swiatełek ;) Jest już dużo lepiej jeszcze tylko poweim ze te "kółka" w środku u ciebie za bardzo "leżą" tzn są pochylone, a powinny być prostopadle do ziemi :) Chyba ze to tylko takie zludzenie i wina rendera. Po za tym bedzie ok.
Napisano 18 Listopad 200519 l Autor Mi sie wydaje że to przednie światło jest już dobre Tylne światło i gril gotowe :D:
Napisano 18 Listopad 200519 l W lewym gornym "rogu" tylnego swiatla dzieje sie cos niedobrego... Ogolnie fura full wypas :)
Napisano 18 Listopad 200519 l Szybko ci to idzie i jest to bardzo dobze wykonane dla mnie super!!! A tak właściwe długo interesujesz grafiką??
Napisano 18 Listopad 200519 l Autor No jutro poprawie te błedy, a grafiką interesuje sie ponad rok na początku bawiłem sie amapi, a potem "przesiadłem" sie na maxa
Napisano 18 Listopad 200519 l no to do tych powyższych dozuce tylko że tych łopatek w nerkach (potocznie zwanych grilem ;) ) jest wiecej. U ciebie widze chyb a tylko okolo 5 a powinno byc conajmniej 9 :) fotka grila z nowszego modelu e36: A ogolnie to jak najbardziej oki ;) Żeby nie bylo że tylko bledy wytykam bo i tak całość mi sie bardzo podoba!
Napisano 19 Listopad 200519 l Autor Hubi po to jest forum żeby powiedzieć co poprawić albo co jest źle ;) heh no i poprawiłem tego grilla, a tylne światło poprawie później
Napisano 19 Listopad 200519 l no piknie piknie :D ..poprawiaj te szczeliny ...i tak z ciekawosci zapytam, kiedy doczekamy sie lakierku ?? :>
Napisano 25 Listopad 200519 l Autor hehe nie porzuciłem, tylko mi sie jakoś nie chciało robić, ale zmobilizowałem się i zrobiłem klamke :D
Napisano 25 Listopad 200519 l szkoda ze jej nie zje***** :D hehe byloby do czego sie przyczepic :D , a nie ciegle piszemy ze jest super itp :D , jedyne co moge powiedziec to : super :D , kiedy skonczysz model ?? :>
Napisano 25 Listopad 200519 l odnośnie modelowania, to mam małe pytanie - to jest meshsmooth (interations 2), tak? co do bugów to narazie ich nie wiadać, dlatego czekam na lakier ;]
Napisano 25 Listopad 200519 l Autor Litman - nie wiem kiedy skończe kilka detali jeszcze zostało :D mentaller - to jest turbosmooth interations 2 ale na renderach bedzie 1 :)