smart Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 Witam Zeszło mi sie z tym oto pysiem ...:))) Ale wykonczylem misia i pomalowałem, akwarelkami z domieszką akrylu białego. Dajcie znać jak wam się podoba:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 no no twarzyczke to ma wyczesana :D piekna robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 zdjecia robil smart :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 Piękna praca :D jak to jest zrobione? To odlew z brązu? Wygląda ekstra :D edit -> szkoda że z tego normalmapy nie da rady zrobić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 figurka jest zrobiona z masy plastycznej, wczesniej wyglądał tak : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15788&highlight=weszyciel wiec postanowilem wykonczyc:) Ziomuś - dzieki za pomoc przy linkach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 a można twarz z bliska poprosić? bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 prosze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 klasa:) staranna robota! Nie wiem jeszcze co powiedzieć, ale naprawde sie podoba- nic konstruktywnego nie wymyślę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 świetne i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 :) następny to już będzie naprawdę jakiś misio albo aniołek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 no piknie to wygląda - na prawdę kawał dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 Giorgione dzieki za uznanie :D i widok z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 słodziutki. daj mu na imie Pikuś. Barzdo ladny. wydaje sie byc dobrze zmapowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 nice robota ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 30 Listopad 2005 Autor Share Napisano 30 Listopad 2005 :) Pierzak-wabi sie... "WĘSZYCIEL" :D Klicek-doceniam to ze ci sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 smellybuga czuć w tej pracy :] szczególnie fajnie wyszły okolice ogona i nóg. Czuje się mięśnie pod spodem (choć czy to jest anatomicznie to nie mam zielonego pojęcia ;) ). co do farb to akwarela wyszła pewnie na zębach (czyli nieciekawie). W sklepach modelarskich są olejne HUMROLe po 4,50 za kolor. Tu maxymalnie 3-4 kolory by trzeba było wykorzystać (czarny, czerwony, biały w sumie ew. mała domieszka zielonego podgniłego jakiegoś). Mówisz, że akwarelka z akrylówką ? A glina tego nie chłonęła jak głupia ? Mam pytanie odnośnie samej techniki tworzenia zmarszczek i faktury skóry. EFAPLAST przecież szybko wysycha, nawet jak trochę zaschnie już to ściągając nawet małymi narzędziami nadmiary gliny odpadają całe jej płaty albo ciągnie się większy obszar niż się chciało usunąć. Jak to zrobiłeś ? Pokaż narzędzia :D pozdrawiam świetnie, że przy tym dalej siedzisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Naprawde kawał dobrej roboty. Chyle moje skromne czoło :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 świetna praca naprawde super.. przez moment myslalem ze to zb :) , bardzo fajnie ze dotykasz tradycyjnych technik.. naprawde respect... sam nie wiem jak chwalic nie pozostaje mi nic innego jak czekac na nastepne;) do rekomendacji jak nic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timon221 Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 masakra! dla mnie nieosiagalne ale widac kto ma klase:-) uklony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 Robi niesamowite wrażenei ,jak dla mnei miód(pitny) Połocznie tuowia dinozaura z łbem ,eeee...goblina? nadaje mu trochę śmieszny wygląd,nawet nie moge nazwać tego groteską. Oczywiscie nie śmiał bym sie gdybym zobaczył tego miłego pana przed sobą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 hm jak zwykle slicznie chciałbym mieć na szafce takiego z brązu odlanego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Całkiem niezłe, ale te zęby i oczy, chyba troszkę nie wyszły z tym malowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Leru-nie :) , glina nie chłonęła jak głupia, bo pokryłem całą figurkę przed malowaniem unigruntem takim lakierem (2 warstwy) i dodawałem zawsze do akwareli troche akrylówki białej, wychodzi taniej bo po prostu biorę sobie akwarela jako pigment dodaje akrylu i mam kolor.Co do malowania, to w ogóle idealnym rozwiązaniem byłby aerograf w tym przypadku. narzędzia przy następnej figurce pokaże,już mam postępu przy niej około 25% na moje i 10% na mojego ojca oko ;) Pytanie: Mam pytanie odnośnie samej techniki tworzenia zmarszczek i faktury skóry. EFAPLAST przecież szybko wysycha, nawet jak trochę zaschnie już to ściągając nawet małymi narzędziami nadmiary gliny odpadają całe jej płaty albo ciągnie się większy obszar niż się chciało usunąć. Jak to zrobiłeś ? Odpowiedź: Z tym problemem spotkałem sie takze na samym początku dłubania, rozwiązałem maczając palce w wodzie podczas wstępnego modelowania pozy postaci i wykorzystania pewnego systemu produkowania zmarszczek.A mianoiwicie; wykorzystania szczoteczki sporządzonej ze zwoju cienkiego drutu stalowego, która się nie odkształaca podczas pracy.Tą szczoteczką pracowałem już na wyschniętej glinie nie używałem wody, suchego średnio twardegopędzla do wymiatania kurzu po czym gdy juz skożczyłem prace ze szczoteczką wziąłem pędzel miękki maczałem go lekko (bardzo oszczędnie) w wodzie i wygładzałem zmarszczki. Shalivan, Sith_lord, Timon221, Salvator - Staram się jak moge:) Paul_PL - potworek rubaszny miał być :P Kuba - Tak, tu się bije w pierś, będzie to poprawione:) było juz chyba ciemno jak malowałem i przegapiłem:P Oczy ne były malowane,są zrobione z główki od szpilki :| Pozdrawiam. Już niedługo następna dłubanka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 achaaaa :) to na sucho już. Ciekawie ciekawie, duży plus za wytrwałość podczas tworzenia :) powodzenia z kolejną dłubanką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2005 Dziękuje przyda się:) a tak,mam nadzieje bedzie wyglądała: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 wypasik - patrzeć i podziwiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Naprawde swietny model. Zawsze podziwiam jak ktos potrafi metodami tradycyjnymi tworzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2005 Death Metal - dzięki General Straw - :) innych metod niz tradycyjne nie stosuje na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Stary ten watek, ale zaczalem przegladac to co mnie ominelo z Twojej tworczosci i trafilem tutaj;) Zajebiste. Musisz koniecznie przyniesc i postawic na wystawce, obok Clouda, Yuny i Behemuta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Super!......trochę podobny do mojego wściekłego kotka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi