Napisano 20 Lipiec 200321 l Hehe, w związku z moim problemem z kompem... (wiem, wiem... - znowu ;-) i wyrenderowaniem kompletnych scen znowu zacząłem się bawic w modelowanie... tym razem człowieka... bez bprintsów... Troszkę lookałem na zdjątka, troszkę na siebie... i tak jakoś idzie... wszelkie uwagi mile widziane :-)
Napisano 20 Lipiec 200321 l hehehe... spoko narazie, co do modelu nie lepiej bylo by najpierw glowe :) spox twoj wybor, ok... tylko dlaczego on cale popoludnie na silowni spedza?? :D:D:D;)
Napisano 20 Lipiec 200321 l hmmm cos mi nie pasuje....zobacz na jego lapy...sa strasznie wielkie...a klata i brzuch?? strasznie mala....zrob cos z tym pzodr
Napisano 20 Lipiec 200321 l troche za duze bary w stosunku do klaty ;) po za tym nie mam zastrzerzen :P pozdrawiam
Napisano 21 Lipiec 200321 l skoro zerkales na siebie to ile ty brachu cwiczysz? :|:|:| od kiedy zaczalem zajmowac sie maxem to tylko brzuszek mi sie powiekszyl.... :]:]:]
Napisano 21 Lipiec 200321 l a żeberka?? Mięśnie brzuha zaczynają sie troszke pod klatą. No chyba ze to zawodowy koksiaż, ale wtedy większa klata
Napisano 23 Lipiec 200321 l Renderer - oczywiście brazil... bez bajerkoow!! A co do mięsni brzucha... hmm... u mnie się zaczynają właśnie tam!! Nie wiem jak u innych, na zdjątkach też tak jest! Ale bary rzeczywiście do poprawienia - tak tesh myślałem, ze są za duże, dzięki!
Napisano 24 Lipiec 200321 l miesnie na brzuchu i po bokach wygladaja jak przyklejone do skory. troche bardziej miekko to powinno sie robic. pamietaj ze to baza sa wlasnie miesnie a skora je przykrywa a nie odwrotnie. Ja bym radzil pobawic sie bardziej SoftSelection. Aha i wyprostuj go bo sie troche garbi. :)
Napisano 24 Lipiec 200321 l o tym mówiłem Przerwa między klatą a mięśniami brzucha. No chyba że ostry kulturyścioch z ciebie ale raczej każdy to ma. Przynajmniej w luzniej pozycji. W pozycji w ktorej prężysz brzuch i sie zginasz to mągą wyjść wyżej :)
Napisano 24 Lipiec 200321 l Niom, trzeba bedzie poprawic... moze w weekendzik... na razie jeszcze jutro do roboty i bede mial upragnione 2 dni odpoczynku... Ufff....
Napisano 25 Lipiec 200321 l Szkola , szkola, jeszcze miesiac i znowu koszmar z ulicy kielczowskiej we wrocku (MASAKRA) sie rozpocznie... :(
Napisano 25 Lipiec 200321 l Szkola , szkola, jeszcze miesiac i znowu koszmar z ulicy kielczowskiej we wrocku (MASAKRA) sie rozpocznie... :( ach ... jusz sie nie moge doczekac az znowu bede [nauka] a pozniej za rok prawie: [uczeń] (konec roku) powodzenia w pracce[heej]
Napisano 26 Lipiec 200321 l Szypciutki updt... troche nieaktualny, ale przed chwila zamknalem maxa, a zapomnialem niestety wyrenderowac ostatniej wersji :-))) :-P
Napisano 26 Lipiec 200321 l A co do tych mięśni... hmmm... ja mam takie, jak sa na modelu, pakerzy z moich zdjatek tesh... tylko chudzielcom widac to kooleczko przy zebtrach... Mam jeszcze pytanie... rece sa troszke nieproporcjonalne, ale nie wiem co w nich zmienic... tj. co je urealni?? Podniesc ramiona,zwiekszyc biceps, czy co??? Hehhe, mam jush zarys scenki w ktoorej wykorzystam ten model (jesli go ukoncze).. a wszystko dzieki plytce The Kovenant... a gloownie jej okladce ;-)))
Napisano 28 Lipiec 200321 l THX....jush obmyśliłem scenkę, ale co z tego wyjdzie to niewiadomo!! ;-))
Napisano 29 Lipiec 200321 l I następne rendery :-))) Najpierw rączka... poprawiona przy kompletnym modelu!! Tutaj jeszcze niedokończona :-D A tutaj całość:
Napisano 29 Lipiec 200321 l Ostatni render z poprawionymi proporcjami!! :-) Ale jeszcze sporo do poprawy... komentujcie!!
Napisano 30 Lipiec 200321 l witka :) modelik idzie do przodu coraz lepiej :) tylko wydaje mi sie ze te lapki sa jednak jeszcze troszke za dlugie,moze to wina ugiecia ,no ale tkaie mam wrazenie :)
Napisano 31 Lipiec 200321 l NIe, na ostatnim zdjątku proporcje są ok.... Dzisiaj mam jakąś niemoc twórczą - cały dzień nudzę się, ale jakoś nie chce mi sie modelować!! Bueeee :-(
Napisano 7 Sierpień 200321 l Mam pytanie - chcę przejść do robienia spodni... nie wiem czy robić nogi i na to spodnie, czy wogóle zostawic nogi w spokoju i zrobić same spodnie (w grę wchodzi późniejsza animacja postaci)... zalezy mi przede wszystkim an tym, zeby później bez problemu można go było ustawić w scenie!!
Napisano 7 Sierpień 200321 l Widzę, że aż pchacie się dzrwiami i oknami, żeby pomóc... qrczę, co jest -wszyscy na wakacjach??
Napisano 8 Sierpień 200321 l Hi, Idziesz w dobrym kierunku. Ale strasznie mnie razi w twoich pracach takie błądzenie, praca bez konceptu. Z takich poszukiwań to rzadko coś wychodzi a już na pewno nie szybko. Nawet ładnie zarysowałeś mięśnie, ale zobaczy ilu brakuje. Musisz sobie przysiąść z atlasikiem wiesz?
Napisano 8 Sierpień 200321 l Jak to bez konceptu?? Mam pomysł na pracę, wiem, co chcę zrobić... pisałem o tym wcześniej!! Skocz na początek i przeczytaj.. To ma być dość mroczna scenka - zarys mam w głowie, ale nie chcę za dużo pisać, bo mogę zmienić mój zamysł... dzięki za commment, dawajcie dalej... niom, mięśni trochę brakuje, ale wydaje mi się, że nie będzie ich widać!!
Napisano 8 Sierpień 200321 l Originally posted by M@Ti Jak to bez konceptu?? Mam pomysł na pracę, wiem, co chcę zrobić... pisałem o tym wcześniej!! Skocz na początek i przeczytaj.. \"Facet... Hehe, w związku z moim problemem z kompem... (wiem, wiem... - znowu ;-) i wyrenderowaniem kompletnych scen znowu zacząłem się bawic w modelowanie... tym razem człowieka... bez bprintsów... Troszkę lookałem na zdjątka, troszkę na siebie... i tak jakoś idzie... wszelkie uwagi mile widziane :-) \" ??
Napisano 8 Sierpień 200321 l Hehe, czyżbym nie napisał?? Modeluję, bo nie mogę dokończyć innej pracki, ale pomysła mam wyraźnie zarysowany w głowie!!
Napisano 8 Sierpień 200321 l Dobrze ci idzie. To będzie jakaś konkretna postać, czy tylko chodzi o wymodelowanie proporcji??
Napisano 9 Sierpień 200321 l Konkretna... powiedzmy, ze nieco zmutowany morderca... no... zobaczycie, jeśli wyjdzie... coś w klimatach mojej pracki \'feel\'... :-)
Napisano 9 Sierpień 200321 l Btw... czy ktoś wreszcie odpowie na moje pytanie dot. nóg?? Jak lepiej wymodelować - najpierw nogi, czy o razu spodnie, bez nóg??? Chcę to podpiąć pod kości i dopiero później układać pozycję, więc co będzie lepsze??
Napisano 9 Sierpień 200321 l zrob jakis bardzo prosty modelik z boxow odzwierciadlajacy anatomie nozki i na tym rob spodnie - oto moja rada.ulatwia zachowac proporcje.
Napisano 10 Sierpień 200321 l Ale zbudowanie takiego protego modelu nie jest koniczne do poprawnego zrigowania calosci??
Napisano 11 Sierpień 200321 l Ech, to ja może od główki zacznę :-))) Heh, ale jak znajdzie się ktoś, kto TU BĘDZIE O TYM WIEDZIAŁ, to niech da znać, a ni 3ma tego w tajemnicy dla siebie, ok?? :-)
Napisano 12 Sierpień 200321 l Z perspektywy ta glowa przypomina mi twarz mojego kumpla:) Cos zlego dzieje sie w kacikach ust. Nos chyba troche za szpiczasty. Sproboj dac render z modyfikatorem symmetry.
Napisano 12 Sierpień 200321 l z oczkami tez jest cosik nie tak :) i usta tez chyba jakies dziwne Ci wyszly ale reszta spox [winko]
Napisano 12 Sierpień 200321 l Gotham - co ty chcesz od czaszki?? Robiłem ja na pdst zdjęć, więc czaszka raczej jest w porządku....
Napisano 12 Sierpień 200321 l Na główce będą jeszcze dredy, ale jako że w scenie postać ma wisieć to zrobię je dopiero na końcu :-( Co w końcu z tymi nogami, zna ktoś odpowiedź?? Robić, czy nie robić??