Gość User190 Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Hehe, w związku z moim problemem z kompem... (wiem, wiem... - znowu ;-) i wyrenderowaniem kompletnych scen znowu zacząłem się bawic w modelowanie... tym razem człowieka... bez bprintsów... Troszkę lookałem na zdjątka, troszkę na siebie... i tak jakoś idzie... wszelkie uwagi mile widziane :-)
kulexy Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 hehehe... spoko narazie, co do modelu nie lepiej bylo by najpierw glowe :) spox twoj wybor, ok... tylko dlaczego on cale popoludnie na silowni spedza?? :D:D:D;)
Pablo Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 hmmm cos mi nie pasuje....zobacz na jego lapy...sa strasznie wielkie...a klata i brzuch?? strasznie mala....zrob cos z tym pzodr
orcus Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 troche za duze bary w stosunku do klaty ;) po za tym nie mam zastrzerzen :P pozdrawiam
bor Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 skoro zerkales na siebie to ile ty brachu cwiczysz? :|:|:| od kiedy zaczalem zajmowac sie maxem to tylko brzuszek mi sie powiekszyl.... :]:]:]
Laser Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 a żeberka?? Mięśnie brzuha zaczynają sie troszke pod klatą. No chyba ze to zawodowy koksiaż, ale wtedy większa klata
Laser Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 jeszcze jedno, zajebiscie wyrenderowane, tak miękko. Jakieś filtry??
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Popraw pozycję mięśni brzucha aby były troszkę niżej :):) Giorgione
Gość User190 Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Renderer - oczywiście brazil... bez bajerkoow!! A co do mięsni brzucha... hmm... u mnie się zaczynają właśnie tam!! Nie wiem jak u innych, na zdjątkach też tak jest! Ale bary rzeczywiście do poprawienia - tak tesh myślałem, ze są za duże, dzięki!
klower Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 miesnie na brzuchu i po bokach wygladaja jak przyklejone do skory. troche bardziej miekko to powinno sie robic. pamietaj ze to baza sa wlasnie miesnie a skora je przykrywa a nie odwrotnie. Ja bym radzil pobawic sie bardziej SoftSelection. Aha i wyprostuj go bo sie troche garbi. :)
Laser Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 o tym mówiłem Przerwa między klatą a mięśniami brzucha. No chyba że ostry kulturyścioch z ciebie ale raczej każdy to ma. Przynajmniej w luzniej pozycji. W pozycji w ktorej prężysz brzuch i sie zginasz to mągą wyjść wyżej :)
Gość User190 Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 Niom, trzeba bedzie poprawic... moze w weekendzik... na razie jeszcze jutro do roboty i bede mial upragnione 2 dni odpoczynku... Ufff....
Gość User190 Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 Damned, znowu mi serwa wylaczyli... hmmm... ach ta szkola... ;-)
kulexy Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 Szkola , szkola, jeszcze miesiac i znowu koszmar z ulicy kielczowskiej we wrocku (MASAKRA) sie rozpocznie... :(
kulexy Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 Szkola , szkola, jeszcze miesiac i znowu koszmar z ulicy kielczowskiej we wrocku (MASAKRA) sie rozpocznie... :( ach ... jusz sie nie moge doczekac az znowu bede [nauka] a pozniej za rok prawie: [uczeń] (konec roku) powodzenia w pracce[heej]
Gość User190 Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 Ufff... ash struga potu polała mi się po plecach!! ;-)
Gość User190 Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 Szypciutki updt... troche nieaktualny, ale przed chwila zamknalem maxa, a zapomnialem niestety wyrenderowac ostatniej wersji :-))) :-P
Gość User190 Napisano 26 Lipiec 2003 Napisano 26 Lipiec 2003 A co do tych mięśni... hmmm... ja mam takie, jak sa na modelu, pakerzy z moich zdjatek tesh... tylko chudzielcom widac to kooleczko przy zebtrach... Mam jeszcze pytanie... rece sa troszke nieproporcjonalne, ale nie wiem co w nich zmienic... tj. co je urealni?? Podniesc ramiona,zwiekszyc biceps, czy co??? Hehhe, mam jush zarys scenki w ktoorej wykorzystam ten model (jesli go ukoncze).. a wszystko dzieki plytce The Kovenant... a gloownie jej okladce ;-)))
MC-Maxim Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 Fajny model ale ciekawy jestem efektu koncowego [uczeń] POWODZENIA !!
Gość User190 Napisano 28 Lipiec 2003 Napisano 28 Lipiec 2003 THX....jush obmyśliłem scenkę, ale co z tego wyjdzie to niewiadomo!! ;-))
Gość User190 Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 I następne rendery :-))) Najpierw rączka... poprawiona przy kompletnym modelu!! Tutaj jeszcze niedokończona :-D A tutaj całość:
Gość User190 Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 Ostatni render z poprawionymi proporcjami!! :-) Ale jeszcze sporo do poprawy... komentujcie!!
Gość User190 Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 Heh, wcale nie jest tak dobrze.. jest tu duuuużo błędów!! Komentujcie!
Andree Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 witka :) modelik idzie do przodu coraz lepiej :) tylko wydaje mi sie ze te lapki sa jednak jeszcze troszke za dlugie,moze to wina ugiecia ,no ale tkaie mam wrazenie :)
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 NIe, na ostatnim zdjątku proporcje są ok.... Dzisiaj mam jakąś niemoc twórczą - cały dzień nudzę się, ale jakoś nie chce mi sie modelować!! Bueeee :-(
Gość User190 Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 Mam pytanie - chcę przejść do robienia spodni... nie wiem czy robić nogi i na to spodnie, czy wogóle zostawic nogi w spokoju i zrobić same spodnie (w grę wchodzi późniejsza animacja postaci)... zalezy mi przede wszystkim an tym, zeby później bez problemu można go było ustawić w scenie!!
Gość User190 Napisano 7 Sierpień 2003 Napisano 7 Sierpień 2003 Widzę, że aż pchacie się dzrwiami i oknami, żeby pomóc... qrczę, co jest -wszyscy na wakacjach??
Gotham Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Hi, Idziesz w dobrym kierunku. Ale strasznie mnie razi w twoich pracach takie błądzenie, praca bez konceptu. Z takich poszukiwań to rzadko coś wychodzi a już na pewno nie szybko. Nawet ładnie zarysowałeś mięśnie, ale zobaczy ilu brakuje. Musisz sobie przysiąść z atlasikiem wiesz?
Gość User190 Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Jak to bez konceptu?? Mam pomysł na pracę, wiem, co chcę zrobić... pisałem o tym wcześniej!! Skocz na początek i przeczytaj.. To ma być dość mroczna scenka - zarys mam w głowie, ale nie chcę za dużo pisać, bo mogę zmienić mój zamysł... dzięki za commment, dawajcie dalej... niom, mięśni trochę brakuje, ale wydaje mi się, że nie będzie ich widać!!
Gotham Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Originally posted by M@Ti Jak to bez konceptu?? Mam pomysł na pracę, wiem, co chcę zrobić... pisałem o tym wcześniej!! Skocz na początek i przeczytaj.. \"Facet... Hehe, w związku z moim problemem z kompem... (wiem, wiem... - znowu ;-) i wyrenderowaniem kompletnych scen znowu zacząłem się bawic w modelowanie... tym razem człowieka... bez bprintsów... Troszkę lookałem na zdjątka, troszkę na siebie... i tak jakoś idzie... wszelkie uwagi mile widziane :-) \" ??
Gość User190 Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Hehe, czyżbym nie napisał?? Modeluję, bo nie mogę dokończyć innej pracki, ale pomysła mam wyraźnie zarysowany w głowie!!
Frankot Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Dobrze ci idzie. To będzie jakaś konkretna postać, czy tylko chodzi o wymodelowanie proporcji??
Gość User190 Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Konkretna... powiedzmy, ze nieco zmutowany morderca... no... zobaczycie, jeśli wyjdzie... coś w klimatach mojej pracki \'feel\'... :-)
Gość User190 Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 Btw... czy ktoś wreszcie odpowie na moje pytanie dot. nóg?? Jak lepiej wymodelować - najpierw nogi, czy o razu spodnie, bez nóg??? Chcę to podpiąć pod kości i dopiero później układać pozycję, więc co będzie lepsze??
Nezz Napisano 9 Sierpień 2003 Napisano 9 Sierpień 2003 zrob jakis bardzo prosty modelik z boxow odzwierciadlajacy anatomie nozki i na tym rob spodnie - oto moja rada.ulatwia zachowac proporcje.
Gość User190 Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 Ale zbudowanie takiego protego modelu nie jest koniczne do poprawnego zrigowania calosci??
Nezz Napisano 10 Sierpień 2003 Napisano 10 Sierpień 2003 nie mam pojecia ale napewno pomoze Ci w zachowaniu proporcji ..
Gość User190 Napisano 11 Sierpień 2003 Napisano 11 Sierpień 2003 Ech, to ja może od główki zacznę :-))) Heh, ale jak znajdzie się ktoś, kto TU BĘDZIE O TYM WIEDZIAŁ, to niech da znać, a ni 3ma tego w tajemnicy dla siebie, ok?? :-)
Dr. eA Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Z perspektywy ta glowa przypomina mi twarz mojego kumpla:) Cos zlego dzieje sie w kacikach ust. Nos chyba troche za szpiczasty. Sproboj dac render z modyfikatorem symmetry.
Gotham Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Ajjj, anatomia. Wyobraź sobie jak wygląda czaszka tej twarzy!
Myszek Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 z oczkami tez jest cosik nie tak :) i usta tez chyba jakies dziwne Ci wyszly ale reszta spox [winko]
Gość User190 Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 ...dlatego nie dopracowałm wszystkiego wcześniej \\/\\/\\/\\/ :-)))
Gość User190 Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Gotham - co ty chcesz od czaszki?? Robiłem ja na pdst zdjęć, więc czaszka raczej jest w porządku....
Gość User190 Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Na główce będą jeszcze dredy, ale jako że w scenie postać ma wisieć to zrobię je dopiero na końcu :-( Co w końcu z tymi nogami, zna ktoś odpowiedź?? Robić, czy nie robić??
Rekomendowane odpowiedzi