cartman Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Witam Postanowiłem zaprojektować ciągnik Mazur D-350 gdyż wydal mi się bardzo ciekawym pojazdem. Narazie taki wstępny renderek jest tu jeszcze parę błedów do poprawki które niebawem usune. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 piekna maszyna.. choc moim zdaniem maska nie powinna byc taka gladka i tak idealnie przylegajaca do kraty chlodnicy.. zobacz fotki: http://softland.com.pl/aerojac/aaa/mazur/100_1810.jpg http://softland.com.pl/aerojac/aaa/mazur/100_1811.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 A mnie się podoba... Bardzo podobają mi się gąsienice... Zgadzam się z Pinkim na temat tej maski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 dzięki za podpowiedz poprawie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2005 Naniosłem parę poprawek i dodałem nowe elementy mam nadzieje ze się spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Mi sie podoba :) Czekam na textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 Good Good The force is strong with you Bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Ładnie. czysto. a malowanie jakie..zielony bedzie cały...czy go pobrudzisz odrobine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2005 Mam zamiar go pobrudzić i trochę pogiąć ale to jak już model skończę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2005 dodałem parę szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 26 Grudzień 2005 Share Napisano 26 Grudzień 2005 No coraz bardziej mi sie to podoba .... podobaja mi sie takie rozne wojskowe maszyny czlogi itp jezeli maja duzo szcegolow i detali wtedy naprawde milo sie podziwia mam nadzieje ze na koniec tez bede mogl zaliczyc ten modelik wlasnie do takich :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 26 Grudzień 2005 Share Napisano 26 Grudzień 2005 no .. wreszcze sie doczekalismy update'ow :D juz sie martwilem, ze braklo motywacji ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Nice Nice Nice KawaŁek Dobrej Roboty I Widze, Że Powoli Dochodzisz Do Etapu Tekstur, W KtÓrym Ja JuŻ Powoli TeŻ Jestem Z Moim Landroverem I WŁaŚnie SiĘ Zastanawiam Jakby To RozwiĄzaĆ JakiŚ KamuflaŻ Pustynny Albo CoŚ Podobnego..... MoŻe SĄ JakieŚ Specjalne PĘdzle Do Ph ImitujĄce Plamy KamuflaŻu JeŚli WiedziaŁbyŚ O CzymŚ Takim Daj ZnaĆ.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 właśnie myślę na textura, i tez chce zastosować kamuflaż pustynny bardzo łatwo to w ps zrobić za pomocą dry brush-a o to przykład bez tam rewelacji bo tak na szybko zrobiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Tylkożeby się ta texturka tillowala, ale może być ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 jest bardzo fajny plugin do Photoshopa, który tworzy takie wzorki moro http://www.vanderlee.com/plugins_camouflage.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 o widzisz Bóg niech Ci w dzieciach wynagrodzi dobry człowieku hehe.....już ściągam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 Super dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Scenka tez bedzie? Ladny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 postaram sie ale coraz mniej czasu mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2006 znalazłem trochę czasu i dodałem parę szczegółów :) textury musza jeszcze poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 miodzio miodzio !!:] nie masz czasami TY albo ktos inny zdjęć PUMY 4 x 4 ?? chodzi mi oczywiscie o pojazd militarny a nie forda hehe POZDRAWIAM !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 kawał dobrej roboty no i scenka musi być koniecznie bo szkoda modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 ładnie. zmien jednak kolor gasiorków bo sa za ciemne i mało je widac....poza tym bez uwag:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 2 Luty 2006 Autor Share Napisano 2 Luty 2006 Znalazłem trochę czasu i zabrałem się za textury , a jak tylko znajdę czas to dorobię jakąś scenkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_666 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Fajniutkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 nice! :] Jeszcze jedna z gasienic moglbys przerwac w ktoryms punkcie i zeby sobie lezala po czesci na ziemi. Powodzenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 o to go zdewastowales :] ale wygląda super !!:] też musze się wziąść za swojego studebakera wreszcie i go troszkę zniszczyć :D pozdrawiam !!:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 he he jest bardzo "wymowne" :) moze przy tak rzkladajacym sie pojezdzie, mozna by bylo tez te gonsienice podretuszowac, aby byly w podobnym klimaciku "destrukcji" praca fajna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Witam Skoro już tak z nim pojechałeś, to pojedź jeszcze dalej, gąsienica musowo zerwana i może jeszcze kółko urwij. No i do czegaoś takiego musisz koniecznie scene zdudować bo szkoda takiego ładnego modelu zmarnować:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 4 Marzec 2006 Autor Share Napisano 4 Marzec 2006 Po dłuższej przerwie czas zabrać się za scenę Narazie wstępny projekt oraz parę poprawek ciągnika według wskazówek pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 no bardzo ładnie zapowiada się niezła scenka model wiadomo bardzo ładny zabieraj się za texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 mmm.... bardzo ladnie Ci to idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 zapowiada się ciekawie może tylko niepotrzebnie stoi tak blisko ściany i równolegle do niej - troche to nienaturalnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobaL Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Bardzo ładne to ;] !!!! jeszcze tylko texturki i bedzie piknie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Już sie nie moge doczekać końcowego efektu ;) Bardzo mi się podoba obiekt jak i cała scena . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 10 Marzec 2006 Autor Share Napisano 10 Marzec 2006 No i textury jeszcze nie wszystkie ale już zbliżam się do końca scenki może cos jeszcze do niej dodam ale jeszcze nie wiem co :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sof_pl Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 Extra! Elegancko Ci to wszystko wyszło. PozdroO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 kurcze no nie wiem czy to, aż tak dobrze wygląda................nie zrozum mnie źle model jest świetny, pomysł na scene też, jednak przy tym materiale ciągnika większość detali kompletnie zniknęła, np: gąsienice, boczne drzwi......... wyglądają na całkowicie płaskie co też wcale nie znaczy że materiał źle wyszedł :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 też odniosłem podobne wrażenie jak chudy - jakos w oteksturowanej wersji nie widać tych wszystkich detali. a z innych rzeczy to poprawiłbym nieco oswietlenie (zwieksz kontrast miedzy miejscami oswietlonymi i zacienionymi) oraz barwe światła - skylight bardziej niebieski, słońce bardziej żółte. szyby tez kompletnie do wymiany. część w ogole bym usunął, powinny być powybijane, bardziej lustrzane i z mniej zaakcentowaną teksturką tych wszystkich brudów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 No tak, wyszło Ci to bardzo fajnie ale nie podoba mi sie po prostu koncepcja. Ta scen jest marlo ciekawa, trochę rdzy i betonu. Powinieneś zrobić ten ciągnik w jego dniach chwały:P Gdy dzielnie wypełniał swoje zadanie. Taka jest moja opinia no ale jak wiadomo to twoja scena i twoje decyzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 10 Marzec 2006 Share Napisano 10 Marzec 2006 bleee teksturki całkowicie mnie zniesmaczyły model i scenka miodzio, szkoda takie fanty marnowac na sama rdze :| wez no zrob to jakos inaczej bo moze byc pracka w kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 11 Marzec 2006 Share Napisano 11 Marzec 2006 Ja chyba tak jak wszyscy pozostali. Proponowałbym zmienieć teksturę pojazdu. Znaczy odjąć rdzy i dać troche bardziej orginalnego camo. Co do tekstur scenki to są ok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 19 Marzec 2006 Autor Share Napisano 19 Marzec 2006 Dzięki za wasze opinie. Zabrałem się za zmiany (według waszych spostrzeżeni i porad) i oto efekty jeszcze musze popracować nad jakąś nowa texturą dla ciągnika pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 moim zdaniem teksturka pojazdu powinna mieć jakiś inny kolor niż ściana żeby rzucał się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Ta rolka gąsielnicy leżąca obok ciągnika wygląda troche nierealistycznie takie żeczy (czytaj koła) są raczej bardzo solidnie mocowane szczegulnie w pojazdach wojskowych i raczej tak se same nie odpadają, a jak by ją jakiś złomiaż odkręcił to raczej by zabrał ze sobą co nie? Tak se myśle hehe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 Fajnie wygląda . Jeszcze trochę nad podstarzeniem jakieś ciemniejsze plamy oleju i będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 super to wygląda .. extra pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 Zgadzam się z liliowym. Bardzo fajny pomysł, tak samo jak dobre modelowanie. Interesujące (czytaj: pasujące do ciągnika) tło sobie wybrałeś. Moim zdaniem pasowalaby jakaś jednolita tekstura (chodzi o kolor) z oznakami rdzy i zniszczenia blachy. Plusy: - modelowanie, -ciekawy pomysł, -dobrze, że zastosowałeś się do porad kolegów, Minusy: -tak, jak Aust -> te kółka, -te boxy tam za ciągnikiem ;) (joke) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi