Napisano 16 Grudzień 200519 l Witam Postanowiłem zaprojektować ciągnik Mazur D-350 gdyż wydal mi się bardzo ciekawym pojazdem. Narazie taki wstępny renderek jest tu jeszcze parę błedów do poprawki które niebawem usune.
Napisano 16 Grudzień 200519 l piekna maszyna.. choc moim zdaniem maska nie powinna byc taka gladka i tak idealnie przylegajaca do kraty chlodnicy.. zobacz fotki: http://softland.com.pl/aerojac/aaa/mazur/100_1810.jpg http://softland.com.pl/aerojac/aaa/mazur/100_1811.jpg
Napisano 16 Grudzień 200519 l A mnie się podoba... Bardzo podobają mi się gąsienice... Zgadzam się z Pinkim na temat tej maski...
Napisano 18 Grudzień 200519 l Autor Naniosłem parę poprawek i dodałem nowe elementy mam nadzieje ze się spodoba
Napisano 19 Grudzień 200519 l Ładnie. czysto. a malowanie jakie..zielony bedzie cały...czy go pobrudzisz odrobine?
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor Mam zamiar go pobrudzić i trochę pogiąć ale to jak już model skończę
Napisano 26 Grudzień 200519 l No coraz bardziej mi sie to podoba .... podobaja mi sie takie rozne wojskowe maszyny czlogi itp jezeli maja duzo szcegolow i detali wtedy naprawde milo sie podziwia mam nadzieje ze na koniec tez bede mogl zaliczyc ten modelik wlasnie do takich :) pozdr
Napisano 26 Grudzień 200519 l no .. wreszcze sie doczekalismy update'ow :D juz sie martwilem, ze braklo motywacji ;]
Napisano 27 Grudzień 200519 l Nice Nice Nice KawaŁek Dobrej Roboty I Widze, Że Powoli Dochodzisz Do Etapu Tekstur, W KtÓrym Ja JuŻ Powoli TeŻ Jestem Z Moim Landroverem I WŁaŚnie SiĘ Zastanawiam Jakby To RozwiĄzaĆ JakiŚ KamuflaŻ Pustynny Albo CoŚ Podobnego..... MoŻe SĄ JakieŚ Specjalne PĘdzle Do Ph ImitujĄce Plamy KamuflaŻu JeŚli WiedziaŁbyŚ O CzymŚ Takim Daj ZnaĆ....
Napisano 27 Grudzień 200519 l Autor właśnie myślę na textura, i tez chce zastosować kamuflaż pustynny bardzo łatwo to w ps zrobić za pomocą dry brush-a o to przykład bez tam rewelacji bo tak na szybko zrobiony
Napisano 29 Grudzień 200519 l jest bardzo fajny plugin do Photoshopa, który tworzy takie wzorki moro http://www.vanderlee.com/plugins_camouflage.html
Napisano 29 Grudzień 200519 l o widzisz Bóg niech Ci w dzieciach wynagrodzi dobry człowieku hehe.....już ściągam
Napisano 4 Styczeń 200619 l Autor znalazłem trochę czasu i dodałem parę szczegółów :) textury musza jeszcze poczekać
Napisano 4 Styczeń 200619 l miodzio miodzio !!:] nie masz czasami TY albo ktos inny zdjęć PUMY 4 x 4 ?? chodzi mi oczywiscie o pojazd militarny a nie forda hehe POZDRAWIAM !!
Napisano 4 Styczeń 200619 l ładnie. zmien jednak kolor gasiorków bo sa za ciemne i mało je widac....poza tym bez uwag:)
Napisano 2 Luty 200619 l Autor Znalazłem trochę czasu i zabrałem się za textury , a jak tylko znajdę czas to dorobię jakąś scenkę.
Napisano 3 Luty 200619 l nice! :] Jeszcze jedna z gasienic moglbys przerwac w ktoryms punkcie i zeby sobie lezala po czesci na ziemi. Powodzenia :]
Napisano 3 Luty 200619 l o to go zdewastowales :] ale wygląda super !!:] też musze się wziąść za swojego studebakera wreszcie i go troszkę zniszczyć :D pozdrawiam !!:]
Napisano 3 Luty 200619 l he he jest bardzo "wymowne" :) moze przy tak rzkladajacym sie pojezdzie, mozna by bylo tez te gonsienice podretuszowac, aby byly w podobnym klimaciku "destrukcji" praca fajna :)
Napisano 3 Luty 200619 l Witam Skoro już tak z nim pojechałeś, to pojedź jeszcze dalej, gąsienica musowo zerwana i może jeszcze kółko urwij. No i do czegaoś takiego musisz koniecznie scene zdudować bo szkoda takiego ładnego modelu zmarnować:) Pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 200619 l Autor Po dłuższej przerwie czas zabrać się za scenę Narazie wstępny projekt oraz parę poprawek ciągnika według wskazówek pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 200619 l no bardzo ładnie zapowiada się niezła scenka model wiadomo bardzo ładny zabieraj się za texturki
Napisano 4 Marzec 200619 l zapowiada się ciekawie może tylko niepotrzebnie stoi tak blisko ściany i równolegle do niej - troche to nienaturalnie wygląda
Napisano 4 Marzec 200619 l Już sie nie moge doczekać końcowego efektu ;) Bardzo mi się podoba obiekt jak i cała scena .
Napisano 10 Marzec 200619 l Autor No i textury jeszcze nie wszystkie ale już zbliżam się do końca scenki może cos jeszcze do niej dodam ale jeszcze nie wiem co :P pozdro
Napisano 10 Marzec 200619 l kurcze no nie wiem czy to, aż tak dobrze wygląda................nie zrozum mnie źle model jest świetny, pomysł na scene też, jednak przy tym materiale ciągnika większość detali kompletnie zniknęła, np: gąsienice, boczne drzwi......... wyglądają na całkowicie płaskie co też wcale nie znaczy że materiał źle wyszedł :]
Napisano 10 Marzec 200619 l też odniosłem podobne wrażenie jak chudy - jakos w oteksturowanej wersji nie widać tych wszystkich detali. a z innych rzeczy to poprawiłbym nieco oswietlenie (zwieksz kontrast miedzy miejscami oswietlonymi i zacienionymi) oraz barwe światła - skylight bardziej niebieski, słońce bardziej żółte. szyby tez kompletnie do wymiany. część w ogole bym usunął, powinny być powybijane, bardziej lustrzane i z mniej zaakcentowaną teksturką tych wszystkich brudów.
Napisano 10 Marzec 200619 l No tak, wyszło Ci to bardzo fajnie ale nie podoba mi sie po prostu koncepcja. Ta scen jest marlo ciekawa, trochę rdzy i betonu. Powinieneś zrobić ten ciągnik w jego dniach chwały:P Gdy dzielnie wypełniał swoje zadanie. Taka jest moja opinia no ale jak wiadomo to twoja scena i twoje decyzje.
Napisano 10 Marzec 200619 l bleee teksturki całkowicie mnie zniesmaczyły model i scenka miodzio, szkoda takie fanty marnowac na sama rdze :| wez no zrob to jakos inaczej bo moze byc pracka w kosmos
Napisano 11 Marzec 200619 l Ja chyba tak jak wszyscy pozostali. Proponowałbym zmienieć teksturę pojazdu. Znaczy odjąć rdzy i dać troche bardziej orginalnego camo. Co do tekstur scenki to są ok. Pozdrawiam.
Napisano 19 Marzec 200618 l Autor Dzięki za wasze opinie. Zabrałem się za zmiany (według waszych spostrzeżeni i porad) i oto efekty jeszcze musze popracować nad jakąś nowa texturą dla ciągnika pozdro
Napisano 19 Marzec 200618 l moim zdaniem teksturka pojazdu powinna mieć jakiś inny kolor niż ściana żeby rzucał się w oczy
Napisano 19 Marzec 200618 l Ta rolka gąsielnicy leżąca obok ciągnika wygląda troche nierealistycznie takie żeczy (czytaj koła) są raczej bardzo solidnie mocowane szczegulnie w pojazdach wojskowych i raczej tak se same nie odpadają, a jak by ją jakiś złomiaż odkręcił to raczej by zabrał ze sobą co nie? Tak se myśle hehe:)
Napisano 21 Marzec 200618 l Fajnie wygląda . Jeszcze trochę nad podstarzeniem jakieś ciemniejsze plamy oleju i będzie super.
Napisano 21 Marzec 200618 l Zgadzam się z liliowym. Bardzo fajny pomysł, tak samo jak dobre modelowanie. Interesujące (czytaj: pasujące do ciągnika) tło sobie wybrałeś. Moim zdaniem pasowalaby jakaś jednolita tekstura (chodzi o kolor) z oznakami rdzy i zniszczenia blachy. Plusy: - modelowanie, -ciekawy pomysł, -dobrze, że zastosowałeś się do porad kolegów, Minusy: -tak, jak Aust -> te kółka, -te boxy tam za ciągnikiem ;) (joke) Pozdrawiam.