max_1989 Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Witam. Ostatnio napadła na mnie zimowa depresja i postanowiłem nie próżnować tylko wziąć się w garść. W między czasie od innych zleceń zaczełem wykonywać ten "kącik" właśnie w tym miejscu pracuje :). Praca będzie wykorzystana na potrzeby szablonu do mojego portfolio. Natomiast docelowy render będzie wykonany w maxwell. +/- będzie takie ujęcie jak widać na obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 piec się nieźle prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 ladnie, ale z tym kompem to chyba przesada O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 a mnie się komp podoba, całkiem fajnie ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 Dzięki za komentarze, tak myślałem że wszyscy się tego komputera bedą czepiali :). Wykonałem go wieki temu i go nigdzie nie użyłem więc po co ma się marnować ... a tak się akurat składa ze mam identyczny, oczywiście jest to całkowity przypadek:) Już wkrótce nowe rendery. Jak dobrze pójdzie to w niedziele zobaczycie finish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 pamietam jak tego kompa meczyles :) fajny renderek ci wyszedl :D ogolnie pelen pro pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OverRide Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 A mógłbyś pokazać RENDER? Bo to co narazie widze to screen z okna Perpective :P. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 a to co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 Natomiast docelowy render będzie wykonany w maxwell. :) taaa....juz mi się to podoba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 nom znajac mozliwosci maxwella i maxa to bedzie super :D az mnie zazdrosc zrzera ze ja tak nie umime :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 Srodek kompa... zwyrodnialec jeden. ;) Ladnie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 no ladnie ale po co?:> dobra nie czepiam sie, bo wiem ze sie starales, fajnie wyszlo:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jochan Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 Genialna sprawa ogólnie biurko jest fajne (komp też) . Zapowiada sie super... Oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2005 Troszke popracowałem i widać to co widać ... w niedziele wieczorem juz pewnie skończe wszystko modele i zacznie się teksturowanie ... comments are welcome :) PS: sorka za kiepską jakość rendera ale nie chcialo mi się czekać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 moje sugestie - zrobisz jak zechcesz: - zwiększ fstop'a - rozjaśnij scene - jak przyjda shadery będzie jeszcze ciemniej - przytnij obrazek - góra-dół - szuflady - popracuj nad designem - zmien texture na podłodze - ta jest juz oklepana - staraj sie trzymac proporcje bo ten głosnik po lewej chyba kwiczy jesli o to idzie ale moge sie mylic btw na koniec daj mi zblizenie na komputer - rozdziałka 900x1200 - i pamiętaj żeby dodać napisy na przewodach - piękna robota az kusi by samemu zrobic sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 Kolejne próby tym razem z shaderami. Z obiektów dojdzie jeszcze kilka drobiazgów ale to już potem. Docelowo będzie ok. 5 wersji oświetleniowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Wiesz, co Ci powiem? Jesteś świrnięty :D Kurde zachciało mu się pracki... :] No pięknie po prostu pięknie... Ciekawe, jak to będzie wyglądało na koniec... :] Powodzenia życzę stary brachu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Wywalony kacik do pracy :D:D nom ten subbufer przy duzy chyba jest ... glosniki i subbufer mam identyczne tylko jeszcze mam siatke na glosniczkach - creative - :D ale co tam, pracka super sie zapowiada, a modele mmm miodek ;] pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Renderki narazie nieciekawe, ciemne strasznie. Będziesz pracował nad kadrem czy to ostateczny ? Raczej nudny lekko, chaotyczny, oko nie ma się gdzie zaczepić (może to kwestia shaderów i światła bo clay się lepiej odbiera pod tym kątem). Modele świetne :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 zgadzam sie z vorkiem :) za ciemno, niepodoba mi sie tex szafek(biurka??) i ogolnie tak jakos...... ale mam nadzieje ze jeszcze nad tym posidzisz troche pobawisz sie ustawiniami shaderami bo wiem (??) na co cie stac ;D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 w monitorze widac ze reszta pokoju jest pusta, ale to taki glupi szczegol, no i chyba te refleksy chyba troszke za duze. Czemu nie sprobujesz za dnia tego zrobic:?:>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 dzięki za wszystkie komentarze :* troszke odpowiedzi: koniu1990 ---> dziękuje mistrzu :) szpaner --> thx, co do subufera moze i jest za duży bo wszystko było robione na oko. To i tak sie ciesze, że ogólne proporcje utrzymałem. Vorek ---> u mnie jest jasno ... wydaje mi się że to może być spowodowane moim ultra świecącym lcd'kiem. Co do ujęcia to wydaje mi się że to będzie finalne. Jednak chętnie wysłucham propozycji :). nielot ---> obiecuje poprawe :) Johnzi ---> no fakt nie zwróciłem uwagi na ten refleks, ale wstawie tam kilka boxów i będzie dobrze :). "czemu nie spróbujesz tego za dnia zrobić" - scena jest robiona na potrzeby mojej strony internetowej i w zależności na jakie menu się najedzie będzie się zmieniał rodzaj oświetlenia. Więc praca będzie robiona w wielu wersjach oświetleniowych. Już wkrótce nowy update, a właściwie koniec tej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 No to jak skonczysz to sie pochwal stronka tez :) Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi