giorgione Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Witajcie. Postanowiłem wystąpić w tej edycji bitwy - tylko tym praca już skończona - ostatnie dwa dni roboty. Narzędzie pracy - ołówek. Jersli chodzi o pomysł - postanowiłem przedstawić spojrzenie na broń jako na piękno wykonane z wielką dbałością o szczegóły oraz o formę, która wiele razy jest elementem podziwów i kłótni. Będtię reprezentyje tutaj postać znajdująca się po lewej tsronie pracy (dla niektórych może być piękna, ale to ona moze bronia wyrządzić wiele szkód). Mam nadzieję ze spodoba się ta pracka. Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paper_nr1 Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 O qrde !!! Ta broń to extra lux, normalnie świetna :) gorzej z tym kolesiem na tyle, śakiś niewyraźny po twarzy :p. MIECZYK(?) MIODZIO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 giorgione -> eeee no nie mów, że już skończone ;) a ten koleś jak Paper_nr1 mówi ? witam i zachęcam do dalszego podłubania. Miecz odstaje jakością od typka (czy typiarki ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Miecz odstaje jakością od typka (czy typiarki ?) Chyba na odwrót. ;) Naprawdę śliczna broń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 Wielkie dzięki za uwagi i komentarze Co do postaci na 2 planie - hmmm prawdopodobnie zmienie ją na jakąś inną sięgającą po broń - może jakiś rycerz - jeszcze nie wiem :/ Pracę raczej chciałbym zostawić ołówkową (z kolorkami coś mi bardzo słabo na razie idzie - choć nie wykluczam podmalówki). pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Giorgione, liczyłem że wystartujesz z rzeźbą :) Rysunek superos, najbardziej mi przypadły do gustu skały na pierwszym planie ;) Czekam na więcej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anathos Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 fajny szkicyk, tylko coś nie tak z perspektywą (wydaje mi się że gdyby ten koleżka podbiegł do miecza to miecz byłby wielkości jego przedramienia - może trzeba zmniejszyć postać?) czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 szkic pierwsza klasa, popracowałbym nad postacią, trochę tam ciasno sie robi. Miecz znakomity :) ogólnie pierwszy plan rządzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Za miecz i skaly - oklaski. Bardzo ladna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 wspaniała praca, nawet ten "człowiek-małpa":D mi się podoba, super, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 dorysuj smoka :> swietny obrazek, chociaz miecz moglby byc troche bardziej wbity w ziemie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 hehe to chyba rekord tydzien trwa bitwa a tu koniec :D super wygladaja skaly i mieczyk!! postac to tak jak wszyscy ;) teraz to tylko dopiesc ta prace. zajebis** "jaszczur" na skale !! ps. ja liczylem ze bedziesz trzyde robil :) choc glina tez bylaby super!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Giorgione -> po cichu liczę na brak koloru :) ale cieszy mnie, że tego tak nie zostawisz. Gotham -> w sensie odstaje do przodu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 super , czekam na więcej, miecz jest bajkowo piękny dla mnie,może powinien być troche głębiej wbity w te świetnie narysowane skały;P pozdo-powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneye Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 heh mieczyk swietny ale krawedz ostrza wyglada jakby byla okragla? sorry moze to tylko ja mam takie wrazenie? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krytyk Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Najgorzej ci poszły elementy żywe czyli postaci poćwicz. Miecz i skały wymiata na max. Musiałbyś zrezygnowac z postaci bo one psują rysunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ocwa Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 bardzo fajnie, czekam na up[date'y, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 2 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2006 Dzięki za uwagi. Postać na pewno b edzie zmieniona i to w tym tygodniu - bo już mam koncepta w głowie - trzeba go dopracowac i narysować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 ciekawa praca, przyciąga, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 nie no ten mieczyk jest poprostu piękny, jak Ci się kiedys będzie cholernie nudzić to zrobił byś taki sam tyle że wiekszy i bez scenki;>? tak specjalnie dla mnię:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 bardzo jestem rad, że jeszcze będziesz poprawiał tą prackę bo, szkoda by było zmarnować taką broń. Rozwalił mnie motyw z jaszczurem, który się patrzy na mieczyk:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candyman11 Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 Miecz to dzieło sztuki, az nie chce sie wierzyc, ze to bron. Jesli chodzi o kompozycje pracy, to rzeczywiscie coś nie tak z perspektywą. Co do postaci, to ja nie czepiałbym się tak bardzo, poprawisz perspektywe, troche więcej detali i troszke dopracujesz światłocień(w calej kompozycji) i bedzie super. I na boga, zostaw to w ołówku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 Witam :) , no miecz naprawde revelacyjny . Mam skromne pytanie miecz to wytwor wyobrazni czy czyms sie inspirowales ? Naprawde jestem od wrazeniem piekna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dreamdealer Napisano 11 Styczeń 2006 Share Napisano 11 Styczeń 2006 Mam nadzieję ze spodoba się ta pracka. Żartujesz? Dla mnie jestes mistrz ołówka :) Miecz wprost genialny, ale zrob cos z twarzą bo póki co ani to piękna ani bestia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2006 dzięki za komentarze - prace nad postacia w tle trwaja - prawdopodobnie będzie tam cos przyominającego rycerza albo jakąś kobitkę do końca jeszcze nie wiem :/ prawdopodobnie zmienię równeiż ustawienie postaci na coś takiego jak na poniższym rysunku (taka bardzo szybka poglądówka): pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 to ustawienie postaci ktore teraz pokazales duuuuzo lepsze od poprzedniego, teraz tylko czekac na pierwsze "renderki" ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gasparzinho Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 Witam, miecz faktycznie cacuszko ale jako rzeźba a nie broń. Bardziej pasuje mi do "wygladania" niż do walki. Jeżeli miecz jest piękny, to w tle musi być bez ochyby bestyja :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2006 no - ale wiesz bestia moze twkić nawet w pięknym człowieku :D ale mi sie powiedziało a co do broni - zagraj sobei w soul calibur :d to zobaczysz że to co Zrobiłem to namiastka tego jaka może byc broń biała :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 hehe jeśli systemy operacyjne mogą ładnie i wyglądać i działać to czemu nie broń biała ? :D Giorgione -> coś przypominającego ? Bestia znaczy się ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 Heheh ... zdążyłem z terminem - sukces :) Jersli chodzi o pomysł - postanowiłem przedstawić spojrzenie na broń jako na piękno wykonane z wielką dbałością o szczegóły oraz o formę, która wiele razy jest elementem podziwów i kłótni. Bęstię reprezentyje tutaj postać znajdująca się po lewej stronie pracy (dla niektórych może być piękna, ale to ona moze bronia wyrządzić wiele szkód). To na podsumowanie a ponizej ostateczna wersja pracy. Giorgione --------------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 dla mnie poprostu rewelacja, bardzo lubie Twoj styl i ubolewam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 28 Luty 2006 Autor Share Napisano 28 Luty 2006 weźmie sie udział w kolejnej bitwie i już tak nie popuszczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 Superb, piekny mieczas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 eh napatrzyc sie nie moge cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KatarzynaKoleta Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 Wow, piękna ta broń, naprawdę dobry kawałek grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 8 Marzec 2006 Autor Share Napisano 8 Marzec 2006 Dzięki wielkie - mimo wszysko się nie udało - następnym razem nie będzie już ołówka, tylko 3d lub kolorowe 2d - w końcu po coś ten tablet się ma :D Jeszcze raz wielkie dzięki Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 Ja chce ołóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóówekkkh...:eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 następnym razem nie będzie już ołówka, tylko 3d lub kolorowe 2d Giorgione 3d my chcemy 3d :D piknie wyglada :) pozdro 3d 3d 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi