Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

rysunki_w_corelu_11...............................

:)

hmm w sumie to takie speedy, wektorowe;)

graphic13iq.jpg

graphic24nr.jpg

graphic38xe.jpg

graphic49ar.jpg

graphic50kz.jpg

• Odpowiedzi 97
  • Wyświetleń 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki Panowie, wrzuce jeszcze kilka niedługo takich rysunków,zbliżonych njabardziej właśnie do tego czarnego rycerza z białym tatuażem,zainspirowałem sie filmem japońskim "Siedem Mieczy" i techniką rysowania postaci do teatru cieni.moze animke zrobie jak mnie Siegmar poduczy flaszki;P

pozdrawiam:)

Napisano

No, rozkręcasz się :-) Bardzo ciekawe. Robisz wstępny rysunek tabletem a potem wygładzasz krzywe czy "ręcznie" od początku ?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Vorek - dzięks:)

rysuje wszystko na żywca tabletem w corelu 11 pl ,ustawiam tylko narzędzie "rysunek odręczny", potem (jeszczee bez towrzenia żadnego obiektu) ustawiam suwak "wygładzanie krzywych odręcznych " na 60,potem klikam lewym przyciskiem myszy na czarny z CMYKA i prawym na "bez wypełnienia" i tworze nowy obiekt dopiero, mam go odrazu wypełnionego na czarno i bez obrysu;)

pozdro

Napisano
  • Autor
Sliczniusie, stylowe, bardzo klasa

e, przesadziłeś...

;)

dzięki

Napisano

fajne naprawde fajne takie to komixowe kojarzy sie z priest'em hellsing albo czyms takim fajne tylko tak dalej.

Napisano
  • Autor

Baldack - nie spoczne;)

w reklamach heyah jest tearz fajnie połączenie kolorów(bialy czarny i czerwony) i to tez troche jak wektory wygląda tam.tez chce zrobic kilka w takich kolorach.

Mkaszpir - :)

Napisano

no a jednak sa ludzie co lubia wektory:)..brawo za cierpliwosc i prace:)

Napisano
  • Autor

AGmakonts, Chveti - Dzięki za wsparcie

Miwt - a lubielubie nie powiem żenie:]

ale robione tabletem, rysowane, więc o wielkiej cierpliwości nie możemy tu mówić ,wnikałem w węzły rzadko.raczej robiłem kształt od razu, rysując go narzędziem "rysunek odręczny" :)

Napisano

Wreszcie ktoś kto lubi wektory jak ja z małą jedną różnicą oczywiśći. Ty mistrzu masz tableta a ja nie... ale co mi tam wektory to wektory co nie...?! :P Gratuluje prac są naprawe pikne wszczegółności ten biało czarny heroł z futerkowymi "bamboszami" :) Pozdrawiam i życze dalszych wektoów ;P

Napisano
  • Autor

Pamiętaj "pyndzel nie czyni mistrza";),ja też czasem jade myszką patrz tu:

rysunek18sf.jpg

Wektory sa zarąbiste, bo można powiększać je sobie dowolnie.

Twoje pracki też są niczego sobie, tylko mało ich dajesz ;P

Dzięki i wzajemnie:)

Napisano

smart wiesz co zainspirowałeś mnie tymi swoimi grafikami. Musze spróbować tego czarno-białego stylu. Bo bardzo sie mi on podoba. A co do kreślenia myszkom to tym bardziej mnie do siebie przekonałeś.

Może kiedyś w przyszłości opublikuje moje wszystkie wektory (ale niewiem czy świat jest na nie gotowy :P) Siemkaa i jeszcze raz życze ci owocnej pracy z wektorami.

Napisano
  • Autor

Mortom - jak nie miałem "pyndzla" to rysowałem najpierw ołówkiem na kartce, skanowałem, wrzucałem do corela,dawałem opacity obrazka na 40%,wrzucałem na warstwe pod spód, blokowałem go, i na stworzonych wyżej warstwach, mychą, tworzyłem kolejno, obrys i kolor.

CzAk1 - :)

Napisano

hehe, no ręce to by sobie połamał, o ile dobrze pamiętam to nie tak działa to "urządzenie" które ma na barach :) ale światełko superos

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ale tu właśnie o to chodzi :

ma kijek, a głupek w ręce wziął te wiadra ha ha ha

;)

Napisano

smart ty to jesteś moim prywatnym bogiem wektorów!!! jak bym był kobietą to bym sie w tobie zakochał :)

Jak ty to robisz.... tak poprostu bierzesz i rysujesz czy to jakaś dziwna niewidzalna siła wykonuje za ciebie tą harówe.... kurczaki :P

Brawo, brawo i jeszzce raz brawo za pomysł i WYKONANIE mi sie to podoba na 6 z 5 plusami.

Napisano
  • Autor

lol

nie jestem dziewczyną ! :P

jestem hetero i w dodatku zajętym hetero...

a wracając do tematu, to NOSIWODę robiłem też myszką w chwilach wolnych od pracy.robie to tak jak wyżej opisałem.a swiatlo robie w ten sposób ,że wymyślam sobie jego źródła, charakteryzuje je, umiejscawiam i tak po prostu biore i oświetlam obiekt;)

Napisano
  • Autor

kolejny z przymrużeniem oka .tym razem ;)

dzuad3zi.jpg

corel + myszka, około godziny w sumie

Napisano

Chyba nie rozumiem co sie tam dzieje na jego spodniach :P

btw: czemu szczalka wskazuje za niego? :P

JokeR

Napisano

Mortom, Smart - Gorzko! Gorzko!

A tak na serio ;) Prace bardzo ładne... widać doswiadczenie w wektorkach ;]

Napisano
  • Autor

Yookeer -

Odp.1 - na spodniach ma, hmmm... nasadki :D ale mu paski wiatr zerwał i zaraz mu spadną te nasadki skórzane;)

Odp.2-bo on tam zaraz pójdzie :D

Meetal -

Odp. 1 - nie rób offtopiców;P

Odp. 2 - Dzięki za uznanie ;]

Napisano
  • Autor

i kolejny

-30 minut

-corel draw 11

-myszka

ghetto4hl.jpg

inspiracj a utwór Jedi Minds

Napisano

krew mi nie leży. jakaś taka mało krwista się wydaje. ogólnie znowu ładnie :)

[+]

ale fajno: mój "cwaj tausend" post :D

Napisano
  • Autor

tak, krew ma mało soczystą barwę:(

ale zauważyłeś że to krew więc nie poległem do końca;)

Napisano
  • Autor

dzięki :)

raczej będzie "zamiatał",

bo to taki żart,

fraszka "na szefa" ;)

Napisano

Sebanito ... ten przedostatni bardzo fajny, ale ta krew zupelnie tu nie pasuje ... podoba mi sie bardziej niz szeryf w getrach ...

Napisano

Używasz tych pędzli Corelowych? Bo chyba raczej nie rzeźbisz tego ręcznie, nie? Ciekawe prace. Pozdr.

Napisano
  • Autor

pisałem o tym wyżej.

nie używam pędzli, tylko narzedzie do edycji kształtu:)

Napisano

niesamowity progress, z rysunku na rysunek lepiej :) Pięknie oddajesz światło, wiem bardzo dobrze że w wektorach jest to dość trudne więc gratulacje :)

Pozdrawiam

Napisano

no ta ostatnia pracka jest super!

nawet nie sądziłem, że takie rzeczy da się w grafice wektorowej robić, a już napewno jest to nielada sztuka ;)

pozdrawiam i czekam na więcej :)