pecet Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Witam po raz kolejny. Prezentuje właśnie moją nową prackę. Jest to całkowicie własny projekt jedynie bazowałem na blueprintach corolli wrc dla zachowania proporcji i zrobienia przednich nadkoli. Oczywiście jak zawsze licze na konstruktywną krytykę:) aha prosze nie oceniac otoczenia bo jest tu ono tylko tłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 koła i render są ok ale projekt samochodu raczej nieciekawy (przynajmniej dla mnie) a model strasznie krzywy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 bok auta jest nawet fajny ale reszta zwłaszcza tył sux, widac tytaj sporo pozlepianych w jedną całosć modeli samochodów. Przód jak od porsche i mazdy a tył peugeot + renault Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Sam pomysł na samochód bardzo mi się podoba. Tekstura Felg jest ok a z karoserią już troszkę gożej. Samo modelowanie nie za dobre. dużo plasteliny. Praktycznie wszystki łączenia blach tam gdzie sią szpary są niepoprawne(różne odległości no i są za miękkie). B dużo niedociągnięć. niedokładności. Taka moja mowa PS. Uff i jeszcze te okropne fotele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Co do modelu auta. Mi się podoba. idac tytaj sporo pozlepianych w jedną całosć modeli samochodów. Przód jak od porsche i mazdy a tył peugeot + renault No niestety, dzisiaj wogóle wiekszość modeli to zlepek innych aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 hehe ...widac inspiracje markami...ale to dobrze..przynajmniej probujesz i cos kombinujesz:)...zle nie jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Czy sie podoba czy nie to mozna polemizowac - mi sie podoba w skali do 10 tak w granicach 5-6 ;) Gdybys poprawil niektore miejsca (powierzchnie) to byloby super :) Ale i tak gratuluje! Poza tym podoba sie mi to ze zachowales ten sam styl z przodu i z tylu auta - po prostu nie namieszales (tzn nie zrobiles np z przodu kanta a z tylu oplywowca do mdlosci) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz123456 Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Auto Jest Dobre Oplywowy KsztaŁt No I Sylwetka Jest Raczej Niecodziennna Ja Bym KupiŁ :) Hehehe Pozdro Fajny Modelik. Nie Sluchaj Tych Co KlamiĄ:) Ja Wiem Wszystko:) I Jedno Ci Powiem Jest Dobrze A Nawet Bardzo Dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 concept nawet fajny...ale model (sorki) okropny :) masa bledow i z przodu i z tylu napewno weisz gdzie one sa.....ale fajnie ze sie uczysz nie przemuj sie moja opinia ja sobie od zawsze gadam takie bzdury... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Oj oj oj :P - duzo krzywizny, za duzo ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Mnie się model podoba.. Ba.. nawet chciałbym sobie takim pojezdzic... Model super ale jest krzywy... Render nawet ciekawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Szczerze - ja bym nie kupił takiego auta:) Przód wygląda jak po zderzeniu z tirem, tył też niezbyt ciekawy (szczególnie światła), najfajniejsze z tego wszystkiego są boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 mimo tego ze miejscami krzywy model to nawet ogolnie auto robi pozytywne wrazenie. TYlko te lusterka jakies taie mniejsze sie wydaja, ale jest ok:] teZ bym nie narzekal jak bym dostal taka fure, tyl da sie zawsze wyklepac:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 mi koncept pasuje ogólnie, ale ten "pognieciony" przód fatalny i lampy z tyłu nieciekawe.. brakuje charakteru temu pojazdowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 ee poobijany.... mocno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Hm.. co by tu jeszcze dodać innego… aby nie powtarzać ;) . Ogólnie model nie jest zły , lecz strasznie widoczne są niedociągnięcia siatki np. przednia maska nie ciekawie przylega do zderzaka lub tylne światła . Render jest dobry ,oświetlenie i materiały też … (no i nic nowego nie dodałem.. :D ) : ) jak obiecasz ,że się nie rozpadnie po zakupie… to .. kupię hehe Klikaj dalej bo nieźle ci to idzie, ale do modelowania się przyłóż : ) narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 czepiacie sie (poza dwoma moze trzema osobami ktore cos konkretnego napisaly jakie bledy), piszecie ze zle, ze pognieciony, ze siatka... nie piszecie nic co mu moze pomoc. jak widzicie jakies bledy to piszcie konkretnie jakie a nie pleciecie trzy po trzy... lepiej nic nie mowcie, a jak juz mowicie to konkretnie. ja sie przylacze do lusterek, za male (za waskie w zasadzie, jakby troche je w pionie przeskalowac bylo by juz lepiej, bo tak to malo on tam bedzie widzial) to fakt. blacha nie jest tak bardzo powiginana, przeginacie. ja tam widze z tylu pod swiatlami, na laczeniu zderzaka i maski bagarznika, ze klapa jest lekko wygieta (jak po uderzeniu jakims) po lewej i prawe stronie. przy nalozeniu smoota dopiero wyszlo zapewne i nie zauwazyles. ale wystarczy ze pociagniesz na zewnatrz pare vertexow na brzegu (na laczeniu) i bedzie dobrze. klapa bagarznika... nie wiem jaki masz koncept tego autka... czy rysunki czy z glowy... ale klapa jakos dziwnie niepasuje do tylu. wyglada jak blacha polozona luzem na tylek samochodu i tak zostawiona. nie ma nic zamka niczego za co mozna zlapac i otworzyc. tak samo drzwi. gdzie klamki? to nie wyglada na samochod ktory sie obsluguje przez komendy glosowe (chyba ze taki miales plan) ale klamki to chyba podstawa w kazdym samochodzie... bez nich nawet futurystyczne bryki nie wygladaja dobrze. swiatla kierunkowskazu z przodu hmm ?? zapomnialo sie:) z przodu i z boku. nima powinny byc. i wycieraczki:) mam wrazenie ze zapomniales dac unhide all:P a i jeszcze swiatla tylne, te otwory na swiatla od srodkowej czesci samochodu obok napisow (widac rozchodzace sie promeniscie siatke) maja zepsuta siatke, za duzo krawedzi sie skupia w jednym vertexie (lub grupie wertexow w tym rogu) maska z przodu na laczeniu ze zderzakiem - krzyhhh juz napisal. napiszcie mi gdzie (moze nie znam sie na projektowaniu aut, ale nie jestem slepi i jakos nie widze) albo pokazcie gdzie to auto jest krzywe tak bardzo jak mowicie... pognieciony przod? gdzie? krzemian - chyba zapomniales zalozyc okularow;) nie widziales nigdy samochodu skasowanego przez tira. pozatym to jest jego wlasny projekt, wiec ma prawo w kazdym calu sobie zrobic swiatla jakie chce, byle byly dobrze umieszczone. moze nie sa idelne ale dobrze leza. pokaz mi samochod ktory ma idealnie umieszczone (lub zaprojektowane) swiatla... niema takiego. pecet - jeszcze szyby, zapomniales dac jakas uszczelke gumowa czy jak to tam sie nazywa, mocowanie szyby ktore trzyma ja w oknie samochodu. albo jest ale za mala i nie widac:P na renderku od przodu, widac ze ma tez cos z renault tych z tylkami, zakonczenie bocznych szyb (wraz z tym trojatnym daszkiem w rogu) i nadkole. sorry chlopaki za szczerosc ale przeginacie, koles pokazuje swoj projekt, ok pokazujecie co zle zrobil (mam na mysli jakie bledy ze wskazaniem ich dokladniej), ale pokazujcie konkretnie co a nie ze zle zrobil maske czy felge i koniec... a zkad u licha on ma wiedziec gdzie zle zrobil? jakby wiedzial co zle zrobil to by zrobil dobrze. zgadza sie? no. (teraz pewnie mnie pojedziecie ale coz:) tak to juz bywa hehe) krytyka krytyka ale uzasadniona... bo gadac to moze kazdy... konkrety:) pomijam oczywiscie w swojej opini pare krutkich komentarzy, ktore zakrawaja jednoglosnie na "joke" (mr. pchelka) :) hehe pozatym fajna bryczka tobie wyszla:) pozdro all edit: o rany sorry chlopaki za ta ilosc;) lol nie wiedzialem ze az tyle tego wyszlo hehe sorki jeszcze raz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 No włściwie to wystarczy popoprawiać linie np łączenie zdeżak-maska żeby ni było pofalowane jakieś takie posiedzieć jeszcze przy koncepcie i będzie nprawde niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luszczu Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Jeden błąd wpadł mi w oko, koło słupka przedniego przy łączeniu z maską róg blachy sie troszkę wygioł, reszta to twoja koncepcja i błędów nie widzę w wykonanku :) Co do braku klamek- jest otwierany na pilota w każdym aucie idzie zamontować taki zestaw, więc nie widze problemu w ich braku MI sie koncept podoba- jak bym miał za co to bym kupił, wygląda agresywnie i sportowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 zio_musiu, jest chyba jasna sprawa, że jak mówią "siatka pognieciona", to trzeba zrobić mniej pogniecioną, wygładzić, nie? "nie widziales nigdy samochodu skasowanego przez tira" chodzilo o splaszczony i poszarpany przod, tak zwana przenosnia... ;/ "okaz mi samochod ktory ma idealnie umieszczone (lub zaprojektowane) swiatla... " dlatego powinno sie je zle umieszczac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Koncept samochodu OK. Dobrze, że coś robisz, pracujesz...i rysujesz własne projekty. Z modelowaniem troche gorzej ale na pierszy rzut oka jest nieźle. Rarzą tylko nieciekawe światła tylne. Ćwiczenie czyni mistrza...nastepne benda lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Przzgldam sie Twojemu dziełu. Ma proźbe, jak byś mógł zamieścić inne ujęcia, głównie z przodu i jakiś bardziej z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 Dzięki wszystkim którzy rzeczowo skomentowali.Ogólnie zgadzam sie ze wszystkimi, wiem o tych błędach (TYLKO NIE WIEM CO CHCECIE OD LUSTEREK:P) ale nie wiedziałem że będą aż tak zauważalne. Wszystkie uwagi wezme napewno pod uwagę przy następnym projekcie. Jak wyrenderuję to zaraz może wrzuce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 tył mi sie bardzo podoba sam bym taki chciał a maska mniej ale ogolnie ciekawy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 sory za jakość ale nie mam czasu za bardzo:/ a iogólnie chciałbym powiedziec ze modelowanie auta według własnych koncepcji jest dużo ciekawsze i mniej odtwórcze:) jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 mi sie podoba materiał. Bryłą tez w miare spoko jest, aczkolwiek wydają mi sie łatwe do wyśledzenia "wpływy" innych modeli - na zasadzie , przód od tego, tył od tamtego. W niczym to jednak nie ujmuje pracy. Fajnie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Wygląda troche jak po Crash testach :D pałno bladów :P W sumie to napracowałes sie troche ale nie powiem żeby mi sie bardzo podobało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-M@RTIN- Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 mi sie samochód podoba :) mam pytanko, jak sie czym sie otwiera drzwi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 witam "szparki" trochi nierowne, i chyba zapomniales o wlewie paliwa - chyba ze jezdzi na jakis akumulator. Ale calosciowo to jest niezle. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 drzwi są na pilota:) a wlew paliwa po drugiej stronie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 pecet - cos sciemniasz z tym wlewem paliwa hehe:) cos go nie widac po drugiej stronie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2006 o kuna zapomniałem że wyrenderowałem go z obu stron :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rindseries Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Sory ,że tak wpadam ,ale chciałbym się dowiedzieć w jakim programie projektujecie ? Bardzo podobają mi się te prace i też chciałbym tak projektować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Ooooo kurde :) Mistrz złotego szpadla. Podziel się techniką jaką kopiesz ? To zwykła łopata czy może przeszła jakieś upgrad'y ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Haha, toś się dokopał:D Ale przynajmniej się dzięki tobie pośmiałem, bo przeczytałem kilka powyższych postów o wlewie paliwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 No już nie demonizujcie tak tego wykopywania wątków. Po to się ich nie zamyka, by można było coś dopowiedzieć, zapytać się choćby po latach. :) Rindseries - W stopce obrazka masz szczegóły dotyczące oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 BUhahahhaha mistrz szpadla XD Dobre!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 czyli gofer 3D :) ale sobie posty nabijacie ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 No wiadomo, że to trochę spam, ale nie mogłem się powstrzymać od skomentowania. Dla mnie odkopywanie wątków ma sens jeśli chodzi o coś naprawdę istotnego i związanego bezpośrednio z pracą. Wtedy odkopanie 4letnie nawet zrozumiem choć będę trochę zaskoczony. W momencie, którym postawione pytanie nawet w osobnym temacie jest głupie a co dopiero w wątku peceta sprzed ponad 3lat, ciężko obejść obojętnie :). Odpowiedź w czym robimy jest na forum dosłownie na 1 stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 hehe to mój wątek więc też sobie posta nabije, przyda się zwłaszcza że ostatnio mało się udzielam :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rindseries Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 ha ha ha :p bardzo śmieszne :D Ale ja chciałem się dowiedzieć też z jakiej strony ściągnęliście ten program :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Dobra, to ja nabiję sobie najwięcej i podam koledze odpowiedź na tacy. Programy w których tworzy się tu grafikę są różne. Jeśli chcesz ściągnąć legalnie i zobaczyć jak się w tym czujesz zacznij od Blender 3D (patrz google), lub 3Ds Max (również google), z tym, że ten drugi jest płatny i legalne są wersje trial. Żeby pobrać triala wejdź na stronę Autodesk (patrz google), zarejestruj się - w mailu otrzymasz link do pobrania triala (tak przynajmniej kiedyś było, teraz - nie wiem, mam nadzieję, że tak samo) A co mi tam: http://www.blender.org/download/get-blender/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rindseries Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Wielkie dzięki predator :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 Ten concept ma spory potencjał, ja bym proponował pobawić sie nim w photoshopie i trosze pozaokrąglać niektóre miejsca.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość siłacz Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 jestem nowy i uważam że to jest cudne.A tak w ogóle to na jakim programie to zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 (edytowane) hehe faktycznie datę chyba zacznę sprawdzać:D. Ale ktoś odkopał:p. Edytowane 10 Październik 2010 przez Sjon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Hej ludzie jeśli umiem czytać to temat był stworzony 4 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi