Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

KONIEC

Technika Photoshop.

Głównym założeniem jest obróbka fotografii dziewczynki.

Jako temat "Piękna i Bestia" przedstawię interpretację „bliźniaczek”.

Obraz monochromatyczny.

Poniżej pliki bazowe.

PS.

Biorę pierwszy raz udział w bitwie i jak dobrze zrozumiałem regulamin mam zamieszczać widoki kolejnych moich obróbek. Czy tak?

A co z rozmiarem plików końcowych? Czy są jakieś ograniczenia?

bitwa01.jpg

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Kolejne etapy edycji:

Usunięcie tła.

Usunięcie symboli z odzieży.

Projekt anielskich skrzydeł (tablet)

Projekt fragmentu twarzy (tablet). Twarz będzie zmieniona na upiorną.

bitwa02.jpg

Napisano
  • Autor

Ogólna kompozycja.

Skrzydło powielone i odbite poziomo.

Tworzenie rysów twarzy (tablet).

bitwa03.jpg

Napisano

jejku była taka śliczna :(

a co do etapów to nie chodziło aż tak dosłownie, ale żebyś co jakiś czas pokazywał jak ci idzie :)

Napisano

No eheh dokladnie to samo mialem na mysli po obejrzeniu ostatniego obrazka - byla taka sliczna ;-))

Napisano
  • Autor

OK. Już rozumiem.

Co do dziewczynki to służy jako plik bazowy do mojego projektu :)

Konstruowanie twarzy:

bitwa04.jpg

Napisano

Widząc takie rzeczy aż chce się zacząć uczyć photoshopa ... modyfikacja całkiem ... powodzenia!

Napisano

cherub -> witam na forum i w Bitwie. Końcowa praca nie ma ograniczeń jeśli chodzi o rozmiar, należy po prostu dostarczyć taką wersję, żeby było widać to co zrobiłeś. A updaty wskazane jest, żeby dawać jak najczęściej. Do załącznika pierwszego postu warto też wrzucać miniaturkę Twojego aktualnego stanu pracy.

powodzenia :)

Napisano

ja bym zostawil jej wyraz twarzy z poprzedniego posta, byl o wiele lepszy, taki smutno zamyslony, teraz robi sie sztampowy demonek

Napisano

Kurde ... taką ładną dziewczynkę zmasakrować... - ja niemiałbym serca ;).

No naprawde mając takie zdjęcie widziałbym dla niego zupełnie inne zastosowanie... bo dziewczynka jest naprawde inspirująca.

Zobaczymy co z tej pracy wyjdzie...

Napisano

C oracja to racja,dziewczynka ładna...była.Niestety, przeróbka spłaszczyła strasznie jej twarz.Wyglada raczej jakby miała jakosc dziwną maskę(usta i oczy sie odznaczają). Kombinuj ,kolego:)

Napisano

Czesc cherub widzialem kilka twoich pracek na UGT wiec wiem ze bedzie to dobra praca takze narazie sie nie martwie. Co do tla nie pasuja mi chmurki :D nie wiem czemu ale ogulnie chyba bedzie klimatycznie :D

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dziękuje za uwagi. Co do twarzy to skorzystałem z uwag i ją zmodyfikowałem. Oczywiście twarz jest nadal konstruowana. Zrezygnowałem z uszów i rogów.

Używane narzędzia to Photoshop i tablet.

bitwa06.jpg

Napisano
  • Autor

Kolejne etapy i poniżej pierwszy z plików końcowych, na którym została zastosowana grupa pędzli Photoshopa.

bitwa08.jpg

bitwa09.jpg

Napisano

Strasznie płaskie się wydaje, może drugi plan przyciemnić.

Napisano
  • Autor

No cóż. Nie jestem zbyt zadowolony z efektu więc zaczynam ponownie z już wykonanej wcześniej obróbki.

bitwa10.jpg

Napisano

No ta dziewczynka aż się prosi, żeby jej nie masakrować. Zgadzam się z Mardukiem, wstyd, żeby ją masakrować, dla mnie samo jej zwykłe zdjęcie może wygrać :D Dziwuszka ma to coś (proszę nie posądzać mnie o pedofilię :D )

Proszę, znajdź inne zastosowanie jej zdjęcia :D

Napisano

ja bym to drugie zdjecie przerobil tak, zeby diabel zagladal jej przez ramie. Pomysl nad tym, bo dziewcze naprawde ladne jest :P

Napisano

Moim zdaniem nie sprostałeś póki co potencjałowu dziewuchy... :] Przemyśl sobie sprawę przez dłuższy czas.

Napisano
  • Autor

To druga odsłona końcowego efektu. Moim zdaniem chyba lepiej się prezentuje niż wcześniejsza.

bitwa12.jpg

Napisano

Weź przemyśl sprawę porządnie!!! Zdjęcie dziewuchy ma zajebisty potencjał! Pomyśl nad tym intensywnie. Można z tego zrobić coś naprawdę dobrego. odpuść sobie motyw zmasakrowanej bliźniaczki. Nie zmarnuj szansy. Daj sobie czas.

Napisano

Ja bylem fanem poprzedniej wersji :] Fajnie to wygladalo taka fotka dziewczynki w starym domu i w tle jaki potworek (taki duszek przyjaciolka :D). Naprawde swietna sprawa. Tyle ze jakos dopracowac trzeba bylo - i ta brzydka wersja koniecznie za plecami musi byc

Napisano
  • Autor

Weedlog, nie wiem co ty masz za wizję ze zdjęciem mojej córki i jak byś wykonał swoją interpretację ale ja pozostaję przy swojej wizji pracy konkursowej ;)

Dopracowuję, dopracowuję, dopracowuję.

bitwa13.jpg

Napisano

Czy mi sie wydaje, czy w okol zmasakrowanej wersji twojej cory jest jakas swieconca otoczka? No a po za tym troche za blisko siebie, je posadziles przez co wydaje sie ze sie skleily!

JokeR

Napisano

tam jest kawalek sciany w innym kolorze i ten kolor najezdza na wlosy :p wiem ze te kolory to taki efect starego zdjecia(chyba;p) ale to tak dziwnie wyglada

Napisano

Warto pomyśleć o ciekawej kompozycji, o jakiejś histori, którą by ten obrazek opowiada. W tej chwili nie widze tutaj tych elementów, wygląda to trochę jak powrzucanie co ciekawszych prac w jeden obrazek na tym etapie.

Napisano

Patrząc jak masakrujesz swoją córkę normalnie czuję niesmak. Jeśli taki miał być odbiór tej pracy to udało ci się w 100%.

Napisano

Brrrr... Az mi wlosy deba staja jak na to patrze. Nie ma co, az sie przez ramie ogladnalem, czy jakowys duch za mna nie stoi ^^

wykonanie super. Robi wrazenie.

Napisano

myśle że w tym przypadku bestią jest cherub:(

praca ma ogromny potencjał ale wymaga przemyślenia.

powodzenia i miej litość:)

Napisano

Ja nie kumam co z was takie delikatnisie sie zrobily. Przeciez ta straszna wersja jest swietna, elegancko zrobiona i jakas taka przekonywujaca - a wy wszyscy ze "czemu tak robisz tej slicznej dziwczynce?" Konkurs ma tytul "Piekna i bestia" Skoro bestia w tej pracy wywoluje az takie obrzydzenie na forum (naprawde nie mam pojecia dlaczego) to przynajmniej polowa pracy jest swietna ;]

Napisano
  • Autor

KONIEC

Przedstawiam ostateczny motyw graficzny. Taką grafikę pozostawiam do oceny Jury.

konkurs_nowy.jpg

Napisano

IMO zabardzo główne postacie wtopiły się w tło, nie przykuwają uwagi, trzeba ich szukać po obrazku.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności