Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
...

Jakiego renderera używasz?..

Jak zawsze, Vray.

...

A zrobisz ten mini projektor?

W ogole zapomnialem ze takie cos mam. Dzieki za przypomnienie, napewno zrobie :)

Powoli, ale do przodu :)

mikroskop8fk.jpg

Napisano
jedyne do czego się mogę przyczepić : Jak to walcowate od gałki wlazło w ten mały półokrągły otworek >:) ? :)

Rzeczywiscie, poprawie to.

Nie moglem sie powstrzymac, musialem to pokolorowac :)

nwsweluxng5phpqa.jpg

Napisano

tweety, to sa osobne elementy, i chyba ta blaszka na srubkach ma mocno dociskac to pokretlo, acz faktynie, miniluz by sie przydal

Napisano
mały bug: śruba zespawana z tym metalowym prostokątem nie będzie się obracać :]

rhnqdv0u4agzow4t.jpg

ładne shaderki. :)

Pozdrawiam

już ktoś o tym wspomniał :) ... tak to jest.. im dokładniejszy model.. tym bardziej sie zwraca uwagę na "pierdoły" :]

aha zapomniałem dodać coś o materiałach.. hm.. czy ja wiem chyba ten metal jest zbyt "aluminowaty" :) a czerwony trochę za jaskrawy..ale nie jest źle..

szczerze mówiąc miałem nadzieję że będziesz unikać sterylnych materiałów.. potem po tyraj go trochę :) (ale rozumiem że chciałeś się pobawić materiałami na jeszcze nie skończonym modelu :) .. sam tak zawsze robie )

Napisano

Ten czerwony jest bardziej bordowy.

Czarny natomiast nie ma takiego dużego gloss'a.

Ładne rendery. :)

EDIT:

W oryginale jest chrom, który miejscami ma ziarnistą fakture z tego co pamiętam. :)

Jeszcze sprawdze...

Napisano

W ogole to te materialy to tak dla zabawy zrobilem. Na tym czerwonym bedzie jeszcze bump, zreszta miejscami na metalu tez.

Teraz mi niezabardzo ten renderek wyszedl :(

hk650v1b85d6svar.jpg

Napisano

zupełnie nierozumiem po co tyle tego ms'a... jakbys robil większą scenę to komputer by ci tego na pewno niewytrzymal... radze postawic na jakosc modelu a nie wyslugiwac sie ms'em bo to nie jest dobra droga, pozdr

Napisano

Dziekuje za wszystkie komentarze.

I znowu mala zabawa z materialami. Zapomnialem dac czarnych wstawek przy tej czesci co sie oko przyklada :))

update21yf.jpg

Napisano

wymiatasz źą :) zawsze dystans do pracy sie przydaje i potem powrot i poprawa wszystkich bledow i ponowne brniecie do przodu... mowie poprawianie bledow a u Ciebie poprostu tych bledow ni ma :)

Pozdrawiam

Napisano

fajny model robisz .. mało tego super Ci wychodzi. Czekam z niecierplowością ... bo aż miło patrzeć na renderki.

Trzymam kciuki i pozdrawiam