Napisano 20 Styczeń 200619 l Postanowilem zrobic sobie prosty mikroskop. Narazie niewiele zrobilem, ale postaram sie regularnie cos dodawac. Aha bede sie wzorowal tym mikroskopem
Napisano 20 Styczeń 200619 l na razie to jest jeden cylinder ;) fajny model sobie wybrałeś. mam nadzieję, że nie położysz na nim "czystych" materiałów? :) Pozdrawiam
Napisano 20 Styczeń 200619 l dużo na razie nie widać ale jest ładnie zobaczymy co z tego będzie powodzenia życzę:)
Napisano 21 Styczeń 200619 l Autor Dzieki za komentarze :) Narazie powoli mi idzie, ale to dlatego ze mialem malo czasu.
Napisano 21 Styczeń 200619 l Niewiem czemu, ale bardzo podoba mi się Twoja praca:) Dalej jest świetnie:) Jakiego renderera używasz?..
Napisano 21 Styczeń 200619 l Łooo, też mam taki mikroskop. :) A zrobisz ten mini projektor? pozdrawiam
Napisano 22 Styczeń 200619 l Autor acre117 napisał: ... Jakiego renderera używasz?.. Jak zawsze, Vray. RA napisał: ... A zrobisz ten mini projektor? W ogole zapomnialem ze takie cos mam. Dzieki za przypomnienie, napewno zrobie :) Powoli, ale do przodu :)
Napisano 22 Styczeń 200619 l jedyne do czego się mogę przyczepić : Jak to walcowate od gałki wlazło w ten mały półokrągły otworek >:) ? :)
Napisano 24 Styczeń 200619 l Autor krzyhhh napisał: jedyne do czego się mogę przyczepić : Jak to walcowate od gałki wlazło w ten mały półokrągły otworek >:) ? :) Rzeczywiscie, poprawie to. Nie moglem sie powstrzymac, musialem to pokolorowac :)
Napisano 24 Styczeń 200619 l bardzo ładnie podobają mi się te twoje materiały szczególnie ten srebrny fajnie wygląda
Napisano 24 Styczeń 200619 l mały bug: śruba zespawana z tym metalowym prostokątem nie będzie się obracać :] ładne shaderki. :) Pozdrawiam
Napisano 24 Styczeń 200619 l tweety, to sa osobne elementy, i chyba ta blaszka na srubkach ma mocno dociskac to pokretlo, acz faktynie, miniluz by sie przydal
Napisano 24 Styczeń 200619 l tweety napisał: mały bug: śruba zespawana z tym metalowym prostokątem nie będzie się obracać :] ładne shaderki. :) Pozdrawiam już ktoś o tym wspomniał :) ... tak to jest.. im dokładniejszy model.. tym bardziej sie zwraca uwagę na "pierdoły" :] aha zapomniałem dodać coś o materiałach.. hm.. czy ja wiem chyba ten metal jest zbyt "aluminowaty" :) a czerwony trochę za jaskrawy..ale nie jest źle.. szczerze mówiąc miałem nadzieję że będziesz unikać sterylnych materiałów.. potem po tyraj go trochę :) (ale rozumiem że chciałeś się pobawić materiałami na jeszcze nie skończonym modelu :) .. sam tak zawsze robie )
Napisano 24 Styczeń 200619 l Ten czerwony jest bardziej bordowy. Czarny natomiast nie ma takiego dużego gloss'a. Ładne rendery. :) EDIT: W oryginale jest chrom, który miejscami ma ziarnistą fakture z tego co pamiętam. :) Jeszcze sprawdze...
Napisano 26 Styczeń 200619 l Autor W ogole to te materialy to tak dla zabawy zrobilem. Na tym czerwonym bedzie jeszcze bump, zreszta miejscami na metalu tez. Teraz mi niezabardzo ten renderek wyszedl :(
Napisano 26 Styczeń 200619 l a ja bym chciał zobaczyć siateczkę tego fragmenciku: boolean? czy ręcznie zasuwałeś? :> pozdrawiam
Napisano 26 Styczeń 200619 l Autor Troche zamieszalem tutaj w siatce, ale jak sie wygladzi to wszystko jest ok
Napisano 27 Styczeń 200619 l Kurde mistrzu, ilukrotny to ma meshsmooth? 4, 5? bo z 8-katnego kolka nawet wyszlo glaciutkie cacko.
Napisano 27 Styczeń 200619 l zupełnie nierozumiem po co tyle tego ms'a... jakbys robil większą scenę to komputer by ci tego na pewno niewytrzymal... radze postawic na jakosc modelu a nie wyslugiwac sie ms'em bo to nie jest dobra droga, pozdr
Napisano 28 Styczeń 200619 l Wrecz idealnie :> To jest bardzo dobra droga do sukcesu efektu koncowego :)
Napisano 28 Styczeń 200619 l ..::Wiktor::.. ja myślę ze o efekt końcowy nie trzeba się już martwic bo jest bardzo ładnie
Napisano 28 Styczeń 200619 l Szczeze? nie wieze ze to ma meshsmootha na 2, sprawdzilem i tak wyglada kulko 8-katne po meshsmooth'cie x2:
Napisano 28 Styczeń 200619 l No ale ja sie pytalem ile masz w renderze ustawione ze takie glaciutkie wyszlo:)
Napisano 28 Styczeń 200619 l a czy to ważne .. a niech cholera i ma MS x10 ... ważne dobrze wygląda i jakoś brnie do przodu ;) pozdro
Napisano 29 Styczeń 200619 l good stuff, very good:D, jestem laik w 3d, ale bardzo mi ta pracka przypadła do gustu. Powodzenia przy następnych odsłonach.
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor Dziekuje za wszystkie komentarze. I znowu mala zabawa z materialami. Zapomnialem dac czarnych wstawek przy tej czesci co sie oko przyklada :))
Napisano 30 Styczeń 200619 l wyglada sztucznie moze dlatego ze w tle tylko biel jak dorobisz jakis background ( + jakas fajna hdri ) to powinno to uczucie zniknac
Napisano 2 Maj 200618 l wymiatasz źą :) zawsze dystans do pracy sie przydaje i potem powrot i poprawa wszystkich bledow i ponowne brniecie do przodu... mowie poprawianie bledow a u Ciebie poprostu tych bledow ni ma :) Pozdrawiam
Napisano 2 Maj 200618 l fajny model robisz .. mało tego super Ci wychodzi. Czekam z niecierplowością ... bo aż miło patrzeć na renderki. Trzymam kciuki i pozdrawiam