Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Bez wstepu, w koncu to jedenaste podejscie, wszyscy wiedza o co chodzi :)

stolik5uk.th.jpg

Wlasnie zauwazylem ze nie odslonilem nozek i srub ;/

Stolik takiego typu (zmienilo sie od poprzedniego podejscia ;])

jerker.jpg

Bede to sobie dlubac powoli acz szczegolowo (kazda dziura w tym stole wymodelowana :). Potrzebuje treningu szczegolowosci do pracy ;]

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
haha :D ciekawe jak ci tym razem ze światełkiem pójdzie :)
Narazie leje na swiatlo i materialy, chce sie podszkolic w modelowaniu :0 To co jest na scenie to tylko skylight z ograniczonymi wartosciami :)

EDIT: sruby, stopki, polka pod monitor updated (troche szczegolowa a nawet tego nie widac ;p)

stolik5yy.jpg

Napisano

Fajne biureszko :P Jako ze jestem nowy i nie widzialem poprzednich prac nie moge powiedziec zelepsza czy gorsza od poprzednich ale dla mnie jest good :) Czekam na update

Napisano

hehe

chyba 2lata nic nie modelowales ;)

pamietam poprzednie czesci i nie wiem czemu robisz kolejne podejsce tamto bylo good :)

powodzenia

i

pozdro

Napisano
  • Autor

bylo zle jak nadawalem materialy, okazywalo sie ze za bardzo poskapilem na poly i wychodzily babole, pozatym za kazdym razem lepiej mi to wychodzilo wiec kiedys bedzie dobrze. Duzo sie nauczylem od tamtego czasu, pozatym sam pokoj sie zmienil jak widac

Poprzednie edycje:

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=8702

Napisano
  • Autor

Lodoweczka, :D proporcje zachowane wiec nie gadac mi ze to niemozliwe ze taka mala

lodowka1pd.jpg

I prowizorka tego czegos co jest z tylu (nie wiem jak to sie fachowo zwie, skraplacz?)

lodowka2rf.jpg

Napisano

co ty tam browary trzymasz? :p Do pradu nie trzeba tego podlaczac? a tak w ogole to spoko modeliki:]

Napisano

No nie, zawsze chciałem lodówke w pokoju. :/

Modele ok. :)

Napisano
  • Autor

kabli jeszcze nie robilem ;p

narazie stoi pusta, ale browary czesto tam sie pojawiaja jak i inne trunki alkoholowe :)

Napisano

heh wielkością i kształtem to bardziej mi to na głośnik wygląda niż lodówke :P ... czego ona taka kanciasta ?? czyżby jakiś komunistyczny sprzęt ?? :) a nie brak jej przypadkiem jakiegoś uchwytu do otwierania ?? (chyba że się otwiera na pilot to sorry :P )

Napisano

illy: rozumiem, że cały dzień spędzasz w jednym i tym samym fotelu:P Tylko gdzie umywalka?:P A tak na serio to fajnie na razie, ja też się ostatnio zabrałem za pokój, ale mam taki eklektyzm, że chyba tego wszystkiego nie wymodeluję:)

Napisano
  • Autor

bez przesady, czasami wybieram sie do sklepyu po..... ekhm

Napisano
a tak w ogole to spoko modeliki:]

No ładnie ładnie, widze ze dbasz o szczegóły

geez, ale slodzicie - bo to Illy zrobil, kilka boxow, pare extrudow... poczekajmy moze z pochwalami na jakis render, ew. cos powazniejszego wymodelowanego?

Powodzenia Illy :]

Napisano

sorka ale jak ktos by mi napisal ze zrobilem spoko modelik to raczej bym sie nie podniecil, co innego jak by napisali ze rewelacyjny lub orgazmiczny:p Poza tym staram sie mowic co mysle.

Napisano
  • Autor
poczekajmy moze z pochwalami na jakis render

Sobie poczekacie, na razie nie robie zadnych renderingow ani materialow bo znowu sie skonczy tak jak poprzednio.

Pfffff ja Ci dam ;> ;]

Dawaj :)

Napisano
  • Autor

glosnik9il.jpg

Glosniki ktore zrobilem tymi samymi rekami co modeluje ten pokoj :) W rzeczywistosci sa bardziej nieksztaltne :)

Napisano
W rzeczywistosci sa bardziej nieksztaltne :)

co to znaczy :) to popraw :)

--------------------

:|

hahaha

Napisano
  • Autor

hkropinski: model? obudowa dostana cholera wie skad, glosniki dostalem od majstra na budowie, przednia plyta na ktorej sa zamontowane to kawalek panelu podlogowego ;p

AGmakonts: zblizenie dam niedlugo, zdjecia nie zrobie bo nie mam czym ;/

Napisano
  • Autor

glosnik2hv.jpg

zblizenie glosnika, widac polyograniczenie ;p

Napisano
  • Autor

kartony1sn.jpg

Dodalem karton od kontrolera MIDI, karton od iPoda i spindle na cd.

No i flaszka malibu ;p

kartony2mp.jpg

Napisano

nie mow ze masz tak wszystko ladnie poukladane :P, jak tak to strace do ciebie szacunek:P Balaganik chyba bedzie nie?:P

Napisano

super ci to wychodzi

zrob tez plytke cd :)

ps. czy napewno tak wyglada butelka malibu bo jakos mi nie pasuje :)

Napisano
  • Autor
nie mow ze masz tak wszystko ladnie poukladane :P

na tej polce tak bo tam jak cos poloze to juz lezy rok ;p

na blacie ponizej jest duuuuzo gorzej

ps. czy napewno tak wyglada butelka malibu bo jakos mi nie pasuje :)

modelowalem ze zdjecia...

Napisano
  • Autor

Dobra, bawilem sie troche i zrobilem mikser ktory napedza glosniki i daje sygnal do radia ;p

otwory sie nie zgadzaja ale to poznie poprawie, chwilowo mam dosyc maxa ;p

mixer4qz.jpg

i zblizenie

mixer0rj.jpg

Napisano

mam pewne zastrzezenia co do twoich głośników - to nie są głośniki :P a przynajmniej tak nie wyglądają :) nie uwierze że takie coś istnieje jeśli nie zobacze ich fotek :P przecierz one nie mają zawieszenia membrany a kopólki są stanowczo za małe :/ pozatym niewiem jak można cokolwiek słuchać na takim czymś szczególnie że jestes dj-em (o ile dobrze pamiętam :P )

a tak poza "głośnikami" to ładnie ci narazie idzie :)

Napisano
  • Autor

sprostowanie: glosniki takie sa, zdjecie dam jak bede miec cyfre, pizga to tylko wysokimi (i tak znieksztalca ale lepszych nie ma) za srednie i wszystko inne odpowiada radio marki JVC ktore jest walniete pod biurko (bas niesie sie po podlodze), wlasnie do tego jest mikser, zeby fajnie rozdzielic sygnal i wzmocnic dla glosnikow. Glosniki jak wyzej pisalem to samorobki.

A takie cos lezy pod stolem (tylko ze tego jeszcze nie modelowalem, moj jest jasno niebieski)

B0004LZ1N6.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

Any questions?

dokładnoe illy ja też Ci nie wierze w te głośniki

Ja tez w nie nie wieze ale graja wiec co mam innego poradzic? Przeciez nie bede kupowac glosnikow. A dj'em juz nie jestem. Po tylu latach mi przeszlo i zafascynowala mnie vj'ka ;p

Napisano
  • Autor

mixer2mt.jpg

Poprawilem otwory wentylacyjne bo nie dawaly mi spokoju :)

A tutaj taki siatkowy overall

wire6bf.jpg

25tys poly (czy tam tris)