DonVito Corleone Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Siemka. Robie mój przyszły rower. We The People Addict na 2006r. Chyba dużo rowerów nie widniało na tym forum. Narazie zrobiłem rame. Dodam jeszcze spawy. A no i rama to jedna część żeby nie było, że tylko rurki ponakładane na siebie :). Render z przyszłym lakierem, i roboczy.
chveti Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 czekam czekam :) wydaje się ładna chodź ja swojego duala na bmx nie zamienie ;)
mr.funky Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 mi tez sie podoba..lakier fajny calkiem :)
hcpiter Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 no jak narazie ramka fajnie wygląda tylko pivoty cos małe mi sie wydają. Fajny lakierek :)
DraB Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Ladnie, ladnie :) siateczke poprosze ofkors :)
DonVito Corleone Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Oj tam śiatka :> Dzisiaj jeszcze będzie apdejt.
hkropinski Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 no jak narazie idzie bardzo dobrze, materiały tez są niezle, czekam na update'y, pozdr
DonVito Corleone Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Taki mały apdejt. Kierownica będzie krótsza, bo ta jest seryjna a w bmx w większości przypadków ucina sie troszkę, czyli tak 4-6 cm krótsza. jeszcze dzisiaj dorobie mostek, stery i tam takie śrubki pierdutki wszystkie z przodu. Sory za zła jakość renderow z lakierem ale znowu zapomniałem subdivs w świetle zmienić. na koniec dnia dam siatke wszystkiego. A i brązowy będzie bardziej brązowy niż jest :). Tak jak w oryginale.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 No nareszcie rower!!!!!!!!!!! :> Jest piekna ta rama :) Ale dziwiwe sie dlaczego nie robisz rowerka w Rhino... Byloby chyba sprawniej i syzbciej A w sumie co tam - Max jest cool :>
hkropinski Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 rzeczywiscie rowerow na forum jest dosc malo a ten jak narazie idzei super, pozdr
mrkrzysiek Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 modelów rowerów może i nie było na forum ale jak się pojawił to od razu bardzo ładny:)
FF Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Ładne materiały. Wszystko ładne. Jedyne do czego mam zastrzeżenie to to mocowanie kierownicy a dokładnie ta dziura przez którą przechodzi rura (jakaś taka nieokrągła)
chveti Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Ładnie Ci idzie :) , po co 2 aż tak wysokie podkładki?
deshu Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 No bardzo ladnie, nie moge sie doczekac az zrobisz kolai opony ( czy jak to sie zwie profesjonalnie) chveti - nie wiem o co Ci chodzi:)
DonVito Corleone Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Chveti:Bo nie robie takiej głupiej rzeczy do bmx zwanej rotor :>, a właśnie tam powinna się znajdować, i wychodzi tak wysoko. Poza tym to rower dirtowy, a bmx dirtowe maja troche wyżej kierownice niż te do streetu :). PS: tylko teraz obczaiłem, że mam za długi mostek i go troche skróce.
chveti Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 czemu rotor jest głupi :P wg mnie pożyteczny ;) khehe mostek faktycznie długawy :D btw. jestem Chaveti bez a - chveti ;)
DonVito Corleone Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 sory tam "a" się jedno dopisało :):). A rotor głupi bo nie działa. A i tak nigdy nie robi sie 15 barspinów, a linka bez rotora zakreci się 3 razy..czyli starczy :). Dam może apdejta jeszcze dzisiaj.
Koniu_PL Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Nom fajowy :) Ale mi nie podchodzi trochę ten kolorek materiału na ramę... Trochę taki... no nie podchodzi mi po prostu, ja bym dał jakiś srebrny... W każdym razie powodzenia a poza tym wszystko, tak jak inni :) EDIT: Ps. ja chcę spawy spawy!!!
DonVito Corleone Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 właśnie macie jakiś przepis na dobre spawy...bo metoda powyginanego cylindra nie bardzo pasuje do roweru.
DonVito Corleone Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Apdejt. Jutro spawy i przednie koło. Daje jeszcze alternatywny lakier.
Mati_666 Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Fajne fajne tez sie miałem zając (próbowac zrobic rame ale do DH np. Banshee Scream (wymażona rama:P) wszystko spoko. tylko ze do Bmxa lepiej pasuje klamka z DX czerwoniutka i działa. mam ja w MTB i spisuje sie spox w streecie i troche w trialu. tylko ze te kalmki i cały osprzet z tej grupu jest raczej pod BMX`a. ale jak zrobiłes rame z jednego kawalka to nie pytam bo nie mam pojęcia o tym, poprostu wypas. czekam na kolejne updaty. Powodzenia
DonVito Corleone Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 A więc mam problem, chciałem zrobic bieżnik vray displacementem albo bumpem, zrobilem bialo czarna mapke bierznika, rowki białe a bieżnik czarny :). No ale nie umiem nalożyć na koło tekstury tak żeby pasowała...ogólnie nie wiem jak to zrobić :P. Wiec przydały by się rady. Z gory dzięki. PS: próbowałem zrobić coś z unwrap UVW ale nie wychodzi w oknie Edit mam jakąś porozciąganą tą teksture i w ogóle nie idzie :(
mentaller Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 uw map ? mapowanie cylindryczne ? z tego co pamiętam był jakiś videotutek na smcars.net na temat opony+vraydisplace.
Rekomendowane odpowiedzi